Kaj Davcev ako e pismeno gi mene , ako e usno gi cita od kompjutero sigurno ima nekoj redosled po 3 kazuva
Ме интересира од оние кои имаат полагано кај професорот Давчев на 3-ти и 7-ми Февруари, дали имате некакви резултати или внесено оцена од испитот во е-индекс ?
Ако се полага писмено повеќе студенти полагат во една предавална , поделе бели листови и каже 3 или 4 прашања во моменто кои му текнат ...... а ако се полага писмено , од компутеро има листа на прашања и поставува редоследно .... 1,2,3 на прв, 4,5,6 на втор итн праве се концепт и после одговараш
Здраво, нов сум на форумот и ме интересира како се полага онлине кај проф. Ристе Темјановски - писмено или усно?
Ти благодарам на одговорот, но може подетално да ми објасниш, првпат ќе полагам онлајн во група со други колеги, Дали прво правиш концепт па чекаш да одговараш на прашањата кога ќе ти дојде ред во групата или се поставува прашање на кое веднаш треба да одговориш? Па ако не го знаеш одговорот друг колега одговара??? Не ми е јасно
Јас полагав кај него во јули, полагав заедно со колешка во исто времее сме вклучени, он те бара ти се јавуваш и почнувате пример ти поставува прво прашање го одговараш одма/директно без концепт па второ па трето значи стандард по 3 прашања.. Јас ги одговорив па колешката ама бара повеќе стриктно од материјалот и детални работи да му наведеш ако не он може да сс вклучи и да те праша дополнително.. Е сеа ако не знаеш некое а претходно си одговорил тековно некое прашање може да ти постави и повеќе прашања така постапил со други колеги.. Откако ќе завршите се гасите, значи кога си завршил пример ти ако си одговарал прв го чекаш колегата па после се гасете заедно, па тој бара следни двајца и така.. Во група не е ќе ве бара од група/chat така што ќе ти прати покана ден пред испитот да прифатиш како покана му доаѓа, океј е спремај се бонус е што за испит ти поставува прашања од прашањата на раскажување што секако се цели лекции но само најважното.. Коректен професор е и си бара знаење.. Со лесно и со среќа❤
Здраво, знае ли некој прашања за испит по предметите Хартии од вредност и портфолио менаџмент кај проф. Елена Веселинова и Осигурување од девизен ризик кај проф. Весна Георгиева Свртинов?
Здраво дечки , дали може од уким економски да се префрлам на угд економски во втора година без да паднам година?
Каква е Јанка Димитрова не сум ја слушала до сега посебно предметот Сметководствени контролни системи?Дали да го изберам овој семестар?Тешок е предметот?
Дали случајно некој има решенија на дел од задачите од практикумот по инвестиции? Иако дел од нив се решени мене слабо ми оди па ако некој може да помогне ќе бидам екстремно благодарна личност. Може ако видам барем како оди, ќе сфатам како можам да ги решавам. Благодарам