Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Екскалибур

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kelebeim***, 23 октомври 2015.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Колку досаден човек.
    Прво да ми пише ,,со љубов" на наредно гледање ако уопште ме види, добива нож у врат пошто е језив на максимум.
    Второ е досаден, како не го мрзи да куцка волку.
    Башка еве го пишал ,,формирање на СУБЈЕКТИВНА РЕАЛНОСТ" прв ред флег.Која е таа субјективна реалност?Реалноста е се` што постои.Не се дели на сувјективна и објективна.Ако вратата е црна, црна е за сите, не може он да ве убедува дека е кафена.
    Трето, моментот со себесоздавањето, пронаоѓањето.Се глеа дека со ова ,,купува" изгубени души, луѓе шо немаат свое јас и шо се изгубени по патот.Они си талкаат, и он уствари ве гради ко личност, ама по негов калап.Не да кажеш ,,здраво јас дојдов и сакам да поработам на мојата самодоверба" , него он ти кажува шо да праиш.А да се формирам по туѓ терк не фала.
    Четврто, за Водици, шо искусил Исус не сфатив?Овој не знае да збори бе.Исус на Водици бил крштеван, по неговата реченица би звучело ,,Исус искусил просветлување од поттикнувањето на неговиот учител" тотално нема смисла реченицава, сакам кажам не знам речам.
    Петто, на шо дроги е овој?

На Shalitra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    На пример да го најдат преку бројот може, ако е негов и не го менува често.
    Е тоа за да го најдат. За понатака да, нема некое посебно кривично дело зашто нели луѓето сами одат, не се киднапирани, ниту има некаков вид на директно насилство на тие интензиви, сеанси, како да ги кажам. Не знам дали има закони за организации вакви кои работат на "диво" само.

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    За Јеховините сведоци шо ги спомна некој.
    Во Република Македонија денес постојат повеќе малцински христијански верски заедници[2] и вкупниот број на протестанти изнесува 61.358 или 3% од вкупното население.[3] Протестански цркви во Македонија се:

• Евангелско-методистичка Црква на Република Македонија,
    • Христијанско-адвентистичка Црква (црква на адвентистите на седмиот ден),
    • Христијанската адвентистичка Црква во Република Македонија,
    • Баптистичка Црква во Република Македонија,
    • Христијанска баптистичка црква "Божји Глас",
    • Христијанска заедница на Јеховини сведоци,
    • Евангелска црква во Република Македонија,
    • Евангелско-конгрешанска црква,
    • Христијанска пентакосна црква во Република Македонија,
    • Прахристијанска заедница - Универзален живот,
    • Новоапостолска Црква во Македонија,
    • Црква Божја во Република Македонија.
    Не се исто што и овие или црна ружа

@orce епа изглеа братот им создава комплекс Бога, ги праи да мислат дека се супериорни итн, ако идете за тоа боље дрогирајте се, кокаинот го има истиот ефект.Бар телефонот нонстоп ќе е до вас, и нема да ве заколе некој на спиење

На buba4e89 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    @orce погоре кажав, еве и тебе ќе те прашам.
    Онака воопшто не се плашеше , не ти беше језа ниту малце таму без телефон, со непознати, на непозната локација и притоа не можеш сам да се вратиш или побараш помош ако тргне нешто наопаку? Не те кривам воопшто, не знам што те натерало да одиш, само онака ме интересира како успеваат до толку да изманипулираат рандом луѓе дека сево набројано е нормално и прават тие луѓе да се осеќаат сосем океј во таква средина.

На daylight и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. Asteroidcrashboy

Asteroidcrashboy Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    42
    Da da Iskreno mislam pomanijacka poraka nemam procitano pedofilsko manijacka pa taka na devojkami da I pisam ke izbega

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Ја малце го сталкав
    Орцево освен у оваа тема и ова мислење подоле што ќе го прикажам нема други.sus
    4DEA11ED-887A-4FBB-A059-29B7831332F4.png
    а реков на прошлата страна дека си провлеквит тоа енергиите глупостите
    Ти уште одамна си покушавал да си играш играчки со мозокот, па не ти успеало па си отишол кај Мајсторот да те среди.
    Него како рече се извлече? Ако е секта ова ко шо викаме, сигурно нема да те пуштат тек така за да ги збориш по форуми после

На simoncelicius, dejziii и Need for Speed им се допаѓа ова.
  7. Asteroidcrashboy

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    42
    Majstorot hahahahahahahah kakov naziv Iskreno neznam Kako ne si im se skinal od smeenje vo lice hahahahahahaha da sedam so nekoj Sto si se obrakjaat megjusebno so bitija

На Shalitra, simoncelicius, dejziii и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    А јас се чудев па што им е на политичариве, на што дроги се, ете што било работата |(. Претпоставувам и кој се :lol:.

На simoncelicius, Cosmic Girl, СуперДевојка и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Не дај Боже па да ти стани верно.

На Summerbaby и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Asteroidcrashboy

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    42
    Molitva post trpenie dobri dela .....a majstorot neka si gi raboti bitijata ti brat samo molitva trpenie post I dobri dela od srce

На Shalitra, dejziii и orce им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Епа како Господ никој не е.
    тоа викам, кога ве мучат такви работи, не идете кај лажговци.
    Ете кошмари си имал, некои за кошмари мислат урок е па на бајачки идат, ти си праел кузнае шо таму.
    Кошмар е ќе помине.Ее ја какви ги иам, цела у крв сум се гледала.Па еве жива сум и без тоа глупостите.Едноставно не придаваш на значење

На Asteroidcrashboy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Точно. И не се однесува само на култови како овој, туку и врски (семејни,љубовни,пријателски..)
    Сега гледам назад и лесно распознавам кој со ваков пристап ми влијаел. Рефлексивно ми е да бегам со сета сила кога ќе насетам нешто вакво.
    Злоба, жива злоба е ова.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Ко шо реков и тоа со енергиите си провлеквит
    Колку знам околу мене шо почнаа со такви стапчиња па медитирања, па идат се лечат со биоенергија.Па ме убедуваа како Господ таму немало да помогне него медитирање.
    За anger issuesot исто ми викаа да сум идела со биоенергија да се лечам :rofl:
    Бил плиз мене Господ не ми помага иако е семоќен тоа ќе ми помогне

14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    12.231
    Многу е важно да се разбие стигмата за овие теми и ситуации, бидејќи сакале или не тие постојат, опстојуваат и функционираат. Неопходно е да им се овозможи безусловна поддршка на жртвите на овие организации бидејќи реално гледано никој не сака да прифати и признае дека бил/а жртва на една ваква организација.

Особено треба да се обрати внимание на изразувањето за ваквите личности, "им фали нешто во мозокот, ненормални, чукнати" и сл. Тие се луѓе како сите нас, од кои најголем дел, во даден момент од животот биле во многу тешка состојба: смрт на блиска личност, развод, губење на работно место... или можеби не се знаат себе си доволно, сакаат да експериментираат со животот, да запознаат други личности, авантура, нешто ново, несекојдневно и поразлично или можеби сакаат да бидат подобри на работа, да имаат помалку грижи... Сите овие личности бараат ПРОМЕНА, се би направиле само да се поместат од точка на монотонија и безизлезност, а тоа и им го ветуваат овие организации.

Меѓутоа, штом станеш дел од една ваква организација, се потоа се одвива по принципот на маѓепсан круг(позитивна повратна врска). Секој ден се повеќе и повеќе стануваш есенцијална компонента, те ценат, те возвушуваат, те сакаат, им значиш и сл, а притоа занемаруваш многу други соомнителни и ризични активности кои инаку не би ти се протнале туку така. На горенаведените личности едноставно им се укажала поддршка и сигурност во момент кога навистина им требало, момент на слабост и вулнерабилност, момент кога не размислуваш трезвено и логично. Затоа сметам дека последно шо треба да се направи е да се осуди некого бидејќи станал дел од една ваква организација.

Им се чудам на членовите шо се изненадени од тоа дека некој бил член на секта или сл., кога во државава, не сите, но многу голем дел, кога ќе се разболи дете или кога мочка во кревет преку ноќ прво нешто шо се прави - се носи на бајач. Кога некој боледува од тешка болест(можеби неизлечива), исто така бајач, чаеви, етерични масла, куркума, био-енергии и сл. Лекарот е последен на кого би му поверувале. Не ги осудувам, верувајте толку знаат, едноставно така се воспитани и израснати. Истото е и за психолог, "ау на психолог, не сум ненормален".

На Shalitra, Splendor., Cosmic Girl и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Само за спојлеров се слагам
    И ја го реков истото.Таков менталитет иаме заостанат.
    Срам им е на психолог/ психијатар да идат а не им е срам на бајачки

На Cosmic Girl и Need for Speed им се допаѓа ова.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Мене баш ми оди умов дека во таа одредената храна што ја консумираат им ставаат и некакви супстанци кои им влијаат на мозокот. Од старт го мислам ова само не го пишав досега пошо ептен крипи ми е некако.

На simoncelicius, Cosmic Girl, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Infinity freedom

Infinity freedom Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    42
    Kolku sto imam ucheno po bezbednost i kriminalistika sakav ova da go pisam,zosto ovie supstanci najdobro deluvaat koga si gladen zatoa i taka e so hranata nivna da e i pomala i lesna

На simoncelicius, Snowflake97 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. Infinity freedom

Infinity freedom Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    42
    p.s zaboraviv da dopolnam golema e verojatnosta i svo cajot zatoa sto preku voda e uste polesno materiite da se rastviorat vo nas kako infuzija mu doaga, zatoa postojano go davale

На simoncelicius и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  19. Asteroidcrashboy

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    42
    I mnogu e vazno da se eliminiraat vo start lugje sto ja buckaat temata namerno za da se zbori ova Iskreno lugeto od tipot na majstorot I negovite sledbenici ne vredat za da prljame usta so niv .

20. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Прочитав нешто од мислењата ама не сите бидејќи ги има многу, гледам дека се мешаат баби и жаби.
    Од ова што прочитав сфатив дека припадниците на оваа организација се фаќаат во духовна замка и им се наметнува избрзано, форсирано и егоистично духовно будење. Ако не знаете или не сте целосно сигурни што е духовно будење, ве молам прочитајте накратко на Гугл бидејќи не можам да објаснувам во овој пост.

Ако со духовното будење полека, чекот по чекор го намалуваме нашето его, со вакво форсирано будење вашето его станува се' поголемо и затоа луѓето мислат дека се Бог.
    И не, нема ништо погрешно во тоа да мислиш дека си Бог, бидејќи Бог е се наоколу, Бог е во нас и ние сме Бог, бидејќи ние сме енергија, а Бог или било која виша сила, исто така е ЕНЕРГИЈА. Со ова не го одрекуваме постоењето на Бог, ниту ја намалуваме и потценуваме неговата моќ, туку го прифаќаме како дел од нас.
    Проблемот не е во тоа што ќе речеме ,,Јас сум Бог'', проблемот е како се носиме со таа ,,титула''. Дали им помагаме на другите или ги газиме? Дали имаме поголема емпатија или поголемо его?
    Не ме сфаќајте погрешно, со кажување ,,Јас сум Бог'' не значи дека буквално сте Бог, туку дека сте креатор на вашата реалност и вашиот живот.

Е сега, овие луѓе не само што се форсирани да мислат дека се виша сила, па и плаќаат за тоа...
    Го имате цело тоа богатсво и просветлување во вас и плаќате 200 евра? И не, не ви е крива организацијата, криво е општеството во кое живееме. Зошто? Затоа што таквите луѓе како ,,Мајсторот'' знаат кои се слабостите и проблемите на овој народ и знаат каде да допрат и со кои зборови. Знаат колку сите се со испран мозок де од политика, де од религија, де од образование. Па вие барајќи ,,спас'' лупате пари на вакви организации, место да си одите на терапевт. Терапевтот е ем поевтин, ем поефикасен :)

Како што кажа некој погоре, се' додека одењето на терапевт е табу и срамота, ќе си трпиме од вакви работи.
    На критиките за био-енергија и бајачки, не можете да кажете дека не помагаат. Но, НО, бидејќи народов со сите проблеми и какви не страдања, слепо дава пари без да се едуцира и тоа е всушност најголемиот проблем.
    На бајач или на Реики не се оди за болести и проблеми за кои е потребна медицинска помош и нега!

Следно, налетав на мислења каде што се спомнуваат јога и медитација. Сериозно во 2021 година уште ќе ја гледаме јогата и медитацијата како секташка работа? :rofl:
    Ако јогата и медитацијата се секташка работа, тогаш и молитвата и носењето масло во црква е. Што само Христијанството е најчиста религија со најдобри намери и учења? Религијата е супериорна? Христијанскиот Бог е супериорен над сите богови? Малце егоистично не ви звучи? Ве молам....
    Дајте да се почитуваме сите и да не се тепаме кој е посилен, Бог, Буда или Зевс, затоа што додека се тепаме кој е посупериорен ќе има луѓе што страдаат од организации како оваа.

Ако некој ви бара пари за просветлување или бара од вас да направите било какви жртвувања значи дека тој/таа немаат добри намери. Духовноста, вербата и религијата се лично и посебно искуство за секој поединец, а не групни сеанси за ,,просветлување''.

На мислењата за различни супсанци во храната и пијалоците. Да, посотијат супстанци и билки што влијаат на работата на мозокот, тоа сите го знаеме, па повторно ќе напоменам едукација луѓе, едукација и внимателност.
    Седнете со пријатели, деца, родители, учете и комуницирајте. Денес лесно се наоѓаат информации за се', ваш избор е дали ќе прочитате нешто и ќе бидете безбедни или ќе се пикнете во организации како оваа.
    И не, зборовите како ,,Ако се пика другар ти, ти не мораш'' или ,,Тоа е секта, држи се подалеку'' или ,,Доста со глупостиве, тргни се од тоа'' нема да помогнат. Земете и направете добар и нормален муабет ако сакате блиските да ви се безбедни, без осудување, без навреди и закани.

Толку долго мислење не сум пишала од кога станав член на Фемина :rofl:

На Ordinary, La Stilla, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.