Ауу сериозно ова? Баш ја следев ситуацијата преку профилот на сестра му на инстаграм, ама не знаев дека до тука дошла работата. Ваквите организации се мека за емоционално лабилни, особено млади луѓе.
За сите се опасност. Пошто сите имаме периоди на слабост, разочарување, чувство на неуспех. Ако те 'погодат' во таков момент, толку е. Сите сме потенцијални жртви.
мене детево не ми личи дека е со сите, као да кажам.. а таков коа ќе намирисаат да ама линков не ти е за овде, мислам дешавката со Јосиф и со Ексалибур
А ти од кај знаеш? Ја прв пат у мои 20 слушам за овие, мислам не веруем у секти, т.е верувам дека постојат, ама не ме занимаат, иам ја Господ ако ми треба нешто нему ќе му се обратам нема на некои наркомани издувани Не може да ме залаже некој со такви срања шо сака нека е
Znam od tamu kade sto moja bratucedka e so niv i nikoj ziv ne moze od tamu da ja odtrgne i mene me vikase
Ona prestana da zbori so mene od so i vikam deka toa ne e ok i e sekta a ne da gi prijavi,tie se nesto presveto za nea
Vrati se nekolku str nazad mnogu ubavo imaat objasneto luge so edvaj izlegle ona mi vikase se prosvetluvala
И јас слушнав, а и прочитав на претходен пост дека смениле локација. Сега дали се работи за истата организација или за нешто друго не знам. Оваа Екскалибур во последно има земено многу замав, барем од муабети шо се шират. Дури и мене не ми се верува како до сега не се интервенирало.
Шо значи то 'не е со сите'? Немој сега да ја анализираме и навредуваме жртвата со глупи муабети. Нема основа. Ако доброволно одиш и даваш пари, за шо ќе ги казнат? Не смеат да им ја ограничат слободата на практицирање религија/идеологија/спиритуалност.
Леле само јас не знам што е ова? Како падната од Марс се осеќам. Ама искрено штом видов кај сестра му снимка дека збори со човекот што личи на бездомник во силбо одма ми дојде мисла дека можно да се работи за некој од секта што си лови жртви.
Нардов нема основни познавања за вакви работи, па лесно може да натера да верува во нешто шо не е така. Особено при потешкотии или проблеми со бременост и сл. Тоа само е почетокот, тек после тоа почнува циркузот. Не знам дали сте слушнале за NXIVM, ама ситуацијава ептен ме потсеќа на тој култ.
Какви секти ловат жртви преку луѓе што личат на бездомници Што прават после си тие жртви? Ни глава ни опашка има приказнава , што знам, може наивна сум