Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Екскалибур

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kelebeim***, 23 октомври 2015.

1. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Зш се глупираш волку кажи ми

На Snowflake97, Tan4ence и Infinity freedom им се допаѓа ова.
  2. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Збирам лајкови за упис на постдипломски...

3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    3.560
    Дојди сега да ти залепам 7.200 на чело како „бериќетен влог“ за изведбава:x

Луѓе паметот во глава, што се не ја гази земјава.
    Никој не може да ве избави од гревовите од “претходниот живот“. Ако имате мака обратете се кај психолози/психијатри .

Последна измена: 7 декември 2021
    На dejziii, Sakura, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Infinity freedom

Infinity freedom Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    42
    Poveke zalepi za intenziv da ima

На dejziii, Snowflake97, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Asteroidcrashboy

Asteroidcrashboy Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    42
    Zdravo pred se na site!!!!! eskalibur e ona najniskoto nivo na koesto covek moze da se spusti vo zivotot najnisko nivo na necovecnost site sto zaglavile vo toa iskreno mi e mnogu zal Sto dozvolile da bidat hipnotizirani so tehnikite na prosta hipnoza Sto ustv e intenziv .

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Mozes malku podetalno da kazes za kakov vid na hipnoza se raboti i koi se posledicite?

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.929
    Сѐ е тоа во ред, ама кога многу луѓе имаат повеќе негативни отколку позитивни искуства со ваква работа не може да се тргнат предрасуди на страна...не е ни реално ни разумно.Да не заборавиме парични влогови и тајност, ништо добро не излегува од такви работи.Црквата колку и да има лошо минато, денес не условува апсурдни барања и емоционални манипулации за своите следбеници.

Последна измена: 8 декември 2021
    На Snowflake97 и Tan4ence им се допаѓа ова.
  8. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Објасни ни.

На daylight и Need for Speed им се допаѓа ова.
  9. Asteroidcrashboy

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    42
    Eskalibur e tehnika so koja navodno covekot se osloboduva od losite emocii taa tehnika se sostoi vo intenzivot ustv toj Sto ja vrsi tehnikata vrz tebe te vodi I navrakja na momenti vo zivotot Kade Sto si pocustvuval odredeni emocii I te osloboduva od niv so hipnoza

10. Asteroidcrashboy

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    42
    Ne razbiram sto barate da vi se objasni tie koj se bavat so ova dolgo ke si gorat vo pekolot

11. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Imase edna emisija na happy tv za sekti ako ja najdam kje ja postiram, se zboruva za decko koj ja ubil sopstvenata majka a prethodno istata vecer tatko mu go zabelezal kako meditira kompletno gol padnat vo trans, na pocetokot idejata mu bila da go ubie tatko mu no zatoa sto ovoj go prekinal vo meditacijata pokasno vecerta odlucil da ja ubie majka mu, vo tekot na istragata policijata vo negoviot dom pronasla literatura od Slavinski, dali se raboti za ekskalibur ili druga kniga oni nisto ne kazaa samo se sekjavam deka go spomenaa avtorot, dr. Slavinski koj neli e osnovopoloznik i na ekskalibur tehknikata.

На simoncelicius и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Шо е со умоболнициве омг :|

На simoncelicius, Snowflake97, x-MajaEsposito-x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Не си сериозен ваљда со споредбава на секта и планинарско друштво..

На Shalitra, simoncelicius, dejziii и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Се случува од сабајле да се измешаат лековите

На simoncelicius, Oneo, Snowflake97 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Ја исплукав водата:rofl::rofl::rofl::rofl: :drunk::drunk: умрев чао:rofl:

На simoncelicius, Elf, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081

Covekov sto go spomna Slavinski gostuva vo nekolku emisii dali vo ovaa go spomna ne znam no go raskazuva slucajot, ako ne ve mrzi izgledaj te gi site gi ima na yt no simptomaticno e sto se raboti za istiot avtor.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Мене па ми е интересно како кога се збореше за јогата и мпц, некои тука фатија да зборат како јогата негативно и лошо влијаела врз човекот општо, не само верниците, го одвојувала од реалноста, стварала зависност, играла со неговиот памет, психички го осакатувала, чиниш за хероин прајме муабет, не за јога
    И тука само гледаш дека некој ги брани мозокоперачиве од кои сите имале САМО негативно искуство и тоа не да праша абе дечки шое ова, него со секој се кара и убедува дека тоа е нешто најокеј.
    Мислам вау...

На simoncelicius, Snowflake97 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  18. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Страшно! А во тие книги што пишувало? Дека треба да си ги убие родителите? :x

Пред некое време дете испотепа луѓе во Америка на школо. За жал таму такви инциденти има многу. Полицијата при претрес нашла дека имал литература за основно училиште а се дознало и дека учел и самиот во школото. Замислете сеа некој од тоа да изведе заклучок дека децата што одат на школо и имаат учебници стануваат убијци! (facepalm)

Инаку во емисијата што ја спомнуваш го поврзаа тоа во 30:05 со О.Т.О (Ордо Темпли Ориентис - Ред на Источниот Храм, или Ориентални Темплари) и на 35:00 со Јеховини Сведоци :rofl:

Освен тоа, во емисијата велат бил гол во бања... одма сфативме дека е секташ тежок - се знае како се бања нормален свет, облечен во сако и кравата, а не гол! :worried:
    Дали забележуваш дека се тоа истите површни луѓе кои претпочитаат спектакуларни Во видеото на 1:02:24 кое @Need for Speed го постираше погоре, зборуваат баш за јога...

19. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Ja cital Kljucevi Psihicke Magije od Z. M. Slavinski.
    Dali toa ima povrzanost so ubistvoto - verojatno, vo tekot na istragata ja pronasle taa literatura.
    Živorad Mihajlović Slavinski je osamdesetih godina u Beogradu bio magičar, ezoterik i psiholog. Diplomirao je psihologiju i posvetio se nju ejdž alternativnim traganjima za znanjem, zanimajući se za ezoterijske oblasti kao što su ji džing, joga, kabala, magika, tantra, drvo života i intezivi prosvetljenja.

Metoda ,,Intenziv prosvetljenja” dolazi od duhovnog učitelja sa Zapada, Čarsla Brenera. Slavinski ju je među prvima praktikovao u Srbiji. Iako je bio optuživan za sektašenje, njegovi radovi uticali su na mnoge novotalasne umitnike i muzičare u Beogradu.

Slavinski je i dalje aktivan kao izdavač i predavač na ezoteričnim kursevima.

Ova zboruvaa opsto kakvi sekti ima, ne go povrzaa so konkretniot slucaj.
    Gol vo banja meditiral vo pretpoznatlivata lotus poza za meditacija padnat vo trans.

20. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Кажаа дека бил психички болен. Жално што татко му не го прифаќа тоа и проблемот го бара вон кругот на сопствената фамилија.
    Прво ОТО и Јеховини Сведоци не се секти туку се верски заедници и религиозни групи. Дали некому се допаѓаат или не, дали се согласува или не со нивните гледишта тоа е друга приказна. Второ во емисијата што ја посочи тие токмуконкретно го поврзаа тоа со случајот, посочена е минутажата провери.
    А од кај знаеш? Си ја читала книгата?