Во основа не може некоја да се заштити 100%, но показател би бил инсистирање на одреден лик сексуалниот однос да биде сниман. Во случај партнерката да не се согласи - треба да има на ум дека ликот може тоа да го направи тајно. Ако се согласи тогаш е особа која сама си става трн во здрава нога а таквите не се предмет на муабет. Во секој случај инсистирањето на снимање на сексот би требало да биде сигнал за што поскоро напуштање на таа врска. Не сум сигурен која е правната рамка во такви случаи...
Вчера на фб се појави фотографија од девојче од Кочани, и тоа замислете имаше и име, презиме, телефонски број и колку наплаќа. Девојчето се гледаше, а мажот кој видно беше повозрасен се гледаше пола додека ја „работи“ на кревет. Како смеат, како не им е страв да објавуваат такво нешто макар девојчето навистина да заработува од секс.
тоа е балканскиот синдром - женското да се гледа целосно на такви снимки а на мажот само половиот орган да му се гледа
За ова се виновни девојките. Како може да си дозволат да се снимаат додека се сексаат со непознат? И после Цацко им е крив. А за мажите што се кријат од камера, ѓубриња е преблаг збор. Јас сум против снимање дури и со дечко, па и со маж. Не знаеш што те чека во животот. Можеби ќе дојде до прекин, па после тоа ќе те има на социјалните мрежи. Сешто држи земјава.
Јас знам машко што тајно ги снима. Значи кога ќе влезе девојката кај него тој веќе има наместено камера. За девојкава од Кочани се зачудив, како смееле така да лупнат име, презиме, мобилен, фотка. Утре дента сакав да најдам кој е фраерот што ја стави сликата, да видам дали стои уште, но не се сетив кое машко беше, многу ги имам. Тоа беше раширано, коментирано. Ако има некој од Кочани на форум сигурно знае за што зборувам.
Девојките ако знаат и со новна согласност се снима сексуалниот чин тогаш навистина се виновни. И треба да си ги сносат последиците на судот на јавноста. Но доколку девојката не знае за тоа дека некој умоболен манијак поставил камера и дека со тоа ќе лечи некои фрустрации, со јавно објавување преку ф.б., за тоа потребно е органите на прогонот посериозно да се позанимаваат, а воедно и судските органи да бидат поригорозни во изрекувањето на казните. Секој ако бил маж да постави камера, нека биде маж без превез на лицето. Тие се само перверзни, неизживеани манијаци. Јунаци со зајачко срце отишол на плескање и ставил превез, или дополнително се скрива. Мизерии невидени. Од вакви перверзњаци просто да се срамиш што припаѓаш на посилниот пол.
И да било снимањето со нивна согласност, пак не е во ред да се објави, освен ако девојката не даде согласност за објавување.
Токму така, не е во ред објавувањето на снимка без согласност на двете страни. Но доколку едната страна направи таква злоупотреба со јавна објава на таква снимка, треба најстрого да одговара.
Во денешно време секој има smart phone и тешко дека немаат макар по некое разголено сличе во телефон. Дури и без проблем ги објавуваат на социјални мрежи. После се чудиме имало педофили и манијаци, абе ајде. Имаше случаеви кога слики од голи пениси во ерекција се праќаа преку Snapchat. На дечко ми му има пратено слика на Instagram девојка скоро гола, па уште потоа му напиша "извини по грешка беше". Абе ајде - again. Последно на Insta story гледав видео од дечко кој си ја снимаше девојката за време на секс во cowgirl поза, а таа се гледаше дека е "соживеана" во улогата - знаеше дека ја снима и уживаше како да се сами. И пак ќе кажам, го објавил на Insta story видеово. Друга ситуација: си се снимала женскава со некој швалер, типов паметњаковиќ ја уценувал - секој месец го финансирала со евриќи. Сакам да кажам дека многу од жениве сами си го бараат. Има и случаи кај што не знаат дека се снимани и ми е баш жал што фатиле работа со такви психопати, но овие другиве свесно го направиле тоа и нормално дека следат последици за таквите акции - без разлика дали станува збор за уцена или пак за озборувања од страна на околината. Дојди фати после нормален дечко што ќе сака да те ожени. А и нормална девојка не би сакала за дечко/маж некој што снимал некоја и ја ставил на Internet. Слободно можеш да ставиш слика како пушиш bong сега зашто овие со видеава се "фаците" и нема никој да ти обрне внимание.
Ти ова for real? Манијаци и педофили мањачат и прибрани девојки зависи вкусот, а девојки кои се снимаат тоа е ваљда некаков фетиш. И кога го прават тоа секако имаат целосна доверба во спротивниот пол нели? Не зборај глупости. Незнам колкава си ама ако си сексуално активна сигурна сум дека и ти се имаш снимено вака и не мислиш дека партнеро ќе ти го објави видеото Сами си го барале - најпросто и најниско нешто кое некој можи да го кажи или помисли.
@krEM4Eto Да, сум сексуално активна и не, не сум се снимала никогаш. Немам такви афинитети или што би рекла ти "фетиши". И повеќето од сексуално активните девојки немаат видеа. А оние кои веќе имаат (еве како ти) сигурно мнооогу голема доверба имаат во партнерот дека нема да ги објави некаде по Internet. Не знам. Моето мислење се однесуваше на оние кои свесно се снимаат со непознати и при тоа ризикуваат да бидат објавени. И после кој им е крив? Јас или ти? Убаво си напишав горе дека ми е жал за девојки кои му верувале на партнерот, па тој ги објавил. Манијаци и педофили - прашање на вкус, да но ако не се ставаат слики на Facebook од деца голи кај што ги капат колку толку ќе си го заштитат детето. Значи досега сите мислења во темава се најпрости и најниски, освен твоето. Right.
Јас сум од Кочани ама немам слушнато. Имено кај нас не е прв пат да се случува ова, веќе неколку пати имаше исти случаеви. Иако ги знам девојките иако знам какви се, никому не му дава тоа за право да постира такви слики на интернет од било кого. Што си прават за нив си е, безразлика не може некој да одлучува од твое име и да ти го уништи животот на таков начин.