Не сум мерела време колку му треб да загрее. А за капењето може не е стегнат убаво, не се направил вакум.
Фала ти мајка за одвоеното време. Сепак не ми одговара и ради големината, многу ми е голем 7л. Дајте предлог за експрес лонец помал, 3.5-4 литри?
Да видиш некоја продавница каде што продаваат работи за домаќинство, немора да е од топ шоп, делимано и Сл. Мојот е најобичен од продавница купен пред 7-8 години и маста му е извадена, секој ден готвам во него. Од манџа, супа, месо диствовано. И не го полнам до мин /мах( запазувам да не надмине мах) ставам вода колку да ми е се облие тоа што е внатре. Ако има повеќе вода кога ќе го отворам доварувам за да испари. Обично за два дена готвам. Мојот мислам дека е 9 литра
Ние сме 2ца и ми е преголем за манџа, па и за два дена дури. Затоа ќе побарам помало. ваљда има на пластичарска, меркур......?! А на што да внимавам, примее капакот каков е подобар да биде?
Користам најобичен експрес лонец од 1000 денари , 7 литра. Пазам да не надминам максимум, нема цртка за минимум. Исто како bella 12 ако сум ставила многу вода отварам капакот и доварувам до сакана густина.
Еве каков е мојот, тоа црното е за да се испушти воздух пред да го отвориш, а од другата страна на рачката има друго кругче со повеќе дупки и од него плус излегува пареа дури е на рингла. Ваков модел има од 3,5,6 литра само со ниски се, како буренце изгледаат. Внатре нема цртка за мин, само за мах има.
Од Струмица, зо-го маркет. Ги има на фб и инстаграм, можеш да им пишеш за онлине ако сакаш. Околу 1500-1600ден е земен но пред 7 или 8 год не се сеќавам точно.