1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Екстерни тестови

Дискусија во 'Образование' започната од Wild.Child, 26 октомври 2010.

1. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Хх...на почетокот на годината верувале или не, сите ама сите професори збореа за тие екстерни тестови.
    Најверојатно по мојот предмет ќе има екстерни тестови бла бла како не, тоа им беше колку да не заплашат за да учиме повеќе и сега толку штама ни глас ни траг од екстерните тестови па тоооо бееее :rock:
    Фала му на господ што нема да има бидејќи лошо ќе беше :shake:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    На другарка ми мајка работи во законодавство и да ви кажам законот за екстерни е потпишан и следната година ќе има (годината почнувајќи од овој септември). Ама без паника значи најосновното ќе биде и на заокружување најбитно на компјутер ке биде и во училница сите еден до друг на клупи и гарант ќе има ненормално препишување така да јас не сум против.

На Kathlin и kolache.99 им се допаѓа ова.
  3. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Кај нас се зборува дек оваа година ќе има екстерни :| Да бев друга година ќе го направев и немаше да се бунам ама сега последна година и екстерни и матура |( :@

4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    И за нас така збореа, па ништо не бидна од екстерните тестови. Колку години по ред ги зборат ехеее..

5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Кај нас изгледа озбилно мислат оваа година,рекоа до февруари мора да се направат....белким нема да има,не планирам и екстерни и матура после да полагам :!:

6. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Оваа година изгледа ќе има..Декември било пробното :o Леле уште ова ни фалеше аманн... :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

7. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јас слушнав дека ќе има пробно овој декември,а некаде околу мај/јуни наредната година дефинитивно ќе има годишно екстерно.Јас сум и за и против.Убаво е тоа за стварно да се види кој знае,а на кој му се подарува оценка.Но,сепак тоа е голем притисок,цел годишен материјал да го научиш.Е сега ако си учел континуирано цела година,ќе немаш проблем :) Слушнав дека ќе дадат два задолжителни предмети и уште еден по избор.Значи три ќе треба.

8. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Дури сеа ја
    нае*ав
    работата. :x
    Јас си учам од тогаш за тогаш, додека зборуваме за таа тема. И сега професорите ќе прават и пробни тестови, и потоа пробното екстерно и на крајот.
    Ајде бе аман, убаво е тоа да се прават ама да се има можност ти да одбереш кој предмет сакаш да полагаш.

9. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јас денес од наставничка слушнав дека најверојатно на 15 декември ќе има пробно екстерно на кое мак. и математика ќе бидат задолжителни.Најверојатно :?:

10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    За 4-та год. ќе немало :clap: :rock:

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    236
    ^^
    Точно така, за 4 ќе нема екстерно оваа година. Ова е од сигурни извори. :rofl:

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    И на нас ни кажаа дека ќе има.. Еден пред Нова Година пробен, и на крајот од годината што ќе влијае на последната оценка. :)

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    На вести баш кажуваа, пред нова година ќе бидат пробните екстерни :) ама не важат оваа година за 4та средно, а од следната година ќе важат за сите и за 4та година :D

14. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    па зошто да учам и да идам во сколо коа се тоа ке падне во вода.... 1 тест и имаш оценка :/ не е фер

а сакам да има од причина да им покажам на 2-3 наставници дека знам за повеке одколку сто ми ставаат на пр
    македонски ми вика- измегу 4 и 5 си ама ке ти ставам 4 ( на тест имам 4), а друго девојче има 3 и и вика ..... знае ке има 5 :@ :@

или англиски ми вика знаеш за 5 ама ке ти ставам 4 за секој случај да не погрешам

заклучок: не ме сакаат :^) ама ни јас нив не ги сакам :P па со да праам да им ставам помала оцена немозам али мозам да имо одземам од плата ако има 3 оцени над нивната на екстремно :D :devil:

само математика ме сака
    јас 1 на тест
    му ресив 1 зада4а на табла и ми стаи 5 за тромесечие па нели е срце ;)

15. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    тестовите можат да се најдат на нет...али јас незнам како еден другар ги најде али тие за полани оваа година не сме пробувале али ако ги нема ја на*бав работава јас си учам се за 1 месец а следниот почнивам од 0 толку ми памти позокот од заврсуванје до почеток на менструација :D

16. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Пробните ќе се декември, а ќе има и во февруари ? ? ? Или тоа во февруари паѓа во вода ...

За тестовите во февруари знам дека за 4-та ќе нема, а за овие декември ? Ќе полагаат 4-та во декември или и тогаш нема да се полага ? Овие пробните што ќе се декември знам дека тоа е „ пилот“. Ќе се полагаат во секое училиште или ќе е со одбирање од Министерство кое училиште ќе полага во декември , кое не ? Нема логика 4 та да полагаат во декември , ама секој труби како што ќе му текне. Ваши информации ? :)

17. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    ај пробај да ги најдеш и ако ги најдеш постави линк тука.Иначе ја сум осмо одд и ке правиме екстерно пробно на два предмети на 21 декмври математика и 25 декември физика :( нас тие предмети ни се паднаа и пробував да ги најдам на нет али никао немозам да ги најдам така да ако некој ги најде обавезно да стави линк :lol:

18. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Девојки, ако најдете некој примероци за хемија и математика за осмо, пишете :D

19. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Ако има некој тестови за прва година гимназиско по било кој предмет? :^)

20. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    и ја тоа барам само не хемија туку физика ;(