Во школото ништо нема истакнато Почнав да се нервирам. srcence1607 ти благодарам за скалава. Ако е точна и двете ми се петки
А јас пак разбрав дека оценките од екстерното се објавени во е-дневникот ама нив може да ги види само администраторот на е-дневникот за вашето училиште. (а администратор за е-дневникот за вашето училиште може да биде само еден наставник/професор и тој ги вметнува оценките од екстерното кој ги добил од министерство-значи секое училиште има администратор и е одговорен за електронскиот дневник само за училиштето каде е вработен). НО,незнам колку е точно...така ми кажа една наставничка која работи во моето училиште (која нели може да се вклучува на е-дневникот и да става оценки за својот предмет) и заедно се приклучивме од кај неа за да видиме, но просторот каде што е наменет за екстерните оценки не беше пополнет. (ги разгледавме сите одделенија и паралелки и ги немаше резултатите) Спојлер Ако некој ме разбра Reachel да не се викам
Мислам дека би требало денес да искочат резултатите,бидејќи лани мислам исто овој период искочија.Впрочем сигурно е дека неделава ќе излезат бидејќи ќе се делат оценките.
Кај нас во школо во петокот рекле дека денес ке ги има резултатите.. па редно ке биде да ги објават доста време ги чекавме :3
Ако е така како што вика Рејчел, тогаш ништо. Нашава администаторка е ртка. Изгледа ќе си го чекам сивдетелството за да видам што ми се оценките
Мора да бидат објавени пред да се внесат во свидетелство, законски имате рок од 3 дена да се вложи приговор на оценката, значи не смее првото гледање на оценката да биде во свидетелството. Ќе си видите во училиште, мора да стават списоци со оценките на јавно место.
Па ако е така,белким ќе ги има истакнато на влезната врата од училиштето најдоцна до утре,бидејќи ние свидетелствата ги земаме на 28.
Епа во ред тогаш. Секој ден ќе проверувам... А кои се постапките за приговор? Ќе ти ги дадат точните одговори за да те уверат дека нема грешки или...? Ако мо резбравте. Зашто за 2 прашања се’ уште не сум сигурна за одговорот.
Нашите резултати ги објавија уште на 16 јуни.Мене и германски и англиски ми се петки.Ама мислам дека тоа беше само за тие што беа полуматуранти.
Поднесуваш приговор за да ги дадат точните одговори и да провериш каде,што,како,зошто..ама ќе ти ги дадат ако поднесеш приговор,и ако го примат,ако не..нерешен случај. Значи приговорот се поднесува кога сакаш да ти ги покажат грешките,евентуално они ако имаат грешки па да дошло до некоја збрка.
Кај мене сеуште ги немаат објавено. Ама до утре мораат да ги објават-нели законски три дена имаме да поднесеме приговор ако нешто не штима а на 28 ги земаме свидетелствата. А вие кога ќе земте свидетелства? П.С Во какво искушение сме како да се работи за живот или смрт.