И јас сакам да добијам увид на тестот по историја затоа што знам дека немам 4ка, ама смее да се поднесе приговор само од технички причини за некое прашање (не било објаснето, немало слика, немало одговор и сл.) а тоа дека сакаме детално да добиеме преглед на тестот било неоснована забелешка и не се прифаќале таквите, така да ќе имаме 4ки во сведителство..
Јас не ги оправдувам овие видови на тестови бидејќи и вака и така наставниците беа од моето школо и на татините или мамините ќерки или синови пак се им кажуваа.Ете гео. сум добила 5 а математика 3 иако и по двата предмета цела година имам 5ка.Ајде географија ги решив сите 200 прашања ама мат кај ќе решиш 400?Плус секаде е различно не се исти тестови, кај другарками 80% биле за четиријаголници а кај мене 50-50 за проценти и дропки па таму некој дефиниции за дропки и глупости Баш тоа што најмалку ми оди проценти и дропки, како можеше мене тоа да ми се падне?Секогаш сум баксуз. И што сега среќни се од министерство што ми го расипаа просекот?Значи цела година по мат на сите писмени 5ка и со сите домашни и на крај да ме заебе екстерното. Дури мислам дека тие што се со врски плаќаат за предмети и слично.Пример некои деца од клас што се со врски добија предмети гео и био или гео и историја или био и историја.Што значи тие ќе имаат 400 вкупно прашања а некој 600 а па некој 800.И не е фер така.Вака Спиро Ристоски дупло ќе заработи што ќе дојдат луѓе да платат предмет па ќе им ја намалат платата на наставниците па ако сака некој да преполага по 200 ден. од прашање/задача и тие пари каде идат?Во нечии џеб а чии џеб не е важно главно некој ќе си ги полни џебовите.
Екстерното нема да биде укинато бидејќи се оди кон патот во Македонија да има слично образование како и во другите земји. Напротив може да дојде само до не знам. Некои други повисоки критериуми во учење,тестови,полагање и сл. Исто како што се прави да биде математиката за матура задолжителна. Мое мислење.
Ако е вака тогаш нема шанси јас да имам Македонски 4ка. Незнам оти ама мислам дека и со екстерново се прават мутни работи,дали само во школото каде што јас учам стварно незнам.Невозможно е,бидејќи ги проверував прашањата во учебник и точни ми беа,за едно сум сигурна дека не ми е точно бидејќи немаше одговор ни во учебникот. Искрено,мислам дека треба да се престане со екстерново или покрај објавените резултати да можеме да си го видиме тестот. Али што мрчам јас овде,секогаш имало неправдини и секаде ќе имат. Живот иде даље.
Има негде да се види онлајн колку точни имам? Во школо видов математика 3 македонски 4 ама не ми се верува за македонски, 99% бев сигурна дека ми е 5.
Мислам дека нема колку одговори ти се точни Кај нас училиштето беше отворено до кај 2 ипол часот но подоцна накај 5 ипол не беше отворено кај сите е така или?
Одговори на прашањата од екстерно Nekoj link da mi dade kade moze da najdam rezultati od eksterno za srednoskolci