@Valencia Не, веројатно е бидејќи е преоптоварено. Инаку трети и петти ми е мене ужас сега кога сфатив. Значи сите што сте на иста дата да ви објаснам: Полагаме во вторник, а предметите ќе и добиеме 3 дена пред тестирањето, што значи нема да биде третиот ден тестирањето, туку ќе имаме три денови да се спремаме. Е па сега од датумот на кој ќе се тестирате одземете 4 и ете ви го датумот на кој ќе го добиете предметот. Бидејќи нели нелогично е да се спремаш на самиот ден. Ова е точно бидејќи се сеќавам лани дека полагав на четврти (среда), и предметот го добив во недела (31). Така што, во недела отворете да видите што ќе полагате. Мене не ми одговара дека татко ми недели е дома, нема да може да ми исфотокопира, ама тоа е друга приказна. Исто така на втори (вторник) ќе го добиеме вториот предмет, односно не ни оди баш во прилог бидејќи еден ден ќе треба да се спремаме и за двата. Не знам колку се разбравме, ама во секој случај седнете пред календар и разработете си и организирајте се, и молете се да не ми се падне германски.
И Лела на пр. јас се тестирам на 2 и 4... вака ако биде како што кажуваш значи би требало едниот предмет да ми го кажат во сабота (за на 2 Јуни) а другиот во понеделник (за 4 Јуни) или грешам?
^ @Valencia Мислам дека така некако би било. И јас така некако си калкулирав. Најверојатно во петок навечер или пак евентуално сабота ќе ги објават предметите. Денови за подготовка: сабота, недела и понеделник, во вторник полагаме.
Се сеќавам лани седев до 3 саат ама ништо немаше... насабајле ги објавуваат. Исто и за денес чекав до 1 ама они објавија дури во 9/10 сабајле.
@Valencia Знам дека така беше, сега се сетив. Јас полагав во понеделник, биологија околу 9 и 30, и дури откако се вратив дома накај 11 часот видов што друго ќе полагам.
Луѓе, датите се сменети! Проверето повторно да видите која ви е новата дата. Сменети се затоа што имаше само два дена разлика помеѓу двете тестирања, па затоа. Искрено, подобро е вака. Инаку во мојот претходен пост сум грешка, треба да одземете 3 од датумот на кој полагате и да го добиете датумот на кој ќе дознаете што ќе полагате. Сори!
Леле бе ми сменија датум... на 2 и 5 а на 5 ни е прославата .... ама па кога ќе подразмислам уште полошо на тие што се на 6ти од кај нас одма ден после прославата.
datite gi znaeme a koga ke bidat predmetite objaveni sto ke ne testiraat.....dali isto si ostanuva tri dena pred polaganje....i kade ke bide objaveno....ako znae nekoj....blagodaram...
Завршуваш 9 одделение? Не се секирај, никој после прославата, во сабота нема да полага затоа што сите полуматуранти, буквално сите полаѓаат на 2 и 5 јуни. Тоа е така за први да ви дадат резултати и сведителства дека уписот во средно ви е на 22 јуни. Инаку датумите ги сменија дека имаше само 1 ден распон меѓу двете тестирања. И уште оваа информација, гледам сите се загрижени кога ќе ги добиете предметите: 3 дена пред денот на тестирањето, значи денот кога полагате не влегува во тие 3 дена: Тие што полагаат на 2 јуни (вторник) предметот ќе го знаат на 30 мај (сабота). Тие што полагаат на 3 јуни (среда) предметот ќе го знаат на 31 мај (недела). Тие што полагаат на 4 јуни (четврток) предметот ќе го знаат на 1 јуни (понеделник). Тие што полагаат на 5 јуни (петок) предметот ќе го знаат на 2 јуни (вторник). Тие што полагаат на 6 јуни (сабота) предметот ќе го знаат на 3 јуни (среда). Тие што полагаат на 8 јуни (понеделник) предметот ќе го знаат на 5 јуни (петок).
Да, три дена пред полагање ќе знаеш по кој предмет. Можеш да видиш и на интернет и на училиште ќе има изложено кој што полага, во која просторија и во колку часот.
Некој муабет слушнав дека оваа година оценката од екстерно нема да влегува во успех. Има ли некој ваква информација ?Некој од просвета???
Мајка ми е наставничка и нема такво нешто. Погрешни гласини. Инаку за тие што прашуваа каде можат да ги најдат датите и преметите, еве ОВДЕ овде ќе ги најдете.
Инаку на интернет кружат и комбинациите за тоа кој со кој предмет може да се полага. Сепак не е толку случајно и не се одредува баш компјутерски.