1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Екстерни тестови

Дискусија во 'Образование' започната од Wild.Child, 26 октомври 2010.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    @Valencia Не, веројатно е бидејќи е преоптоварено.
    Инаку трети и петти ми е мене ужас сега кога сфатив.
    Значи сите што сте на иста дата да ви објаснам: Полагаме во вторник, а предметите ќе и добиеме 3 дена пред тестирањето, што значи нема да биде третиот ден тестирањето, туку ќе имаме три денови да се спремаме. Е па сега од датумот на кој ќе се тестирате одземете 4 и ете ви го датумот на кој ќе го добиете предметот. Бидејќи нели нелогично е да се спремаш на самиот ден.
    Ова е точно бидејќи се сеќавам лани дека полагав на четврти (среда), и предметот го добив во недела (31).
    Така што, во недела отворете да видите што ќе полагате. Мене не ми одговара дека татко ми недели е дома, нема да може да ми исфотокопира, ама тоа е друга приказна. :lol:
    Исто така на втори (вторник) ќе го добиеме вториот предмет, односно не ни оди баш во прилог бидејќи еден ден ќе треба да се спремаме и за двата.
    Не знам колку се разбравме, ама во секој случај седнете пред календар и разработете си и организирајте се, и молете се да не ми се падне германски. :D

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    И Лела на пр. јас се тестирам на 2 и 4... вака ако биде како што кажуваш значи би требало едниот предмет да ми го кажат во сабота (за на 2 Јуни) а другиот во понеделник (за 4 Јуни) или грешам?

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    ^
    @Valencia Мислам дека така некако би било.
    И јас така некако си калкулирав.
    Најверојатно во петок навечер или пак евентуално сабота ќе ги објават предметите. Денови за подготовка: сабота, недела и понеделник, во вторник полагаме.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Се сеќавам лани седев до 3 саат ама ништо немаше... насабајле ги објавуваат. Исто и за денес чекав до 1 ама они објавија дури во 9/10 сабајле.

На Lella и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  5. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    @Valencia
    Знам дека така беше, сега се сетив. Јас полагав во понеделник, биологија околу 9 и 30, и дури откако се вратив дома накај 11 часот видов што друго ќе полагам.

На Valencia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    Луѓе, датите се сменети! Проверето повторно да видите која ви е новата дата. Сменети се затоа што имаше само два дена разлика помеѓу двете тестирања, па затоа. Искрено, подобро е вака.
    Инаку во мојот претходен пост сум грешка, треба да одземете 3 од датумот на кој полагате и да го добиете датумот на кој ќе дознаете што ќе полагате. Сори! :$

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Леле бе ми сменија датум... на 2 и 5 а на 5 ни е прославата .... ама па кога ќе подразмислам уште полошо на тие што се на 6ти од кај нас одма ден после прославата.

8. tacitance

tacitance Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    datite gi znaeme a koga ke bidat predmetite objaveni sto ke ne testiraat.....dali isto si ostanuva tri dena pred polaganje....i kade ke bide objaveno....ako znae nekoj....blagodaram...

9. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Завршуваш 9 одделение? Не се секирај, никој после прославата, во сабота нема да полага затоа што сите полуматуранти, буквално сите полаѓаат на 2 и 5 јуни. Тоа е така за први да ви дадат резултати и сведителства дека уписот во средно ви е на 22 јуни. Инаку датумите ги сменија дека имаше само 1 ден распон меѓу двете тестирања.
    И уште оваа информација, гледам сите се загрижени кога ќе ги добиете предметите:
    3 дена пред денот на тестирањето, значи денот кога полагате не влегува во тие 3 дена:
    Тие што полагаат на 2 јуни (вторник) предметот ќе го знаат на 30 мај (сабота).
    Тие што полагаат на 3 јуни (среда) предметот ќе го знаат на 31 мај (недела).
    Тие што полагаат на 4 јуни (четврток) предметот ќе го знаат на 1 јуни (понеделник).
    Тие што полагаат на 5 јуни (петок) предметот ќе го знаат на 2 јуни (вторник).
    Тие што полагаат на 6 јуни (сабота) предметот ќе го знаат на 3 јуни (среда).
    Тие што полагаат на 8 јуни (понеделник) предметот ќе го знаат на 5 јуни (петок).

На Lella, QueenElizabeth и Аnja_T им се допаѓа ова.
  10. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Да, три дена пред полагање ќе знаеш по кој предмет. Можеш да видиш и на интернет и на училиште ќе има изложено кој што полага, во која просторија и во колку часот.

На tacitance му/ѝ се допаѓа ова.
  11. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    На фејсбук во групата Одговори за екстерно.

12. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Од наше школо полуматурантите се скоро сите на 3 и 6... дали 10 души има што сме на 2 и 5.

13. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Не знам, ама јас проверував плус и така кажаа, сигурна си?

14. gggiiirrrlll99

gggiiirrrlll99 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    4
    Ako Polagam na vtori koga ke znam koj predmet go polagam? :D

15. QueenElizabeth

QueenElizabeth Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    Ти пишува погоре на 30 мај,сега во сабота

16. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Би ти ги пратила листите од интернет ама не можам... не сакам да се знае во кое школо учам. :D

17. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Некој муабет слушнав дека оваа година оценката од екстерно нема да влегува во успех. Има ли некој ваква информација ?Некој од просвета???

18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    Мајка ми е наставничка и нема такво нешто. Погрешни гласини.
    Инаку за тие што прашуваа каде можат да ги најдат датите и преметите, еве ОВДЕ овде ќе ги најдете.

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Па доволно е screenshot да ставиш кај што го пишува одделението и датумот image.jpg . ;)

20. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Инаку на интернет кружат и комбинациите за тоа кој со кој предмет може да се полага. Сепак не е толку случајно и не се одредува баш компјутерски.

Прикачени фајлови: