Македонски Океј, не е тешко, ама биваше ли трета година по ред, плус 400 прашања? Ние со по 400 прашања, а други едвај 100.. па не е фер.
Тoчни се oдгoвoриве? Јaс мислaм декa нa првaтa требa 30, 20, 10, a нa втoрaвa резултaтoт дa е нaстaвник, не ученик... Грешaм?
Дечки неќам да спамам, али темата за одговори е преплавена. Ако сака некој што му оди биологијата да ми помогни за Спојлер: Неколку прашања 1. Четири различни видови гамети ќе даде единка со генотип: 2. Ако после кариокинезата отсуствува цитокинеза се добива: 3. Распоредот на хромозомите и гените во гаметите зависи од: 4. Што го спречува навлегувањето на поголем број на сперматозоиди во оплодена јајце клетка? 5. Кај кои хромозоми не постојат јасно диференцирани два крака? 6. Ако нормалниот редослед на гените во хромозомот е АBCDEFG и тој се измени во ABGFEDC, за кој тип на хромозомска аберација станува збор? 7. Доколку ја анализираш бројноста на бактериската популација во гастроинестиналниот тракт, во кој дел на трактот таа е најмалубројна? 8. Доколку во човечкото тело дојде до намалување на фрекфенцијата на дишењето или до зголемување на метаболизмот во периферната крв се зголемува концентрацијата на: 9. Полови/автосомни анеуплоидии: 10. Хромозом се состои од следните сегменти A B C D E - F G при што цртичката го претставува центромерот. До која мутација дошло во хромозомите со што се добил следниот редослед A B E - F G? 11. Ако еден ген има 20 различни алели, колку најмногу алели од тој ген ќе бидат застапени во една соматска, а колку во една полова клетка? Фала однапред ☺
И сега, бидејќи тие што се тестираме во вторник ги добивме предметите во петокот, значи утре би требало да ги добиеме предметите за во петок? Или?
леле луѓе утре полагам германски ( втор јазик ) држете ми срејќа збор еден незнам , прва година ми е кај што го учам јазиков еве су бе а за во петок имам некое предчуство дека Биологија ќе ми се падне недај боже леле
И јас имам ептен трема. Само некој убав предмет да ми се падне, веќе отупев мозок три години по ред со македонскиов Не дека е тешко, ама 400 прашања, а некои со 100 прашања ќе си поминат, па не е фер!
Хахахахаха, мене пак и 1000 да ми дадат македонски нема да се жалам, ама затоа 100 историја, лелеее... Ај да се надеваме дека ќе ни се паднат тие предмети што ги сакаме.
Девојки сакам да прашам ако утре не одам на екстерно, дали ќе ми го сменат предметот за полагање во август,на која дата ќе го знам новиот предмет и какво оправдание треба да носам?