не е исто како за матура....за матура си бирам јас што сакам и предмети кои ќе ми требаат за факултет (македонски, математика, социологија) а не ова да ми бира некој друг хемија и физика.............................
Ова е крајно безобразно!!! ТРЕТИ СПИСОЦИ??? АЛООООО!!! Не, не, не. Ова е само лош сон. Кај и да е ќе се разбудам, ќе помине. Чекај бе? Абе овие стварно не се нормални! Спојлер Да им ебам матер!
Кажаа дека можеби ќе упаднат во киното и ќе ја прекинат претствата за патронатот, ама не верувам дека ќе помогне. Тоа е мислењето на гимназијалците од СОУ Кочо Рацин Свети Николе. Инаку јас планирам да присуствувам на протестот бидејќи полагам географија и македонски. Географија ми е претешко книгата е многу голема. Незнам зошто вака прават. Живи глупости! Кај ние ќе научеме цела книга за неколку дена?!?!
Znaci taka,jas pravam matematika eksterno .na 27 Maj ,pa tie ne se normalni .kako mozeme za 5 dena da go povtorime siot materijal,namesto da stavat nekoj predmet koj e za bubanje kako sociologija ili pak istorija tie stavile mat nemozam da sfatam kako ,dali voopsto imaat pamet.Plus ne znaeme dali kje ima definicii ili pak zadaci ,odime na slepo .Imame ilijadnici formuli za vtora god ,kako kje gi naucime site ako ne davaat da gi napiseme na listovi ..Daj ako imate nekoi informacii kazete dali znaete sto kje ima ne testot...
I nemoze le da se pobara da se pomesti datumot,kako uspeale od site predmeti matematika bas da go vmetnat vo pondelnik ,ziti se ..
Добро тие од министерството не гледат ли дека низ цела држава се протестира ? Па луѓе каква е оваа демократија ..... на крај караеви ако не успее оваа со протестирањето јас сум за да дигнеме штрајк Инаку навистина ли повторно ќе ги менеле списоците ? Спојлер Во Струмица утре има протест ке излезам да се борам во првите редови
Би било подобро да правеме летоска барем имаме слободно време да учеме, ама ете ќе правеме баш сега. Многу ни се натрупа:испрашувања, тестови па уште и ова екстерното, уфффф
Е ова веќе е луда работа.Денеска ни кажаа утре нови списоци ќе стигнале.И кога ќе учиме ние? За 3 дена па и најлесниот предмет да е, пак треба повторување и учење.Неможам да разберам стварно што е претерано, претерано е.
И кај нас стигна нов список. Сега сум по граѓанско (во понеделник) и биологија (во петок), повеќе сакав да ми останат предметите од првиот список (хемија и историја). Ама добри се и овие. Најбитно ми е што немам математика.
Кај нас скоро на сите се паднаа биологија и граѓанско само, на 3 деца географија и македонски вклучувајќи ме и мене
Кај нас стигнаа и трети списоци, ама не се разликуваат многу од вторите. Само учениците шо ги немало на вторите ги има на третиве сега. Јас сум по географија и граѓанско.