не верувам за расказ ама сигурно ќе има некоја книга од поважниве писатели и да заокружиме од кој писател е или па обратно да има дадено писател да заокружиш која книга ја има напишано иначе на 6ти ќе се полага мк?...
И јас полагав математика за трета година и имам петка , но прашањајат навистина ми беа тешки. Обрни вниманиен на последните лекции за парабола и хипербола бидејки имав 8 прашања од тие лекции, иако не ни се земени сеуште. Инаку имаше пресметување на тригонометриски функции и равенки, формули кај мене немаше освен за комбинации, целиот тест ми беше задачи и немав време да го решам.
епа според скалата, 1 можи да добие со 0 бодови не ми чини баш бодовната скала, ама ај ќе видиме дали е така и не се секирам, ама сакам другата година класот мој да биди за еден ученик помал, има 11 единици, и ако можи и овде да добие, наjверојатно ќе си останe во 7мо др. година
и јас полагам утре,молам некој да ми каже барем 2-3 прашања [/quote] хааха и јас полагам утре изгледа цела македонја утре полага историја [/quote] и јас ..инаку јас мислам повеќе ке бидат прашања поопшти на пример за првата и втората светска војна , за букурешкиот договор, крушевска република... колку да и сакаш неможеш се од учебникот за знајш колку и да си учел преку цела година.Затоа јас вака поопшти прашања ке ги научам денес другото..среќа.
незнам бе јас цела година книга немав фатено историја таков ни беше проф ни стави 5 на сите така и сега сум учела 200страни ко испит да спремам, се плашам и тоа мноогуи најлошо е што незнам ни какви ќе бидат прашањата дали ке бидат пример: Прва светска почна на... или Македонско албанска бригада беше формирана.. И тоа и тоа е дадено во книгата За девојката над мене Сите што полагаме историја полагаме утре
Епа јас полагам македонски утре,научив само треба да доучам нешто а ме фати сега мрза Незнам зашто ама не се замарам како што се замарав пред да се тестирам математика,дека знам како е па немам веќе трема.Иначе јас мн брзо учам години и памтам ама сега незнам зашто неможам да запамтам која година бил испечатен Зборникот на Браќа Миладиновци,Бегалка,Сердарот и др.ама неверувам дека ќе има години.