[/quote][/quote] Да, сите полагаат утре историја. И јас имам.. Ништо незнам, досега читав.. Ни буква не запомнив Ауу што ќе правам утре.. А вие во колку сатот сте? Ако сте кон 14,15 попладне.. Јас ќе стигнам можам да ви напишам што имало..
Па секако сите што се по одреден предмет ќе се ќе се во еден ден. Во спротивно ќе си изнакажаа кој на кој најде.. Остај другото, ќе праат страници, групи разни, и коментари ќе имаше од ваков стил: Спојлер gi znae nekoj prasanjata od biologijaaaaaaaaa????? sto ke ima otprilika za istorija??? kazete za hemija plsssssssssssssssssssssssssssss Знам, не ви е до шега, али мене ми е, зашто ми остана за полагање уште англиски Да ја дотерам неделава па после.
Зар нема некаде примери прашања или нешто слично..? Ми треба за историја.. Неможам да постигнам со тоа материјалот а утре полагам...
Спојлер 1. Со кој закон било спроведено одземање на земјата од земјопоедниците од страна и нејзино доделување на а) закон за колонизацијаб) ниеден од понуденитев) закон за експропријацијаг) закон за аграрна реформад) закон за национализација 2. Колку пратеници броел составот на првото Собрание на независна и суверена Македонија ? а) 100 пратенициб) 120 пратеницив) 140 пратенициг) 150 пратеницид) ниеден од понудените 3. Кога е основан Универзитетот„св. Кирил и Методиј“ ? а) ниеден од понуденитеб) 1949 годинав) 1979 годинаг) 1941 годинад) 1946 година 4. Првите повеќепартиски избори во Македонија се реализираа: а) пролетта 1994 годинаб) есента 1990 годинав) есента 1998 годинаг) пролетта 1991 годинад) ниеден од понудените 5. Владата на Народна Република Македонија донесе решение за македонската азбука на: а) 6 октомври 1958 година во Охридб) 3 мај 1945 годинав) 17 јули 1976 година во Охридг) 4 март 1945 во Скопјед) ниеден од понудените 6. Првиот Устав на самостојна и независна Македонија го донесе собранието на Република Македонија на : а) 8 септември 1991 годинаб) 17 ноември 1991 годинав) 23 октомври 1991 годинаг) 11 октомври 1991 годинад) ниеден од понудените 7. Референдумот за граѓаните на република Македонија се одржа на : а) 23 октомври 1991г.б) 17 ноември 1991 г.в) 11 октомври 1991 г.г) ниеден од понуденитед) 8 септември 1991 г. 8. Најтешките битки во Граѓанската војна во Грција во кои а) Лерин и Воденб) ниеден од понуденитев) Вичо и Грамосг) Јанина и Костурд) Олимп и Грамос 9. Како 181 членка на ООН Македонија е примена на 8-ми Април : а) ниеден од понуденитеб) 1999 годинав) 1991 годинаг) 1998 годинад) 1993 година 10. Кога почна да се печати весникот Нова Македонија ? а) 1949 годинаб) 1945 годинав) 1944 годинаг) 1989 годинад) ниеден од понудените 11. Како прв професионален театар, Македонскиот народен театар се основа во : а) 1967 годинаб) 1945 годинав) 1956 годинаг) ниеден од понудените 12. Првиот македонски филм бил фимот : а) Исправи се Делфинаб) Вардарв) ниеден од понуденитег) Мирно летод) Фросина 13. Каде се наоѓа седиштето на ООН (Организацијата на а) Бриселб) ниеден од понуденитев) Сан Франциског) Паризд) Њујорк 14. Кога е обновена Охридската Архиепископија ? а) 3 мај 1945 годинаб) 4 март 1945 во Скопјев) ниеден од понуденитег) 6 октомври 1958 година во Охридд) 17 јули 1976 година во Охрид 15. Со кој закон било спроведено одземање на имотот од страна а) закон за колонизацијаб) ниеден од понуденитев) закон за експропријацијаг) закон за аграрна реформад) закон за национализација Овие ги најдов, ама незнам баш дали се точни. На нет ми излегоа.. Може нема да се овие, и не се баш сите за историја
можеби е малце оф топик ама морав тука да пишам: нашиот сакан и драгоцен министер за образование(да не го именувам-нема потреба) дал оставка одсега министер за образование ќе биде Спиро Ристовски
[/quote] Да, сите полагаат утре историја. И јас имам.. Ништо незнам, досега читав.. Ни буква не запомнив Ауу што ќе правам утре.. А вие во колку сатот сте? Ако сте кон 14,15 попладне.. Јас ќе стигнам можам да ви напишам што имало.. [/quote] и јас полагам утре , а ништо незнам ! вајда нема да се тешки прашањата (ме фаќа паника и страв )
Знае ли некој дали треба да се учат и болести на органските системи за екстерно биологија за 3 година? Професорката ни рече дека не се вклучени во програма, ама...
нас денес доага наставницкиата и ни вика -деца слуснавте си отисол панче , дошол спиро ахахахахахаха не изнасмеа
Луѓенца поминав јас денеска со музичко да ви се пофалам. Добро беше се,можеше да си прајме шушуру бушуру лесни беа прашањата,само имаше некои што ги немавме учено т.е ги имаше во учебникот а нас не ни ги кажал професорот.Тие сум сигруна дека ми се грешни. Инаку да се надевам дека 3че ќе извадам,барем најмалку Од денес се спремам за Македонски,на 6ти полагам,е тука има да распаламмм ухухух !
значи доста ми е овој по историја ја цело време му одговарам,активна сум на часови праам хамер и он па ми стаи 4,е сега за инает ке учам и ке учам 5 да добијам на екстерно и да си имам 5 во сведителство..бај д’ веј следна година 4 предмети полагаме
Штооооооооооооооооо! Абе ајде овие не се нормалниии! Иначе со среќа на сите утре што полагате историја и македонски.Во четврток од основно знам ништо не се полага а во петок од осмите е биологија и незнам кој друг предмет.И во сабота јас како будала ќе одам во школо за да полагам географија Алоооооо и остај тоа треба и да станам во 8 саат за да стигнам на полагање кое ми е од 9 и 30 во сабота кога обично едвај чекам да си поспијам бар до 13..па не се нормални стварно а и јас каков баксуз сум! И остај што треба во сабота да полагам и да не биде во друг ден кога ќе си губам часови во понеделник ми е полуматурааа и ја коа ќе се спремам а? Абе ајде бе многу ми дошло до учење сега на пет ден пред полуматура за која само фустанче имам купено али кој ми е крив кога знам дека се ќе купам во 5 до 12 .Ајде доста ви се жалам Иначе на кој да му се отвара странава и му и пишува прашањата ве молам да ги ивдите прашањата за осмо по географија
Јас денеска полагав Музичко и супер поминав.Лесни беа прашањата имаше и од учебникот но имаше и такви на кои треба логички да се размислува.Ама како и да е, основни работи имаше така да еден совет до вас што ќе полагате утре и др денови: Учете основни работи и читајте само не бубајте. На заокружување прашања секако ќе ви текне ако ги имате читано.Јас за музичко бубав многу цела книга а за гледам дека немало потреба од толку.За географија планирам само да читам.
Иначе на кој да му се отвара странава и му и пишува прашањата ве молам да ги ивдите прашањата за осмо по географија [/quote] што ме нервира историја прашања нема резлутати,сеа пробав да ти помогнам кога гледам ни географија нема уфффффф инаку правам пауза ми останаа уште 15 лекции од 30