Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Екстерни тестови

Дискусија во 'Образование' започната од Wild.Child, 26 октомври 2010.

1. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Изгледа од кога го прочитал бившиот министер ова се повлекол од функцијата :lol: Навртете му се сега на Спиро Ристовски :wasntme: (така мислам дека се вика новиов министер :wasntme: )

2. mnikolovska

mnikolovska Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Си поминав јас денеска :D во понеделникот математика ,денеска македонски и куртул :rofl:

На jEwElRy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. misperfekt

misperfekt Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    31
    а оценки кога ќе добиеме? ;(

4. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    значи оценките влагаат у свидетелство, не не и во опшитот успех, т.е просекот ;) плус се добиваат коа ќе ни бидат спуштени сите оцени за крај, од предметниот наставник :)

5. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Моите маки завршија.Историја беше лесно.Професорот ми реши 3 прашања.А за Албанија имаше но не многу,околу 4 до 5 прашања(толку бев испотресена што дури и не ги памтам,а сето тоа било за џабе).Време дури и ми остана.Поздрав до сите,држам среќа и со лесно учењето :*

6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.639
    Wwwwwhhhhaaaaatttt!?!???? :o :o :headbang:
    Од кај ти е оваа информација???? Не е можно! :x :shake:

7. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    во куманово сите знаат :P

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Според мене глупост е тоа некој наставник да кажува или да дозволува поткажување и препишување. Ако ученикот има 2 од предметниот наставник и на екстерново добие 5, тоа реално ли е? Да се разбереме, јас сум против екстерново. Ниту е реална слика за наставникот, ниту за ученикот.

Но она што денес го слушнав ми разјасни зошто повеќето наставниции омекнаа. Првичните сознанија наводно биле дека во албанските училишта се вади просек приближен на 5. Супер интелигентни се, да.

И друго разбрав. Ќе го прогласеле за пробен :?:

... или Спиро научен од социјала да дели, ќе дели петки несебично :)
    ова е изворно мое мислење и мала шала :D

9. nightingale

nightingale Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Болдираното е повеќе од трагично...

На slobodka, white.kitten, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  10. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Па ако веќе така оди работава професорите да им ги решаваат тестовите, воопшто нека не полагаат |( Испаѓа дека пореална била сликата предходно кога немало екстерно одколку сега :^)

На jEwElRy и Someonespecial им се допаѓа ова.
  11. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Некој да не знае какви прашања ќе има географија за осмо?

Значи учам како луда оваа недела и не знам што ќе правам без карта.
    Мораше мене да ми падне географија. |(

12. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    72
    Па и јас да ја раскажам мојата сторија бидејќи не можам повеќе да издржам ! Во понеделникот полагав ликовно (втора година сум) и дали имаше пет прашања од учебникот (од учебникот не од тоа што ни е учено) кога го видов тестот ќе се онесвестев. Значи имаше некои така од општа култура ги погодив но имаше некои навистина беа тешки и не беа предвидени тие работи во програмата :!: ! Згрешив неколку прашања не ми е жал што ке немам петка но жал ми е што џабе учев илјада уметници кога нитѕ еден не се падна :@ ! Потоа во среда т.е. вчера полагав историја . Лекциите за Албанија не ни беа предадени ниту една , јас дома учев но се разбира не можам за четири дена дваесет лекции убаво да научам и ликовно полагав а и не се само тие лекции и така го знаев тоа најважното, а другите ги знаев ептен добро се помнев. И така одам јас вчера да полагам историја и ми се паѓе еден мнооооогу строг професор и ништо не даде да препишаме. Девојчето што седеше до мене ме праша нешто јас ништо не и реков а тој почна да се дере на мене дека ќе ме испади :^) :^) . Цело време се дереше по нас а ништо не правевме. Но и овде не е крајот за Албанија имав седум прашања а за Македонија пет . Да, да за Албанија имаше повеќе :| . Како е можно тоа??? Да не ме сфатите погрешно не сакам никој да навредам но луѓе ова е Македонија ние сме Македонци а на Албанците нека им направат други тестови на крај краева. Нашата држава пропаѓа, малцинствата владеат со неа и тие го имаат крајниот збор а ние сме нема буква . И потоа излегувам јас и срекавам други деца и тие ми се фалат е се препишавме дојде професорот ни ги реши прашањата..... замислете една ученичка што не знае за двојка препишала за петка а јас цела година учам значи се знам и за Албанија згрешив четири прашања ( а прашањата не беа лесни да се разбереме ) . Па луѓе мене нема да ми беше мака ако другите не препишуваа ама на што личи тоа некои ке препишуват некои не , тоа не е фер ! Тоа значи дека сега јас ученичка со сите петки ке имам четворки ликовно и историја а некои други петки а не знаат ништо . Тоа не е во ред . Тоа значи дека овој проект е целосно промашен и дека не смеат да се пишуват вакви оценки во свидетелства (не сакам сега јас да се правдам демек одлична ученичка се прави а вади такви оценки ) туку тоа не е исправно !!!

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Во 10 одам на тестирање :(
    Посакајте ми среќа :D
    Ќе пишам како сум поминала кога ќе се вратам

14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.021
    Офф.. :whew:
    Се оттарасив конечко, бај бај за екстерното. ^_^ Англиски го решив за 10 минути, затоа и толку рано идам, ич да не се грижите за прашањата тие што ќе сте покасно, толку се лесни што можам да ги наречам и глупи. :D Значи без гајле, решив се!
    И да, од 4-то се полага, ама од 4то деветолетка, тоа значи деца од 9 години. :fubar: Барем од 5то да беше (осмолетка) од тогаш, а не ќе ги гњават малите деца со екстерно, море можеа и на првачињата да им дадат. |( Се се очекува од нив. Отсега нема да сум толку активна низ темава, завршив! Инаку да не се чудите што толку рано ви пишувам, кај нас секој ден се започнува рано. :lol:

На Dog-lover и Flower27 им се допаѓа ова.
  15. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    ^^
    Ти благодарам Lella Малку ме охрабри :D И јас сум англиски денеска :)

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Математика полагав во понеделникот, и лесно беше, иако имаше 4-5 прашања од лекции кои што не ни беа предадени, тоа е вина на наставничката.
    А вчера македонски ме тестираа, и стварно бев потресена затоа што од тој наставник сите имаме 5ки, ама никој А незнае да каже. За 2дена ја прочитав цела книга и вчера на вода го решив, не дека сум научила туку прашањата беа :clap:
    Ако во речениците се искажува условот, какви се тие реченици?
    Ако во текст се раскажува за некои љубовни случувања, каков е мотивот во текстот?
    На кој начин се комуницира со јавната администрација(или нешто така слично) и понудени одговори а)усен, б)писмен итн.. :D

17. husky2012

husky2012 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    дечки знае некој до колку е за пет

18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.021
    Имаше некој спомнато ако имаш до 5 прашања грешка ќе добиеш петка. Ако имаш повеќе четворка, и така натаму.

19. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Сега за мене за во упис во средно во просек ќе ми ја рачунаат оцената од насавникот или од екстерното?

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Кој е најдобар премиер на Македонија:
    а) Грујо
    б) под а
    в) под б