На некои тестот им завршуваше на средина и после не можеа повторно да го решаваат, затоа што пишуваше дека веќе е решен. Знае ли некој кога тие пак ќе можат да полагааат?
Значи,овие од министерство не се нормални ,жими се. Оценката од екстерново тестирање ќе се вметне во просекот со останатите предмети... Има еден куп нереални оценки кои наставниците им ги дале на некои како „попуст“ ама заради нив ние другите цената ја трпиме...
штооооооооооооооооооооооооо абе ако ми расипат просек тешко нив!!!Нас на осмите на 20 ќе ни ги даваат сведителствата па ке видиме како ги напишале оценките
^^^ Баш сте среќнички што ќе полагате на 10-ти. Сега веќе сите ја сватија реалноста и неспоредливое полагањето на првиот и последниот ден. Колку што слушам сите наставници помагаат, а богами така не беше првите денови ...
е да за ова си во право...поубаво им ее на тие што полагаат на 10 отколку тие што полагаавме на 27...
Во право си не велам не.Тие што полагаа првите денови учеа бидејќи сите ние мислевме дека кој знае колку ќе биде тешко.Сите бевме испаничени за џабе.Но,сепак можело да биде нешто на средина а не на 10 да го бапнат.Но,што е тука е.
^ Јас полагав вториот ден од полагањето,и тогаш професорите им кажуваа само на тие што имаа 5ки или 4ки,а на другите не. И сега полагав на 6ти,и в крај беше дозволено препишување од тетартки и учебници,дури каде што се тестираше се случуваше да дојде предметен професор на предметот што се полага,и ги решаваа тестовите. Мое мислење поради многуте нерегуларности,мислам дека нема годинава оценките да се пишат ни во сведителствата.
А јас па баш се исплашив од екстерните тестови, строго ќе било, тешки прашања, оценките во свидетелство ќе биле и разни глупости. А еве учебната година заврши, а кај нас од екстерното ни Е. Ништо не се знае дали ќе полагаме кога ќе полагаме. Ма и да полагаме сега бар кога знам како е дека воопшто нема да влијаат на успехот и дека ќе ги правиме ради реда што се вели, само затоа што сите правеле и ајде и ние. Ама не се замарам.
Во мојата гимназија се се сведе на тоа кој ќе ти биде тестатор. Имаше тестатори кои дозволуваа препишување, дури и кажуваа, но имаше такви кои не дозволија да се помрднеш. Мене ми се погодија строги тестатори, ал шта је ту је Така да, јасно е дека ништо од оваа ектерно не е во ред. Некои препишаа СЕ, а некои беа оставени сами со своето знаење и незнаење Но, истото се случува и на државна матура, така да се молам догодина на матура да ми се погодат тестаторите
http://www.sitel.com.mk/oficijalen-kraj-na-uchebnata-godina Што зарем за нивни технички проблеми, ние што не ни се отвараа некои прашања или некои на кои што им фалеле одговори или што и да бил проблемот или не им биле доземени лекциите треба на 17 и 19 јуни повторно да преполагаме екстерно?????????????????????????????????????? own:
Целата организација им беше 0 ! Ма каква организација човече , ај кога бев на 30 за историја одма системо го уклучија се си течеше тоа како што треба нормално тапа прашања и нормално секој со кој сака си седнуваше тие што си беа повеќе од класо си седеа заедно и нормално се си кажуваја дури едниот на другиот му го решаваше тесто за тоа ги опоменија,ама на 6 кога бев за мак. е тоа стварно незнам што да речам од 9 часот требаше таму да бидиме за да почниме во 9ипол трчаш на ваки натаму деца нема на списоци системо не работи кркамбар професори нервозни, тој што се нашол на систем го чита во таа и таа училница за да влези и да почни какво почнување од 9ипол во 12 почнавне , а тие што ги немаше на списоците ги вратија во 11ипол -.- Тесто по мак. беше тапа прашања што немавне учено, на некој му се падна тест прво прашање од биологија,второ мат. што немаше смисла со мак. нормално можеше да се препишува кажува и се. Сето ова ќе кажам дека е глупост во црно бела техника ... Се извинувам за големиот пост ( можеше и повеќе да биде ама дооста е )