право 5 социологија 4 (добро, со оглед на тоа дека по социологија половина и повеќе од прашањата не беа од учебникот, сум презадоволна.Искрено не им требаше ова екстерното,бидејќи знам деца кои се со помала оценка,а сега на ова екстерното ќе добијат поголема. Се препишуваше, и тоа премногу (со исклучоци , на пр. јас)
Социологија 5 Физика 4 ,мака ми е за физика се пукнав од учење дури и мислев дека подобро го решив тестот за разлика од социологија,но ете добро е не се жалам ни за оваа оцена можело и полошо
ми кажаа дека имам историја 3 и географија исто 3. ама сакам сама да си видам дане знае некој линк да ми даде од резултатите?
^јас резултатите ги видов во школо,провери и ти,може се истакнати. Да се пофалам, двете оценки ми се 5-ки,историја и биологија. Иако знаев дека ќе имам 5-ки,зошто навистина многу учев,презадоволна сум.
http://www.dic.edu.mk/ Овде некој напишал дека може да се видеат резултатите но јаз незнам каде да ги најдам
http://24vesti.mk/rezulatatite-od-e...nikolov-gi-shokiraa-uchenicite-i-roditelite-s Невероватно сум зачудена што читам, неможам да поверувам. Како може да не бидат навремено доставени тестовите до ДИЦ????? Нели секој тестиран ученик си има своја лозинка со која се логираше, нели по завршувањето на тестот се стискаше крај? Нели компјутерите беа поврзани со интернет за тестовите да се испратат во оној момент кога ученикот стиснал крај? И зарем повторно тие ученици треба да преполагаат и да доживуваат шокови заедно со нивните родители, поради технички грешки на ДИЦ? ШТРАШНО е тоа што се случува во нашиов образовен систем!!!!!!
И да ве прашам нешто. Дали резултатите може да се најдат и на официјалната страна на ДИЦ и ако може да ми дадете линк, јас не можам да се снајдам.
Боже, па ја имаш мојата поддршка. Се надоврзувам на твоето правилно мислење. Ако тоа те нервира, извини. Нема повеќе.
знает ли колку ми е криво..што цела година имам 5тка физика и на тестови..се сите ми се 5тки аа на екстерново извадив 4.. имаше 2 прашања од таму беа погрешно поставени..ии нез како тие ми ги имаат сметано дали како грешни нз..а си мислев дека ќе имам 5тка.. :'(