знает ли колку ми е криво..што цела година имам 5тка физика и на тестови..се сите ми се 5тки аа на екстерново извадив 4.. имаше 2 прашања од таму беа погрешно поставени..ии нез како тие ми ги имаат сметано дали како грешни нз..а си мислев дека ќе имам 5тка.. :'(
мене ми е криво дека заради екстерните ми пишаа 4ки а јас 5ки добив на двете.. и сега неможам да бидам одличнаааа
е тука незнаеш само колку те сваќам и колку си во право Јас за среќа завршив со 5,00 ама сведок сум како на многу мои сокласници таа им направија Можеби можеш сега да поднесеш приговор некако на совет да ти поправат или да се жалиш од наставникот/професорот, пред комисија да одговараш....
Јас македонски знаев дека ќе добијам петка и ете добив ама географија цела година имам петка и не ми е многу тешко, но кога ги видов прашањата незнам што да кажам и очекував оцена 2 а добив 4. Ни самата незнам од каде таа четворка кога имав одговорено колку за 2, но ете на среќа добив 4. Сепак најважно ми е што ќе поминам со 5.
Ќе зборувам за СЕПУГС Васил Антевски-Дрен, неможам да разберам како од 2648 ученици од прва до трета година вкупно да има само 23/24 единици. Тоа е многу мала бројка, за разлика колку повеќе беа оставани да полагаат по одредени предмети (пример во еден клас беа оставени математика 16 деца на полагање, поголем дел од нив беа тестирани математика, а само 1 ученик доби 1 на екстерното, а другите неможам да верувам како извадија 2/3.) И по другите предмети неможам да си разјаснам себе си како тие што имаат послаби оценки вадат подобри, а тие некои што имаат подобри извадија полоши оценки. Не ми е ни малку јасно како се оценувани тестовите, не знаеме ни бодовна скала, зарем оценките се тресени од ракав на ДИЦ И сега како може на ученик кој треба да заврши 5.00, екстерното да му го расипе просекот и тоа затоа што ЛИКОВНО добил 3. Па како прво немавме книга од каде да учиме, се снаоѓавме како знаевме и можевме, како второ дали ЛИКОВНО е толку значаен предмет па да подлежи на екстерно оценување, како трето преку цела година цртавме само цртежи, не учевме никаква теорија, како четврто имаше 7/8 прашања со слики кои низ целата територијата на македонија-во сите училишта каде што учениците беа тестирани ЛИКОВНО не се отвараа и како да се одговорат кога за да се одговорат беа потребни и сликите кои не се отвараа, а ДИЦ не ги отфрли тие прашања во оценувањето. Се прашувам дали некој што беше тестиран ЛИКОВНО низ територијата на цела Македонија има добиено 5, и на која основа бидејќи и сите други прашања да ти се точни, но со толку прашања (7/ што не се отвараат како би можело да се добие 5??? ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ беше за џабе, штом толку многу пропусти, технички грешки и нерегуларности се направија од страна на ДИЦ. own:
Денес ги објавиле резултатите од екстерните тестирања.Мене ми рекоа дека физика ми било 5,а математика или 4 или 5.Каде можам да ги видам резултатите на интернет? Спојлер Јас моментално сум надвор од градот каде што живеам,па затоа не знам каква отценка имам по математика
рез ги објавуваат училиштата ваши на официјалните страни или на огласна табла значи резултати барајте на страната на вашето училиште или во училиштето каде што учите на друго место мислам дека нема
Луѓе точно е дека на екстерното по географија немало ниедна петка во цела Македонија? - Ми рекоа дека така кажале на вести.
Сега видов, имам и по двата предмета 5 И покрај тоа што имаше многу логични прашања по бизнис, се надевав дека ќе добијам 5, затоа што цела година имам 5 и оценките ми се заслужени, па сега на крајот едно тестирање да ми покаже дека не ми се заслужени ?
Не е точно. Кај мене од одд. имаше некои што се тестираа географија и јас колку што помнам имаше 4 петки, може и повеќе, ама јас за 4 деца знам дека имаат 5ки. (за осмо одд. зборам)
Ни јас не очекував, ама добив 4 кајшто најмногу знаев и вложив. Три прашања ми се дупли, две со неточни понудени одговори, две соема поинаку одговорени отколку што пишува во учебникот ... и сега треба да треперам од исчекување што ќе решат во врска со мојот приговор.
Кажале демек на вести дека на ектерно по географија само седмооделенците од осмолетка што се,немало ниту една петка во цела Македонија. Но еве баш денес брат ми го донесе сведителството и петка има.