Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Екстерни тестови

Дискусија во 'Образование' започната од Wild.Child, 26 октомври 2010.

1. S-araa

S-araa Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    знает ли колку ми е криво..што цела година имам 5тка физика и на тестови..се сите ми се 5тки аа на екстерново извадив 4.. :( имаше 2 прашања од таму беа погрешно поставени..ии нез како тие ми ги имаат сметано дали како грешни нз..а си мислев дека ќе имам 5тка.. :'(

2. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    мене ми е криво дека заради екстерните ми пишаа 4ки а јас 5ки добив на двете.. и сега неможам да бидам одличнаааа :swear: :fubar: :@

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  3. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    е тука незнаеш само колку те сваќам и колку си во право :!:
    Јас за среќа завршив со 5,00 ама сведок сум како на многу мои сокласници таа им направија :x :x
    Можеби можеш сега да поднесеш приговор некако на совет да ти поправат или да се жалиш од наставникот/професорот, пред комисија да одговараш....

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ToniFA

ToniFA Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Prasanje za onie sto polagaa povtorno biologija. Dali bea istite prasanja kako i prviot pat? :$

5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.637
    Само да ви се пофалам, музичко 5 и хемија 5 ^_^ :party:

На Glossy-girl и Emilia.Attias им се допаѓа ова.
  6. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Знаеш дека и мене ми го направија истото, можеше математика 5ка да ми пиши :@

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Јас македонски знаев дека ќе добијам петка и ете добив ама географија цела година имам петка и не ми е многу тешко, но кога ги видов прашањата незнам што да кажам и очекував оцена 2 а добив 4. Ни самата незнам од каде таа четворка кога имав одговорено колку за 2, но ете на среќа добив 4. Сепак најважно ми е што ќе поминам со 5. :)

8. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.973
    Ликовно ми е 5 а Биологија 4 :D

9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Ќе зборувам за СЕПУГС Васил Антевски-Дрен, неможам да разберам како од 2648 ученици од прва до трета година вкупно да има само 23/24 единици. :x Тоа е многу мала бројка, за разлика колку повеќе беа оставани да полагаат по одредени предмети (пример во еден клас беа оставени математика 16 деца на полагање, поголем дел од нив беа тестирани математика, а само 1 ученик доби 1 на екстерното, а другите неможам да верувам како извадија 2/3.)

И по другите предмети неможам да си разјаснам себе си како тие што имаат послаби оценки вадат подобри, а тие некои што имаат подобри извадија полоши оценки. Не ми е ни малку јасно како се оценувани тестовите, не знаеме ни бодовна скала, зарем оценките се тресени од ракав на ДИЦ :!: :x :x :x

И сега како може на ученик кој треба да заврши 5.00, екстерното да му го расипе просекот и тоа затоа што ЛИКОВНО добил 3. Па како прво немавме книга од каде да учиме, се снаоѓавме како знаевме и можевме, како второ дали ЛИКОВНО е толку значаен предмет па да подлежи на екстерно оценување, како трето преку цела година цртавме само цртежи, не учевме никаква теорија, како четврто имаше 7/8 прашања со слики кои низ целата територијата на македонија-во сите училишта каде што учениците беа тестирани ЛИКОВНО не се отвараа и како да се одговорат кога за да се одговорат беа потребни и сликите кои не се отвараа, а ДИЦ не ги отфрли тие прашања во оценувањето. :x

Се прашувам дали некој што беше тестиран ЛИКОВНО низ територијата на цела Македонија има добиено 5, и на која основа бидејќи и сите други прашања да ти се точни, но со толку прашања (7/8) што не се отвараат како би можело да се добие 5??? :!: :?:

ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ беше за џабе, штом толку многу пропусти, технички грешки и нерегуларности се направија од страна на ДИЦ. :!: :Down:

На sara3, Ana122 и I.want.to.sleep им се допаѓа ова.
  10. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Денес ги објавиле резултатите од екстерните тестирања.Мене ми рекоа дека физика ми било 5,а математика или 4 или 5.Каде можам да ги видам резултатите на интернет?
    Јас моментално сум надвор од градот каде што живеам,па затоа не знам каква отценка имам по математика

11. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    рез ги објавуваат училиштата ваши на официјалните страни или на огласна табла
    значи резултати барајте на страната на вашето училиште или во училиштето каде што учите на друго место мислам дека нема

На t.i.n.k.b.e.l.l му/ѝ се допаѓа ова.
  12. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Луѓе точно е дека на екстерното по географија немало ниедна петка во цела Македонија? :o
    - Ми рекоа дека така кажале на вести.

13. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Сега видов, имам и по двата предмета 5 :ninja: :party: :dance: :party:
    И покрај тоа што имаше многу логични прашања по бизнис, се надевав дека ќе добијам 5, затоа што цела година имам 5 и оценките ми се заслужени, па сега на крајот едно тестирање да ми покаже дека не ми се заслужени ?

14. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Не е точно. Кај мене од одд. имаше некои што се тестираа географија и јас колку што помнам имаше 4 петки, може и повеќе, ама јас за 4 деца знам дека имаат 5ки. (за осмо одд. зборам)

15. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Јас имав математика 3 и македонски 4, очекував помалку така да добро е за прв пат...

16. SweetCandyyy

SweetCandyyy Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    9
    Граѓанско 5, историја 4 :) 8) браво за мене :clap: :lol:

17. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Петки ми се и двата предмета :$
    Мада не ни очекував нешто пониско 8)

18. cien-cin

cien-cin Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    Ни јас не очекував, ама добив 4 кајшто најмногу знаев и вложив. Три прашања ми се дупли, две со неточни понудени одговори, две соема поинаку одговорени отколку што пишува во учебникот ... и сега треба да треперам од исчекување што ќе решат во врска со мојот приговор.

19. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Кажале демек на вести дека на ектерно по географија само седмооделенците од осмолетка што се,немало ниту една петка во цела Македонија.
    Но еве баш денес брат ми го донесе сведителството и петка има. :lol: :lol: :lol:

20. cien-cin

cien-cin Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    Брат ти седмо е или осмо?