^ Да за прва, втора и трета година ќе има екстерно на полугодие односно полсе Јануари а за матурантете во Декември
^ Информација е сигурна? Инаку подобро е така на полугодие да полагаме но пример ако полагаме во февруари, во јануари нека ни кажат. Подобро е така на половина материјал него ли на цел учебник.
Да информацијата е сигурна ќе се полага во Јануари кај нас во гиманзијата веќе почнаа да се припремат училниците бидејќи ни еден компјутер не работи па ги поправаат. Инаку дај боже да се одложи па да нема екстерно на полугодине оти претерано е
јас па имам некое чувство дека на тоа во декември што ќе биде ќе дадат прашања од материјал во април што се учи како што им направија за историја...од 30 прашања, 25 за албанија ....... Спојлер заради тоа екстерно нема да влезам на финансиски менаџмент..........
Хааа ние пак пробно ке правиме,фино,фино...Смрдливи едни,не цркнавте! Спојлер Ja изгледа нема дома тие денови да бидам,така да што ке правам!
Јас полагав Географија и Англиски и морам да се пофалам дека имав 5-ки и по двата предмети, и бев единствена во клас со 5,00 Па еднo гоолемо браво за мене
Рекоја дека нема да има екстерно тестирање на полугодие, туку само на крај година. Ама се спомна и дека можеби немало да ни кажат по кој предмети ќе не тестираат, туку кој што ќе се падни на тестирањето по тој. Колку е вистина ова не знам.
http://mon.gov.mk/index.php/aktivnosti/1652 а само средните училишта ќе имаат екстерно на прво полугодие или и основните?
Само матурантите ке имаат екстерно тестирање само на материјалот од првото полугодие и тоа во фебруари, а останатите како лани, во мај / јуни и тоа на целиот материјал. Но оваа година ке биде многу полесно затоа што од 25 декември сите прашања по сите предмети ке бидат објавени на интернет.
нас денес ни читаа соопштение дека ќе бидат поставени на интернет...и дека на денот на полагањето ќе дознаеме кој предмет ќе ни се падне... ништо чудно ако ни се паднат прашања по хемија, физика, латински.....
Аман бре луѓе, дали ме излажале или погрешно разбрале. Оти главата ми зафуче. Ми кажаа дека и полуматурантите ќе полагаат екстерно во јануари. Точно е? Ајде за матурантите, оти послем ќе полагаат матура, ама ние зошто би полагале? Ич не ми е јасно и искрено се изнервирав.
НЕ! МАТУРА ВОЈАНУАРИ ЌЕ ПОЛАГАМЕ САМО МАТУРАНТИТЕ ОТИ НА КРАЈ ИМАМЕ МАТУРА, СИТЕ ОСТАНАТИ ЌЕ СИ ПОЛАГААТ ВО ЈУНИ ПРАШАЊАТА ЌЕ БИРАТ ОБЈАВЕНИ МЕСЕЦ ДЕНА ПРЕД ПОЛАГАЊЕТО-ЗА МАТУРАНТИ НА 25 ДЕКЕМВРИ ЗА ОСТАНАТИТЕ ВО МАЈ