Екстерни тестови

Дискусија во 'Образование' започната од Wild.Child, 26 октомври 2010.

1. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Денес не известија дека полагаме на 26,27,28,29 и ни кажаа и час, ни ги кажа и предметите ама според неофициални информации и дека доневиве ке ни казжат конечно.Тоа дека ке полагаме само англиски и македонски нема врска ние полагаме и стручни предмети и јазици ни се погодија , мегу кои не е македонски.Ние сме комбиниран клас и на пример ако ние имаме биофизика пола клас имат физика, исто на пример ако имаме француски останатиот дел имат германски. Така да ке си полагаме и никој ништо не не прашува дали сакаме или несакаме !!!

2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Прво мислев дека изборните нема да бидат тестирани, зошто изборни. Ама кога ќе размислам подобро па, зошто професорот по македонски да е тестиран, а тој по логика пр. да не е? Хмм... сепак мислам дека ова е за професорите, не е за нас. Па и да ни ја напишат оценката во дневник де, многу па ќе влијае меѓу другите и + ако си поправаш потоа ехеее...така било тоа :up:

3. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Класниот раководител ни кажа дека оценките од екстерните ке влезам во свидетелството..

4. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    :o
    Не е можно. Мислиш на тоа дека ќе влијаат врз крајната оценка? Да ги стават во свидетелство нема шанси.

5. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Нас ни рекоа демек ќе ги има во сведителството но нема да влијаат на оценката што ја имаш добиено , ама ќе ги има .. така нешто ..

6. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Нас ни ги кажаа неофицијалните предмети, ни кажаа дека оценката ќе стои во сведителството за 4 година, покрај оценката од професорот. И дека тој што нема да присуствува на тестот ќе биде законски казнет.

7. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Неофицијално, 2та предмети ми се Математика и Бизнис и претприемништво. Другите изборни 2 се чекаат, се надевам менаџмент и економија :)

8. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Уф со овоа екстерниве тестови многу ме нервираат..ако сакаат они да видат дали професорот оценува точно можеле да најдат и друг начин,а не нас да не мачат...инаку ние по 4 предмети ќе имаме екстерно тестирање и професорката по руски ни кажа дека сакала да го предложи нашиот клас за тестирање по руски јазик :worried:

9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
  10. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Но тоа според неофицијални информации :worried: Треба да се одлучи на седница на Влада, во понеделник ќе знаеме за сигурно. Ајдееее дај Боже луѓе

11. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    И нас ни ги кажаа овие дати и предметите по кои ќе полагаме ни ги кажаа од кои двата се стручни предмети.
    За оценките добиени од екстерните ни кажаа дека нема да влијаат на крајната оценка по предметот, но ќе влезат во свидетелство. Ќе ги имало некако посебно тие 4ри оценки.

12. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Да, рекоа нема да се мешаат пр. ти можеш да имаш математика интерно 5, екстерно 3 и стојат двете 5 3. Ама затоа па во целокупниот просек се наоѓаат сите оценки, и влијаат при уписот на факултет... тоа е лошото :worried: Така да, подобро да влијаат во оценката па од 5 и 3 да биде 4, па да си поправаш отколку вака автоматски да е запишана... Јас се надевам дека годинава нема оценките да влезат нигде.

13. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Вчера на Тв кажаа дека за средношколците екстерните пак ќе бидат пробни!
    А зошто по ѓаволите ги прават ако се пробни?????????

14. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    ц |( го тупат со овие најискрено.
    Зошто даваат екстерни воопшто не ми е јасно,кога и онака ќе се има матура на крај на средно. :^) Бог да чува. Живи глупости.
    |( |( Свашта.. и минатата година беа пробни,и тоа не правеа,сите само одредени школи и класови мислам дека. абе глупости,немаат попаметна работа,досадно им е :fubar:

15. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368

Очигледно дека им е досадно па сакаат да внесат некоја промена :nod:
    И професорите постојано не тешат за екстерните дека повеќе биле за нив, да видат дали оценувале правилно.. Глупости живи, еј :fubar: :doh:
    За инат сеа кога ќе има екстерни нема ништо да заокружам за да добијам слаба, па нека им одземаат 10% од платата :devil:

16. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Да,да баш така и јас си реков,за инает бе :devil: Ќе видат :fubar: :lol:

17. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Да, така тешат, ама пак ние мораме да решаваме за некој нив да ги оцени... Значи, нас исто ни се фаќа без разлика за чие оценување се.

18. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    јас разбрав дека само за трета и четврта година ќе имало екстери од причина си шознам јас нешто во врска со матура а со што абер неам... само слушнав можда врска нема ова
    .. и да прф. што ми предава македонски е скроз во право дека таа нас не не отценоува на прашања от типот содржина на книгата главен слик на книгата туку дали сме ја разбрале суштината и др работи во кои со едно заокружување се ќе се каже и дека македонски јазик како предмет не е само теорија туку и начинот самиот начин на изразување , дали е литературно и шознам ти јас...
    .. а тоа што не сум за енстерни не сум ... а всушност кој е? :D
    ...ќе имат препишување и тоа на големо..
    работава е тој што си учи пак да си учи а тој што не учи да си препиши и тоа не за отцена колку што имал или една поголема од таа него за 4 или 5 :) ...

19. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Дали ќе влијае на оценката на предметот или само ќе биде вметнано во свидетелството на нас исто ни се фаќа.
    А за еден професор да добие казна, треба мнооогу оценки да има утнато. А само 1-2 ученици ако имаат во дневник 5 а на интернено извадат 2, професорот тешко дека ќе добие некаква казна. Глупо нешто е ова. Доста ни е матурата на нас.

Битно по тие предмети што ќе не оценуваат екстерно, професорите ни ги даваат прашањата пред да правиме тест. Знаат дека и самите дека ќе има препишување на големо, и ќе има мноогу солидни оценки.

20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ние ќе правиме по Фармацевтска хемија и Граѓанско, овие се за сигурно. Е сега проф. по англиски сакала ние да правиме по нејзиниот предмет, односно требало да се одлуче кои класови ќе полагаат англиски, а кои македонски, ќе се поделат. Јас не сакам англиски, а ни останатите од класот, подобро македонски. Четвртиот предмет не знам кој е.