Во мојата гимназија ни ги кажаа и двата предмети. И мислам дека ги има објавено на веб-страната на училиштето.
А да си прашам јас, може да ми се падне истиот предмет што сум го полагала лани? Спојлер Ако пак ми се падне математика чу се обесим на онуј криву дафину. :geek:
Па најверојатно може, на другарка и се падна истиот предмет од лани и оваа година. Спојлер (математика )
Воопшто не сум задоволна од ова екстерно!! Ни ги дадоа прашањата, а дел од нив беа од материјал што не сме го учеле, така да некои прашања едвај ги одговоривме со професорите, и на екстерно немаше ни еден понуден одговор од тие одговори што ни ги кажаа професорите. Цел распуст го изгубив одговарајќи ги прашањата, секогаш сум спремна на час и 5 ми се заслужени и на крај заради еден глуп тест целиот труд ми пропаѓа во вода
А прашањата ова година потешки или по лесни беа од лани? Вие што поминавте како е пострашно,потешко,полесно? Истите предмети од лани се полагаат или некои нови?
полагав различни предмети,ниту лани ниту годинава имаа врска со мојот смер(учам мат А лани полагав историја и биологија годинава бизнис и филозофија) значи може било што да ти се падне за разлика од лани мене ми беше мноооогу полесно, лани ми требаа барем 20тина минути да размислам а годинава за 3 минути ги решавав тестовите, и на 2та предмети ми се паднаа мноогу лесни, незнам дали ств беше полесно или јас имав среќа, само 1 единствено проблематично прашање имав кајшо небеше понуден точниот одговор,ама како и да е 1 грешно не ми менува ништо сигурна сум во другите Како што ти кажав мислам дека беше полесно
Нас на училиште ни кажаа дека за секој предмет ќе имало различен број на прашања односно колку пати неделно го учиш предметот толку прашања пример англиски два пати неделно 200 прашања македонски 4 пати неделно 400 прашање .. Кажувам за прва, втора и трета година срено
Не знам дали видовте, ама денеска треба да пристигнат резултатите од екстерното во секое училиште. Повеќе информации: http://www.fakulteti.mk/news/14-02-07/r ... neska.aspx
да бе сеа гледав на едни вести у 1 саат биле стигнати по школите, а не кажаа кај и кога ќе можеме ние да ги видиме
^ Дап, денес беа резултатите. Ќе си се пофалам дека си добив две 5 Но сепак, сеуште сум против екстерново. Сметам дека нема да произлезе ништо позитивно во оценувањето ниту на професорите ниту на учениците