Јас колку што знам не дозволуваат на калкулатор се мора на лист и хартија,но не сум многу сигурна бидејќи не полагав лани на ваков тип предмети.
Лани со една девојче полагавме Хемија и си носевме калкулатор ама ни го зедоа,не смеело ништо такво да се носи..
Да,во право си ние повеќе ќе настрадаме,а што се однесува за носење или не карта ,атлас и такви ствари мислам дека не треба да биде пресудна оценката од нив
Катастрофа Има многу тешки прашања, а и прашања за кои воопшто нема одговор во книгата. Ги нема понудените одговори од кај да знаеме ние што е одговорот. За пола од прашањата потребни ти се понудените одговори. Не е фер. На пример: Ученик1 има на тестирање Македонски и Математика за кои има по 400 прашања, 400+400=800 прашања. Што значи Ученик1 има за учење 800 прашања! Што е премногу! А Ученик2 има за тестирање Граѓанско образование и Физика, Граѓанско 100 прашања а Физика 200 100+200=300. Што значи Ученик2 има за учење 300 прашања Спојлер Зборувам за 8мо одделение деветолетка И ајде сега кажете на кому ќе му биде полесно!? На некој што ќе има 800 или 300 прашања ? А за тоа дека 3 дена порано ќе знаеш што ќе бидеш тестиран За 3 дена неможеш ни да ги прочиташ прашањата А за јазиците Ги пролистав оние по Француски(Јас имам Француски како странски јазик) За да одговорам на прашањава по Француски би требало да живеам во Франција околу 5 години Да,да така.
Што туку другарки ми ја пратија сликава а,не знам дали е точно бидејќи ги немам разлистано прашањава Не знам дали да плачам или да се смеам...
Француски се катастрофааа ilent: Искрено страв ми е од јазициве,македонски се премногу прашања, и навлегувале во ситници непотребни
Јаооо.. Па кај нас многу ни се големи боревите и тоа пи, и ова, и она, и се и сешто.. Јас сама да рачунам нема ниту едно да ми излезе исто ко одговорите. Апа одземање и собирање со децимални броеви, па ич не знам.. Ајм дед дис јиар.. А петка имам Математика, збогууум Петкооо,, ќе се видиме во Септември. Здравооо двојче. Е добро де, супер е и тоа. Баш се римува двојче-девојче. Се си е таман
Ги видов прашањата и искрено се исплашив. Што е претерано, претерано е. Што сме ние, робови? Зарем на тој начин да се оценува нашето знаење? И тоа два дена пред екстерното ќе ни кажат кои предмети?! Абе ајде. На тој кој што му текнало да ја спроведе оваа глупост нека дојде да полага па нека каже како е. Само да не ми се падне математика, англиски и германски. Друго што сака само тоа не.
Мене не ме насмеаа -_-.. посебно κо ќе ми теκни деκа само пρед два дена ќе ни ги κажа пρедметите уфффф κаκо се неρвиρамм Не е феρ ова еκстеρновоо.. И плус сите пρофесоρи оценκа минус пишуваат ГЛУПОСТИИ! А и пρашањата стваρно се пρемногу :'(
Dali nekoj pocna da gi resava prasanjata?Da si pomogneme zatoa sto eden ucenik ne moze da postigne site prasanja da gi resi
Ми се крена косата од прашањата. Можно е по ниту еден предмет појма да си немам од прашањата?Исто како прв пат да ги гледам, буквално ми се плачи. Ајде Господ нека ми е напомош, и математика да не ми се падне ни случајно.
Како тоа, по ниту еден предмет? Мене еве, Историја ми се многу лесни, иако имам тројка. Но, се докажува дека наставниците не оценуваат правилно, иако за нив пак "не е така". И Англиски се лесни, исто и Македонски, Математика. Само Физика и Хрмија не ми се допаѓаат, но тоа е до мене. Не сум човек кој би препознал се` и сешто гледајќи во обично стакло.