Јас лани по двата предмети направив 5-ки. Ама годинава осеќам дека ќе сум по најтешките предмети и ќе ја оплескам работата. Сум имала и јас среќа што имам построг наставник по математика,затоа што знаае да објасни како што треба и фала богу не сме толкави тапи. Иначе сакав да прашам од кога ќе почнат да ги објавуваат листите по што сме тестирани ?
Ме утеши Џени, гледам сите ангажирани, добро е, не сум била единствена што не почнала да ги одговара прашањава, а богами не ни планирам асално да седнам сите да ги одговарам. За разгледување, викендов и јас онака ги разгледав прашањава по неколку предмети, секако планирам да ги разгледам откако ќе ги дознаеме предметите. Англиски дефинитивно се најлесни, а општо приметив дека добар дел од прашањата не можат да се одговорат без понудените опции. Само програмски јазици, математика, физика да не ми се паднат... Особено програмски, предметов ко на кинески да ни е напишан, плус и учебник немавме, за секоја тема од интернет учевме од некои сајтови, хаос... Знае некој кога точно ќе ги објават предметите?
Оваа година ќе биде ужас,лани имав 2 петки оваа година само не француски и историја и се ке биде :up: Уфф Кога ќе ни ги кажат предметите?31.05?
Лани бев македонски и информатика и имав македонски 5, а информатика 4. Спојлер Па имаше многу прашања без слика, а прашањето ни беше од таа слика и на среќа одговаравме А годинава што сака нека се падне само не математика. Мислам дека ако се падне математика 1 ќе имам. Доколку за некој предмет полагаме на 2-ри тогаш ќе ни биде кажано на 31-ви, а ако другиот предмет ни е на 10-ти ќе ни кажат на 7-ми.
Не,на сите ке им биде кажано во Петок,барем така во нашето училиште. Инаку,дај боже Биологија,Англиски,Македонски да се тестирам.Не дај боже Математика,Географија. Со господ напред,Амин!
http://www.idividi.com.mk/vesti/makedon ... index.html ^Еве како ќе се објавуваат списоците за кој што ќе полага. Ако пример некој полага на 10јуни,на 7јуни ќе ни кажат или сега на 31?
На нас наставничката по македонски ни кажа дека според законот , кој што ќе полага екстерно тестирање треба да му кажат една недела однапред . Па кај се до сега овие бе ? Кога ќе ни кажат кој што ќе полага ? Ги прашуваме наставниците кога ќе бидеме известени они само : Па треба да стигнат списоците денес или утре . Нека ни кажат веке па да можеме да се подготвиме . Јас неможам да ги учам прашањата од сите прадмети , многу се . Туку дај Боже да ми се падне Англиски , Македонски , Граѓанско ... Само да не ми се падне како минатата година Хемија и Математика . Тоа подалеку од мене , заедно со Биологија и Географија . Можеби утре ќе стигнат списоците па ќе видиме што ќе полагаме . Само да не не отепаат со предметите .
Дај боже како дождов што паѓаше овие денови и системот да паѓа! Со господ напред,господ ке ни помогне.Не верувајте на еци пеци пец,не верувајте на книгите,господ ке ви го покаже правото прашање!Бидете верник и верувајте-за 5-ка на екстерно тестирање! И не грижете се ако погрешите-секоја грешка на екстерно нека придонесува малку за сушење на рацете на министерот за образование!Немојте да се секирате,денот кога ке треба да се тестирате ке биде вашиот СреЈЧен ден-само доколку верувате!Ајде,амин,амин,амин!Господе помогни!
Дечки, доколку некој незнае, утре ќе бидат објавени списоците за екстерно тестирање. Со среќа на сите!
И нас ни кажаа дека во петок ќе се знае кој што ке се тестира, а прашањата не ми се ни отворени не го сфаќам ова екстерното толку сериозно, лани не ни допрев книга и пак 5, а и многу добро се снаоѓам инаку сум одлична во училиште, ама оваа година ме фати мрза и не учев по некои предмети поопуштено ни беше на сите 8мо одд и така Што се однесува на предметите, се молам на Господ да ми се падне граѓанско или пак географија, тие предмети ги совладам многу добро, а и не се многу прашања
http://www.idividi.com.mk/vesti/makedon ... index.html Значи утре ќе дознаеме кој ден ќе полагаме, ама не и кој предмет ќе го полагаме. Секој ден ќе се објавуваат нови списоци - 3 дена пред да започнат тестирањата по тој предмет.
Ама ќе не усреќат утре ако ни кажат, во петок ќе си правиме. Не е проблем.. И онака ,,дремеме,, како кретени по дома, па ќе си учиме 200, 300 па и 400 прашања.
Не учи 400 прашања,кажи 400 молитви,господ 400 пати ке те слушне! Се шегувам,туку,мене ме живцира тоа што само 3 дена ке имаме за „учење“ па брат тоа се кажуе недела дена-две пред тестирање.У Спојлер пизду материну нека иде и екстерно,и оценките,и мзо!