Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Екстерни тестови

Дискусија во 'Образование' започната од Wild.Child, 26 октомври 2010.

1. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Девојки колку што разбрав предметите ќе ни ги кажат во среда.Знаете нешто за ова?

2. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Јас лани по двата предмети направив 5-ки. Ама годинава осеќам дека ќе сум по најтешките предмети и ќе ја оплескам работата. :sweat:

Сум имала и јас среќа што имам построг наставник по математика,затоа што знаае да објасни како што треба и фала богу не сме толкави тапи.

Иначе сакав да прашам од кога ќе почнат да ги објавуваат листите по што сме тестирани ? :^)

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.315
    Би требало во петок... :D

4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.634
    Ме утеши Џени, гледам сите ангажирани, добро е, не сум била единствена што не почнала да ги одговара прашањава, а богами не ни планирам асално да седнам сите да ги одговарам. :D
    За разгледување, викендов и јас онака ги разгледав прашањава по неколку предмети, секако планирам да ги разгледам откако ќе ги дознаеме предметите. Англиски дефинитивно се најлесни, а општо приметив дека добар дел од прашањата не можат да се одговорат без понудените опции. |(
    Само програмски јазици, математика, физика да не ми се паднат... Особено програмски, предметов ко на кинески да ни е напишан, плус и учебник немавме, за секоја тема од интернет учевме од некои сајтови, хаос... :sweat:
    Знае некој кога точно ќе ги објават предметите?

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Мислам 2 или 3 дена пред полагање. :)

6. MoNaA.CeCe

MoNaA.CeCe Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    14

На нас ни кажаа дека на 31 ќе ги објавеле списоците со предметите кои ќе ги полагаме :x :( :(

7. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Оваа година ќе биде ужас,лани имав 2 петки оваа година само не француски и историја и се ке биде :up:

Уфф :^) :sweat: Кога ќе ни ги кажат предметите?31.05?

8. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Лани бев македонски и информатика и имав македонски 5, а информатика 4.
    Па имаше многу прашања без слика, а прашањето ни беше од таа слика и на среќа одговаравме :|
    А годинава што сака нека се падне само не математика. :shake: Мислам дека ако се падне математика 1 ќе имам. :D
    Доколку за некој предмет полагаме на 2-ри тогаш ќе ни биде кажано на 31-ви, а ако другиот предмет ни е на 10-ти ќе ни кажат на 7-ми.

На LittlePinky и Lella им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    23.388
    Не,на сите ке им биде кажано во Петок,барем така во нашето училиште. :)
    Инаку,дај боже Биологија,Англиски,Македонски да се тестирам.Не дај боже Математика,Географија.

Со господ напред,Амин!

На tHeBeAuTyFoReVeR, Snow-Star, LittlePinky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    157
    http://www.idividi.com.mk/vesti/makedon ... index.html

^Еве како ќе се објавуваат списоците за кој што ќе полага.

Ако пример некој полага на 10јуни,на 7јуни ќе ни кажат или сега на 31? :?:

11. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.514
    Допаѓања:
    17.526
    На нас наставничката по македонски ни кажа дека според законот , кој што ќе полага екстерно тестирање треба да му кажат една недела однапред . :?: Па кај се до сега овие бе ? Кога ќе ни кажат кој што ќе полага ? Ги прашуваме наставниците кога ќе бидеме известени они само : Па треба да стигнат списоците денес или утре . Нека ни кажат веке па да можеме да се подготвиме . :devil: Јас неможам да ги учам прашањата од сите прадмети , многу се . :D Туку дај Боже да ми се падне Англиски , Македонски , Граѓанско ... Само да не ми се падне како минатата година Хемија и Математика . Тоа подалеку од мене :P , заедно со Биологија и Географија . :)

Можеби утре ќе стигнат списоците па ќе видиме што ќе полагаме . Само да не не отепаат со предметите . :P :D

12. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Кај нас кажаа дека најкасно до петок треба да се кажат :)

13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    23.388
    Дај боже како дождов што паѓаше овие денови и системот да паѓа!

Со господ напред,господ ке ни помогне.Не верувајте на еци пеци пец,не верувајте на книгите,господ ке ви го покаже правото прашање!Бидете верник и верувајте-за 5-ка на екстерно тестирање!
    И не грижете се ако погрешите-секоја грешка на екстерно нека придонесува малку за сушење на рацете на министерот за образование!Немојте да се секирате,денот кога ке треба да се тестирате ке биде вашиот СреЈЧен ден-само доколку верувате!Ајде,амин,амин,амин!Господе помогни!

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Дечки, доколку некој незнае, утре ќе бидат објавени списоците за екстерно тестирање.
    Со среќа на сите!
    :)

На Srckata28 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  15. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Ах,со среќа и од мене.
    Се надевам сите задоволни ќе излезиме.
    :hai:

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.634
    Aјде тогаш, си држиме палци за утре, на секој нека му се паднат предметите што му се најлесни. :)

На tHeBeAuTyFoReVeR, Srckata28, Mahidevranfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mauu

mauu Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    И нас ни кажаа дека во петок ќе се знае кој што ке се тестира, а прашањата не ми се ни отворени :D не го сфаќам ова екстерното толку сериозно, лани не ни допрев книга и пак 5, а и многу добро се снаоѓам
    инаку сум одлична во училиште, ама оваа година ме фати мрза и не учев по некои предмети :D поопуштено ни беше на сите 8мо одд и така :)
    Што се однесува на предметите, се молам на Господ да ми се падне граѓанско или пак географија, тие предмети ги совладам многу добро, а и не се многу прашања

18. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    http://www.idividi.com.mk/vesti/makedon ... index.html
    Значи утре ќе дознаеме кој ден ќе полагаме, ама не и кој предмет ќе го полагаме. Секој ден ќе се објавуваат нови списоци - 3 дена пред да започнат тестирањата по тој предмет.

19. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    Ама ќе не усреќат утре ако ни кажат, во петок ќе си правиме. Не е проблем.. И онака ,,дремеме,, како кретени по дома, па ќе си учиме 200, 300 па и 400 прашања.

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    23.388
    Не учи 400 прашања,кажи 400 молитви,господ 400 пати ке те слушне!

Се шегувам,туку,мене ме живцира тоа што само 3 дена ке имаме за „учење“ па брат тоа се кажуе недела дена-две пред тестирање.У
    пизду материну
    нека иде и екстерно,и оценките,и мзо!

На Flower27 му/ѝ се допаѓа ова.