2 и 5 сум Иначе наставничката македонси ни кажа дека мислела(а и јас верувам дека премноу мисли ) македонски ке се тестирале во четврток сите што ке биле тој ден
Ај ќе ве молам кој сака и знае да ми каже контакт или меил нивни да ми пише,сакам да ги прашам нешто претпоставените таму во врска со екстерново,ннеможам да најдам Контакт хелп!!
Абе лесна е математиката алгебрата, на мене ми е страв оти ќе има многу прашања од симетрија според слика нешто да определеш, а лани немало слики, а имало 15 прашања според сликата. Од кај нас сите што беа математика, извадија 3. Инаку и германски е тешко, јас здраво едвај знам на германски да кажам а не таму толкави текстови да ги разберам. Најубаво е:Македонски, Анлиски, Историја, Географија, Етика и Биологија. Не дај боже: Германски, Математика и Информатика.
Срцка и јас сум на тие датуми Мене па баш ми се свигаат бројките 2 и 5 мислам дека среќа ми носат па ќе видеме
4та кога правеа ектерно беа по 2 предмета во еден ден, и нас професорите ни кажаа дека изгледа така ќе биде и оваа година.Нема шанси да се сите предмети во еден ден, тоа системот лани им паѓаше, па и како што се 3 училни само за екстерно кај нас хаос ќе се направи.
Не се пробем бројките,туку проблемот е што ми мириса дека во понеделник ке е математика,дека е еден од основните предмети.А пак во четврток мислам дека Географија ке биде!
Нас денеска ни кажаа дека немало како лани еден предмет да се полага само во еден ден. На пример оваа година на 2 јуни нема да се полага еден предмет (математика) туку ќе се полагаат и некои други. Наредниот ден, исто може да се паднат истите предмети од претходниот ден (математика, македонски, историја итн) се додека не заврши екстерното. Иначе јас полагам на 3 и 10 јуни.
А како тоа претходната година еден предмет во еден ден се полагало кај сите? Кај нас вака беше: Од помалите Математика се тестираа две генерации, а од моја генерација некои Биологија, а други Македонски мислам дека полагаа. Во ист ден, но различен час. Едните во 10 изгледа, а другите беа на пладне, во 12 часот. Ова вака беше само во моето училиште или вие не сте слушнале за другите одделенија?
ајде некој ако сака да ми помогне... прашањава историја ако сака да ми ги одговори. знам, многу барам, ама наставникот воопшто не се интересриа, всушност четири години одиме на часови и само си седиме,, праиме муабет, ништо не учиме, на крај така ни става оцени.многу е тоа што го барам, но ако некој ги веќе има одговорено на компјутер, или ако сака да ми каже, неможам сама да се снајдам, а за време од три дена, па и цела недела нема да имам време. едноставно тапа сум. за осмо осмолетка ми требаат
Епа лани екстерното почна на 31 мај, и првиот ден се полагаа само математика, граѓанско и ликовно и другите денови ги немаше истите предмети, а оваа година нема да биде така.
^Е како кога 4та полагаа кај нас оваа година еден ист ден се полагаа 2 предмета само тој ден?Нема шанси да го изведат така по сите предмети секој ден, ќе им се преоптерети системот, тие и така не се организирани уште ова им фали.
04.06 и 09,06 Само да не ми се погодат некои предмети што ги мразам,леле(пример хемија )... Инаку ова со 3 дена пред полагањето е добро до некаде,затоа што нема некој да има подолг период за спремање од друг,ама сепак многу измени се направени во споредба со лани,и прашањата се тешки.Професорите потенцираат дека се навлезени премногу во навистина непотребни детали..Од една реченица 3 прашања извадени,без врска
Тие што сте во понеделник на тестирање вечер од 9 часот па натака може да си видите по што ќе сте тестирани