Одговори на прашањата од екстерно Колкава е веројатноста да ги одговориш сите по А и да добиеш прелазна оценка ? ( Искуство )
Одговори на прашањата од екстерно Не е од искуство,ама ќе ти кажам што слушав на училиште,велеа дека за 2ка биле демек ако си ги заокружел сите под Б и Г,а 3ка сите под А или В...Колку е точно,појма немам.
Одговори на прашањата од екстерно Минатата година кажуваа другари/ки што полагаа математика дека со сите одговори заокружени под А добиле 3ка .
Да уште тоа фали дај бе по ликовно што треба да учиме, наставникот ни дава некоа тема таму цртаме .. Не дај боже и ликовно да се паѓа шо ќе ми е потребно у живот особено некој ако оде на таков факултет а ако не оди џабе губење на време
Јас лично сум сум против ваков тип на тестирање, затоа што не ми се допаѓаат многу работи. Некој цела година учи и се труди да добие повисока оцена, а некој целата година ја "спие". И на крај со оваа екстерно, тој што цела година ништо не работил и имал само 1,2 или 3, со ова добива 4 или 5. Во мојот клас има еден куп примери. Детето не знае да дели и множи корени, а сега ги научил прашањата и очекува 4 или 5. Минатата година истиот тој ученик си препишал и добил 5. Дали е ова реално оценување? Зошто вистинскиот труд и знаење да се изедначува со незнаење? Исто така, ке кажам ме нервира, е тоа што професорите те следат цела година и знаат колку знаеш и на крај доаѓа некој од страна и те оценува. Без разлика дали ги имам прашањата, дали ќе научам се, за мене ова е неприфатливо и нереално!
Колку беше лесно Англиски,за 5 мин. се решив,ама тестатор ни беше мојата професорка по Англиски и не ми дозволуваше да излезам,ќе си умрев со тоа проверувањето,најискрено.
Иста е скалава јас ја прашав денеска нашава тестаторка ми ја кажа.Јас денес Полагав географија поминав добро мислам дека ќе имам 5.Следен предмет ми е во четврток хемија е тука ќе биде потешко за петка..
Ај белки е оваа скала Инаку имам претчувство дека следен ќе ми е историја. Не знам зошто. И не сакам ништо да кажам, зашто е релативно лошо. Од англиски и информатика е потешко, а од географија и германски секако полесно... Лелее, јас уште од среда кога ќе се вратам ќе почнам со географија. Историја се полесни. Да не се повтори како сега со биологија. Во петок сабајле ќе видам што ќе полагам, ако е географија ќе ги имам прашањата и ќе ја прашам за тие што нема да ги одговорам.
Од 23-30 е 5ка, а 1 е од 1-9. Ок како и да е држете ми среќа ќе ми треба утре полагам македонски ај со Господ напред.
Македонски прашањава па по 3 пати едни исти ги има. Има и некои што сестра ми 5то одд може да ги одговори на пример во кое време е глаголот гледам, какви зборови се ах, уф, оф, каква именка е мебел и слично.
Епа девојки да се пофалам праавев германски и поминав најсупер. Прво тие 200 прашања не се мачев да ги одговарам воопшто,одговоорени ми беа,второ си се осигурав со наставничка по германски која се ми провери. И другарка мооја математика се тестираше и наставничката 25 и одговори. Дефинитивно екстерново џабе е,образовниот систем е полн со дупки.
Скалата: 1-6 = 1 7-12 = 2 13-18 = 3 19-24 = 4 25-30 = 5 Со сигурност. Инаку, Ова е точно,денеска тие што се тестираа со мене во кабинет(поточно се тестираа македонски) се жалеа дека ги немале тие прашања за вежбање.
И јас се тестирав Математика. Е сега, имаше задачи од оние кои беа поставени на нет, ама повеќето беа други. :/
Oфф ми олесна жими се.. ќе пукнев ако беше 4 зашто стварно ги учев прашањата плус и редовно го учев предметот, ама одговорите беаа премногуууууу слични и се збунив почнав да се нервирам и ете толку ми требаше да изгубам концентрација. Ајде во четврток пак повеќе среќа со друг тестатор дај боже
Ја денес ќе се тестирам хемија,ама си денцам бе музика си пуштам некако не мислам на тоа.Ама сто пати ги повтортив прашањата Сепак ми е малку страв,се надевам се ќе биде во најдобар ред.
Еве штотуку се вратив од екстерно и можам да кажам дека сум презадоволна , освен што имаше некои технички проблеми со системот. Читав тука дека некои пишувале дека половина прашања биле сменети, кај мене беа сосема истите. Инаку полагав Музичко, а тоа може било кај Македонски и Математика. Како и да е со среќа нека им е на сите Стиснете заби сега не очекува летниот распуст