Мене распусот ми е почнат уште од 05.06 Биологија и Хемија ми се падна,па што уште да посакам. Спојлер Офф топик:Дека имам 4 Биологија и мајка ми ми вика ,,Ух што сакам да ти сепадне Биологија па да и извадиш петка мх мх '' гледам утредента на нет ,,Wut ? Нее '' и и ѕвонам цела расплакана и кога ,,Супеер '' Се на се супер испадна.биологија-(таков идиот не сум видела до сега, ме мрази од дното на душата)јас отидов да ја прашам едно прашање дали е точно и само ме праша дали полагам биологија и коа и кажав да и ми вика добро тогаш иди побрзо земи клучевите да заклучам (и јас цела хепи дека ке дојде) и само идам да и кажам дека неможам да ги најдам клучевите и ми вика аа чистачката дојде и заклучи,ајде сега чао. Ама 4-5 ќе имам А Хемија-полесно амин отидов решив 28 прашања за точно 7 мин и дојде наставничката ми ги кажа и ми ги прегледа сите останати...отверени ширум вратите (така наредија) си седи до мене а инспекторката не ни влезе. И ќе не тестирале,коа и самите се свесни дека наставник и на најлошиот ученик ке му помогне барем за 2 а на нас петките сите ке ни ги одговори само да не ги казнат. ЕДНОСТАНО НЕ ИМ ФУНКЦИОНИРА ТЕСТИРАЊЕВОза џабе толку пекаат и викаат во стил:Оваа година ке биде построго,нема да излезе инспекторот. И им посакувам насите среќа што се тестираат утре и не се секирајте постојат многу побитни работи на светот токолку една оценка која можеш да ја добиеш во момент на ,,изгубеност'' (ќе ти се укочи мозокотво тој момент) ПОТОА ЗАПОЧНУВА РАЈОТ НАШ
Јас полагав математика се надевам на петка или четворка Супер поминав,ми се паднаа добри тестатори не се урочив и така,официјално се распушив.
Може некој да ми објасни како се вклучуваат оценките од екстерно во пресметувањето на поени за упис во средно? Се заменуваат со оценките од предметите или како??
Епа добро,ќе ги вклучиме. Ама ете оваа година брат ми полагаше математика и англиски,а тие два предмети плус се пресметуваат,што значи да ги додадам и нив? Луѓе,знам дека напињам,ама јас немав маки со пресметување на поени,додуша немав потреба
Се собираат заедно со сите други оценки и се дели како да имаш уште 2 предмети. Спојлер Пример ако имаш 14 предмети ќе ги собереш оценките од предметите па оценките од екстерно и ќе делиш со 16
Етика сеа уште денес униформи да пробуваме и толку Тестаторите беа строги овој пат,едната ликовно другата класната(многу аир видовме) а влезе и психологот..
И мене ме интересира истото,дали и оваа година попрво ќе ги објават на полуматурантите бидејќи им требаат за уписи или на сите заедно ќе ни ги објаваат?
На полуматурантите ќе ги објават на 15 јуни оценките на интернет и ќе бидат истакнати по училиштата барем така рекоа кај нас.
Ама вчера на вести рекоа дека тој ден ќе ги објават. Значи за полуматурантите веќе треба да се објавени. А за нас другите рекоа во понеделник, или јас грешка сум разбрала.
Девојки сигурна ли е информацијата дека за полуматурантите резултатите од екстерното ќе бидат објавени на 15 ? На нас ништо не ни кажаа освен тоа дека треба да одиме по свидетелствата на 19 овој месец а и јас бев полуматурант оваа година . И нели треба пред тоа да ги знаеме резултатите па ако треба и да се поднесе пријава за некоја оценка или прашање пред да се внесат резултатите во свидетелството .
Информацијата за 15 ја прочитав на страницата на нашето училиште сигурно ќе е точна инаку имаме 3 дена за приговор до 18 јуни а ако пишувате приговор подоцна ги добивате свидетелствата