Електрични возила (исто така познати како електрични автомобили или EVs) се забавни и практични. Тие ги намалуваат емисиите на штетни гасови и заштедуваат пари. Дали би возеле електричен мотор на пример како овој на Америчката компанија Харли-Дејвидсон Ovaa marka e Harley Davidson - Harley CityCoco Electric Scooter
Не ми се допаѓа што се безшумни, небезбедно ми е тоа и за деца и за возрасни. Пр има еден со електричен секој ден се вози по тесно патче деца кај што играат. Ако он не ги чуе и не внимава они нема шанса, па може некој да настрада. И возрасни исто. Од зад грб не слушаш што се случува. И ти да возиш ако некој тргне да минува улица без да помисли дека проаѓа електричен мотор може да го удриш директ. Ни електрични тротинети не поштувам, ни коли. Само од оваа причина.
ima moze so svirka ama toa e mn losho mn jaka svirka imaat , zvuk malce ama ne se slusha na metez golem . Inace da toa e samo maana drugovo e top brzi , mozes za dvajca da prenesesh ne troshat mnogu a sepak e motor ne e tocak
Има многу контроверзии околу електрични возила, дека можеби прават и поголема штета на планетата одколку обичниве возила. Не е баш дека се електрични и супер не загадуваат.
naj ekonomicni se i se vozila so najnova tehnologija ekoloshki nemozat da stetat tolku mn kolku avtomobili stari , na benzin , plin , dizel sto isfrlaat dim
Тоа што се тивки не го гледам како проблем, од аспект на намалување на звукот загадување или галама од сообраќајот. Кога сите возила би биле тивки, повеќе би биле концентрирани сите во сообраќајот ми се чини, Дали загадуваат електричните возила, штознам. Зависи како се произведува ел.енергија за истите. Да возиш во Битола на пример, со струјата од јаглен произведена е малку нон-сенс.
И во цела Македонија, струјата во најголем процент е од РЕК. Така да.. загадување има и со и без електрични возила. Он топик: Не сакам моторни возила на 2 тркала.
zavisi koj model najskapiot moze so 1 polnenje da vozi do 80 km da se pomine , zavisi i od kolku se na nego dvajca ili sam , sama tezina , pat najskapiot go polnish 5 do 7 saati i terash 80 km kako nishto
ima razlika od trotinet ili motor skuter elektricen tie ne se vozat po trotoari skuterite toa e za po ulica
Поубава работа здравје Маана им е тоа што не се слушаат кога работат ама во држава кај што не се знае кај е велосипедска патека, кај е тротоар. Овие се возат по велосипедска патека и одат најмногу до 30км/ч. И велосипедите не се слушаат кога ги возиме, ама се возат таму кај што е означено за нив.
ne se za velosipedska pateka m jas kupiv i mojot odi 45km/na cas toa e brzina za na ulica a i nieden tocak neodi povekje od 15 do 20 km na cas ... plus motorot dostignuva nekogash i 50km na cas a toa e opasno za na torotoar ili velosipetska pateka , jas na ulica go vozam vo 3ta brzina 45, 46 km na cas mi diga maksimum odat 50
Незнам и јас си купив електричен скутер и кога купував сите беа до 30км/ч. Мојот не оди повеќе, а тука се вози по велосипедска патека, по улица не смееш. Не сум во Мк.