Електрични тротинети

Discussion in 'Слободно време' started by Ketchup, May 5, 2019.

1. Ketchup

Ketchup

Сѐ почесто низ Скопје може да се забележат луѓе кои практикуваат електричен тротинет, пред некое друго превозно средство.
    Минатата година Град Скопје објави Јавен повик за субвенционирање на граѓаните за купување на електричен тротинет, т. е. дел од трошоците при купување на истиот во период од објавување на Јавниот повик до 10.12.2018 година, ќе бидат надоместени.
    Цената на електричните тротинети се движи од околу 15.000 па нагоре. Таа зависи од издржливоста на батеријата, брзината, нагибот за искачување и слично.

Каков е вашиот став за електричните тротинети и дали мислите дека тие се исплатлива инвестиција?

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Треба да им се направи посебно место за движење, веројатно треба да одат по патека за велосипеди, но и тие толку се регулирани.
    Само уште овие фалеа по тротоар да се движат.

Need for Speed and cresa-jagoda like this.
  3. Facecace

Facecace Активен член

Колку може да им трае батерија од прилика?

4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

До 15 км се поминува со едно полнење

Facecace and cresa-jagoda like this.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Општина Центар се уште дава мали субвенции (3000 ден), ама за таа вашата лична карта треба да е со адреса во општина Центар. Град Скопје даваше лани есента добри субвенции, а веројатно ќе дава пак на есен како мерка против загадувањето.

Мене се уште точак ми е подобра ствар. Ем се движиш, ем спортуваш. Е сега проблемот со точакот е што ако брзаш (за на работа пример) ќе се испотиш. А со тротинетов нема. Исто јака работа е што тротинетиве се склопуваат и можеш да си го качиш дома или у канцеларија (Тој на Mi е 12кг).
    Очекувам следната генерација тротинети да се со батерија што ќе се вади.

NikiTheGamer and cresa-jagoda like this.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Во исто време се интересни и иритирачки :D

Slatkata00 likes this.
  7. prominent

prominent Форумски идол

Неколку пати за малку ќе бев прегазена од овие тротинети. Не знам, мене многу ме иритира тоа што се движат по тротоар, а како што гледам можат да бидат и прилично брзи. Се согласувам дека треба некако да се регулира движењето, патеки ли, не знам... Нешто треба да се преземе. Јас имав среќа да се тргнам навреме, не значи дека секој може да изреагира така брзо. Има стари луѓе, луѓе со проблеми со движењето... Ми изгледа многу небезбедна целата ситуација.

Да речеме дека има некакви придобивки против загадувањето. И да е така, пак мора да се регулира нивното движење. Јас не би возела во никој случај. Би одела пешки, и да се движам и да не загадувам. А кај тротинетите, освен тоа што придонесуваат против загадување, не гледам друга добра страна. Плус и несериозно ми изгледаат ама тоа се само мои предрасуди :)

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Па и не се ни економични ни екологични. Сеедно се полнат на струја, таа струја од ветерници да не иде кај нас? :D
    Една другарка со право ги вика wokemobil-и. Одвратни направи на безредие. Далеку се поопасни од велосипед, на пример. Плус што нема никакви правила пропишано за нив, ни опрема ни ништо. Скоро имаше како еден удрил жена на сред парк и побегнал. Жената цела модра имаше во болница завршено. Обавезно мора да се регулираат, и местото не им е ни на пешачки ни на велосипедски патеки туку на колоовоз и со соодветна опрема.

prominent likes this.
  9. prominent

prominent Форумски идол

@DAngel, баш така. Затоа и пишав, да речеме дека има некакви придобивки. :D И да има, не се значајни. Не возам кола, видете колку се грижам за животната средина. Плус тешко помодарство, глумење лудило :D Еве, имам и јас тротинет, во тренд сум. Глупости.

DAngel likes this.
  10. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Баш денес видов една дотерана девојка на тротинет, возеше по булевар, а пред неа два автобуси кога пуштија еден црн облак - право во неа. Ја зачадија ептен.

И што дека вози електричен тротинет, наводно грижа за средината, а ваму стари канти дизелаши пуфкаат на нив. :rofl:

honey.11 likes this.
  11. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Здраво, сакам да прашам дали некој можеби знае која цена се гумите за електричен тротинет ?

12. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Да знаев дека ова ќе биде тренд никогаш немаше да си го фрлам тротинетчето што го имав на 8 години:lol:
    Е сеа мојот се туркаше :?:

GirlVolley and elimkd like this.
  13. kikin

kikin Популарен член

За каков?

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Мене ова ми е најглупо нешто.
    Еднаш се имам качено и никогаш повеќе, а да не зборам колку е небезбедно, а и ме мрзи бре брате да стојам и да се возам како бот некој

simoncelicius and Need for Speed like this.
  15. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Не ми се допаѓаат, боље ми е електричен folding велосипед.

16. Поддршка Права

Поддршка Права Активен член

Треба посебна патека , да полагаат за знаци во сообракај теорија , и да носат заштитна опрема, да не се дозволува секој да вози што знае и незнае.

Sparky.99 likes this.
  17. kikin

kikin Популарен член

Мене баш ми се океј, со оглед на ситуацијата со горивото, еве веќе 2 месеци одам на работа со електричен тротинет и супер ми е и од економски аспект, и од брзина и гужви и коли...немам друг коментар.

NikiTheGamer likes this.
  18. Anah

Anah Истакнат член

Не знам да ги возам овие (facepalm)некако нестабилно ми изгледаат.

19. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Еден ќе ме згазеше со вакво. Бувално одат брзо колку колите. Уште ова ни фалеше:headbang:

20. Albertos

Albertos Истакнат член

Aко некој сака да земе тротинет. Имам земено од оператор на договор. Нов неотворен, а не ми е потребен,
    Со гаранција и комплетна документација.

Xiaomi Mi electiric scooter 3.
    https://tehnomarket.com.mk/product/...ectric-scooter-3-elektrichen-skuter-crna-boja

Ако некој/а е сериозно заинтересиран/а ќе се договориме за цената.

NikiTheGamer likes this.