Електрични тротинети

Дискусија во 'Слободно време' започната од Ketchup, 5 мај 2019.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    8.460
    За низ град за ситна потреба од точка А до точка Б се одлични, а и со едно полнење се врви до 15-20км. Xiaomi мие фејворит.

На NikiTheGamer му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.445
    Кажете ми колку се квалитетни, дали ижа сервисери кои ги поправаат и дали има резервни делови за нив?

3. NikiTheGamer

NikiTheGamer Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    52
    Јас возам електричен тротинет веќе 3 години, имам поминато скоро 2800 километри. (Имам Xiaomi M365 Pro)

Го купив исклучиво од практични причини, за да не се гужвам нон-стоп по автобуси, да плаќам такси или да трошам бензин и за паркинг без посебна причина. Ако идам негде ептен далеку или треба да пренесам нешто гломазно, кршливо или тешко тогаш само идам со кола.

Задоволен сум, еднаш само ми се дупна гума и тоа поради несовесен пешак кој не гледаше каде оди и го игнорираше ѕвоното а јас си возев прописно. Оттогаш немам проблем.

Не се препорачува ставање полна гума, затоа што тротинетот ужасно ќе тресе, дури и со амортизација.

Опасното возење не е поради возилото, туку поради возачот - колку видовме само фатални несреќи со коли а несовесните возачи поминаа само со условни осуди (повеќето од нив).

За Xiaomi има резервни делови и гуми, така што за тоа немајте гајле - во Скопје ги имате официјалниот сервис на Xiaomi кај Раде Кончар, Мегамобил Аеродром и тротинети.мк позади Рамстор (има сигурно и други).

4. Ivana222

Ivana222 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    35
    Zdravo, dali nekoj ima iskustvo so ovoj trotinet? Dali od Bidi fit nekoj zemal trotinet?

Прикачени фајлови:

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    14.531
    Си купив Xaomi 4 Lite пред некој ден. Го возев еднаш, до работа и назад, вкупно 10км, кога го изгасив имаше уште пола батерија. Паркиран беше дома во соба, значи не бил на жешко или на влажно. Сабајлево не ми се пали, мртов скроз. Ај си викам може сум го оставила упален (иако се сеќавам дека го изгасив), го ставив на полнач, стои 3 саата и уште не се пали. Најдов на нет како се прави hard reset, пробав и тоа, исто ништо не се случува.
    Секако ќе го враќам назад пошо очигледно има некаков фабрички проблем, ама да не има некој слично искуство, да не има нешто што можам да пробам дома. Го земав за да не одам со такси на работа, и сега пак со такси сабајле ќе треба да одам. Се изнервирав за сите пари.

6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    8.460
    Вчера земав Xiaomi Mi Essential. Има вкупно 5 штрафчиња за монтажа, од кои 4 влегуваат во улравувачот т.е рачките ама петтото штрафче никаде нема влез пребарав секаде. Знае ли некој освен тие четири за управувачот, петтото каде се монтира или пак резерва е? :D