Дали некоја го има овој шпорет конкретно? Како сте задоволни? https://www.neptun.mk/pocetna/categories/SPORETI/BEKO-FSM-57300-GX
Која индукциска со две рингли ја препорачувате? За фурна се мислам дали на Електролукс, повеќето коментари овде се позитивни за нив. Фала однапред
Сите се исти горе стакло, нежни. Функциите, потрошувачката, ја формира цената. Индукциска ако сакаш со 2 види ја на горење они имаа некоја функција bridge mode. Може имаат и други брендови слична функција ама под друго име. Ако баш мора да се 2 рингли, ова ми е некако подобра опција да го има. Јас имам беко плотна и фурна и сега пак најверојатно ќе земам исто, мислам дека за перформанси и цена моментално се најдобри, не сум гледала други искрено. Електролукс се исто добар бренд.
Така читајќи тука некако почнав да размислувам за индукциска, не ни знаев дека постојат. Битно ми е плотната да е со две. Испомешани мислења и за Беко прочитав и на еден друг форум, таму мислам повеќе мажи коментираат. Во секој случај кнап ми е времето за бела техника, и не знам што да земам.
Zdravo ve molam da mi kazete iskustvo so spatula za plotna i od kade mozam da kupam bidejki vo.setot so plotna i furna nemase. Imam damki na plotnata so nemozam da gi iscistam so sredstvo
Да ве замолам ако може некој да ми сликне шпатула за плотна чистење пошто го свртив џамбо и не најдов, ваљда не знам што барам
Здраво на сите. Имам просто прашање со комплициран одговор валјда.. Дали фурната да биде посебна високо вградена..или да биде вградена под плотната? Читав овде на форумов дека миризбата нема кај да иде ако нема аспиратор - доколку е високо вградена. Постојат ли фурни што го решаваат овој проблем?
Нема идеално решение, бираш да не ти мириса или да зачуваш кичма, јас кичмата си ја одбрав, пречесто користам фурна, па нека се знае која куќа јаде мрсно, ќе луфтираме. Од друга страна и повеќе ми одеше на дизјанот на кујната. Не најдов фурна како што бараш, некоја членка рече дека има таква, кај нас нема ништо слично. Направив и иснталација со вентилатор над фурната ама и таа ја затворив пошто сметав само дека ќе ми смета во елементот, а нема да брка работа, пареата ќе оди, миризбата не.
Кои марки ги препорачувате за фурна до кај 15-16 000ден? Треба да земам вградена фурна и има фуего, макс, беко, вокс, амика...
Кои нелепливи тави одговараат за индукциска плотна? На Тефал имам, не ги фаќа тие, од братство ја фаќа ама на неа лепи.