немам искуство баш со овој проблем но би ти препопрашала да пробаш со WD 40 (ако не знаеш што е прашај машка особа , тоа ти е одмастувач го користат за штрафови) Нема што не вади чудово, јас неодамна мастика од фармерка извадив многу лесно.
Дали ви се има изгребано плотна од тава за пржење? како што има стоено тавата така има круг на гребнатини
Мноооооооогу сакам плотна, хахахахаха ))) Додека живеев надвор од МК во станот имав такво чудо и многу брзо ми го вареше кафето, а еднаш и гравче ми се свари за екстра брзо време хахахахаха. Ама за дома во МК никад неам помислено да земам. Колку пари се движат чудава? И стварно е тоа дека помалку струја трошат или во заблуда сум ?
Јас деновиве купив и плотна и фурна на Електролукс, но сеуште ги немам пробано ... Кога ке ги пробам ке споделам искуство
Здраво женички едно прашање,ми падна флаша врз плотната и целата се искрши па да ве прашам дали се менува само стакло на плотната?
Мислам дека да, само скапо доаѓа. Треба да си прашаш таму каде што си ја купила, зависи од која фирма е. Садови има секаде, дури и на пазар, само со магнет ќе ги провериш - и толку! Мене дури и некои прастари емајлирани тавчиња ми „проработеа“! Инаку од пред некое време и плочите и рерната ги чистам со пастата на green и со едно специјално сунѓерче на Vileda и топ се!
Луѓенца немојте да ми се смеете ама мене прв пат ова ми се дешава. купивме шпорет беко комбиниран две со две рингли и електрична релна. Е сега, ко ќе печам нешто в релна, на горниот заден дел од шпорето (зад ринглите и под капакот) испарува пареа од тоа што се готви и се претвора во вода што не знам кај оди да бидам искрена. :/ сум немала досега релна со вентилатор и појма немам дали е ова нормално. И кај истекува водава после не ми е јасно? Не дека е еден куп вода ама сепак од повеќе готвење тоа негде мора да појди и да се наталожи. Кујната ми е порачана уште не ми е монтирана ама па си викам после како ќе го чустам овој дел? Сега ај збришувам од околу така.. ама после.. Што мислите?
За фурната, ќе видиш и во упатството пишува дека пред првата употреба треба да ја вклучиш на максимум и да ја оставиш да работи 1 час, да прегори нечистотијата. Сеа скоро и јас комплет ја менував кујната и пред првата употреба го оставив и плехчето, кое што идеше со фурната, внатре да прегори... Значи 1 час да работи на максимум и можеш да ја употребуваш, не треба дополнително чистење со средства
Искуство која плотна и фурна се подобри? Ми ги фалат електролукс и горење, исто и тука прочитав. Ај хелп, само не сакам Беко.
Ќе ве молам за препорака за електричен шпорет со рамна плоча? Се мислам за беко, има ли некој искуство со нив?
Јас имам на беко и засега е супер ама сепак мислам дека веќе марката и не игра некоја улога,се е како ќе ти се погоди