Да, и јас кога имав шпорет така беше. Ама плотна и фурна можеш да ги одделиш да бидат со посебни кабли и тогаш ќе можеш да ги користиш двете истовремено. Барем мене така ми кажуваа
Ете гледаш, не сум го знаела ова Туку... да ми кажете искуство со индукциска плотна? Сакам да купам таква. Се наоѓаат ли квалитетни садови за неа?
Индукциона е топ. Инаку да, на металец можат, и на делимано исто, и на вицко имаме ние тенџере и тава - и тие можат.
Ни едно, ни друго имам. Но можам да те советувам, било кој бренд, индукциска да биде. Јадење имаш спремно, екстра брзо, без притоа да се плашиш да не случајно се допреш на плотната кога е жешка. На мојата плоча имам и турбо програма, огромно тенџере со вода, го зоврива за некои 3 мин. Нема подобро нешто, а има огромна разлика. Плус треба навистина да не се грижиш за неа, за да се направат флеки. Се се чисти, затоа што ништо не запекува одоколу, туку само го грее дијаметарот на тенџерето. Турско кафе да не правам муабет, уште не си го ставил, готово е. Ни електричен бокал ти треба ни ништо.
Од кое сретство сте задоволни за оние шпорети со нерамни плочи. Шпоретот ми е две години стар ама ме нервира што плочите тешко се чистат, дури останува како флеки, пробав со Арис, Фрош ама не бива. Рамни плочи намерно не сакав затоа што јас често сум на него и ми изгледаа како полесно да се уништат, изгребат, испадна и овие се вакви.
Знам дека мислењето ти е постаро,само сакав да те прашам за фурната - кога ќе пуштиш вентилатор да не излегува шареа многу? Имав искуство со шпорет со таква релна и кога да пуштиш вентилатор излегуваше пареа ептен како чад дури
Баш деновиве се прашував од каде чадот,кога пуштам вентилатор многу чад излегува,како да е нешто расипано,порано не ми чадеше така. Чади само кога вентилаторот е вклучен.
Јас на тераса имам мини шпорет, со такви рингли кои лани ми станаа скоро скроз бели. Знам дека имаше порано некакво средство за тие рингли, како маст мислам беше, ама не сум видела одамна.
Moze malku docna so odgovorat imam jas prilicno e nov i za Sega sum zadovolna slikava e denta koga go kupiv