Како длабински се чисти стаклена плотна без да се оштети? Некои флеки со мек сунѓер или крпа не излегуваат.
Здраво, каде може да се купи пастата? При чистење со металната стругалка, со малку употребено сила се направи гребаница.... Веројатно пастава ќе ја покрие колку толку
Пастава ја нудат на фб жени што соработуваат со Лимес, нешто како каталошка продажба е мислам, мене ми ја порачува мајка од некоја колешка. Не покрива гребаници пастата, ја мачкам плотната оставам 3 мин стои, тријам со сунѓерче и чистам со веледа.
здраво на сите, не знам дали е ова за овде па ако не е посочете за каде е. Плотната убаво си работеше и сега да направам нешто кога ја уклучив ми се појави ова и неможам никаде да стиснам пишти и си се гади. Дали некој има вакво искуство и што да превзема? Фалааа
Кај мене тоа значи дека е Locked т.е дека е активиран системот за заштита за деца.. Мора да имаш некое копче за да ја отклучиш Кај мене си е посебно копче
Здраво, ако може малку помош. Имаме земено плотна и фурна, со кујната ни ги наместија само ама не ни се приклучени во струја. Е сега, кога видовме, позади има трофазен штек, а и фурната и плотната се монофазни. Прашањето ми е како да ги приклучиме, или треба од трофазниот да изведеме монофазни штекери, тоа претпоставувам сами не би можеле ќе треба да викнеме електричар
Ние така направивме, од трофазен извадивме два монофазни. Електричар мора. Он ќе види дали може двата апарати на тој штекер или ќе мора на друг т.е на посебна фаза да бидат. Се разбираат они.
Колку литри ви се вградените фурни? Се мислам меѓу 65/71л, реално да е доволно да спремиш ручек за 4ца, да испечеш фокача, да не е премала.
Има ли некој индукциска плотна со две грејни зони и фурна која има опција за самочистење со пареа, да сподели искуство?
Незнам дали е за тука прашањето...но дали може некој да ми помоигне како каде може да најдам паста Лимес за чистење плоча?
Pisi na facebook limes mkd,gi ima eden kup sto prodavaat,cenata bese 205 denari za 500g pasta, jas ja zemav vo januari i za bela pvc stolarija e top i za drugi raboti