Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    немој такви црни мисли и предрасуди-кој би те сакал
    па зошто па да не те сака, што си ти помалку од другите :fubar:
    не си ја запознала вистинската личност затоа така размислуваш :)

2. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    тоа дека типот се верил после 2 месеци нека не те чуди оти постојат секакви-и мене ми се има истото случено само дали беше верен или женет незнам и никогаш не успеав да дознаам-нормално ми глумеше пријател ама откако се изјаснив дека мразам цинизам го снема-секој со својот живот :)

3. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    девојки, вака како вас ем сингл ем без другарки, размислуваат жени после 30тата година :fubar: а дотогаш се уште имате шанси и за другарство, и за врски :!:

не дека јас го најдов вистинскиот или па имам премногу другарки/другари, ама се движам мегу луге-запознавам нови ликови и секако останувам во контакт со старите :)

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Штом некоја е ем сингл ем без другарки или е МНОООГУ ЛОША или е МНОООГУ ДОБРА. Макар што второво ми е поверојатно, во денешно време добрите луге се најчесто осамени.

Вака другарство не се стекнува ’’Здраво јас сум Марија од утре сум ти другарка’’. за да се дружиш со луге запиши се на некој курс, танц, тренинг . Знам оти звучи излитено ама никој од дома нема да те викне за другар да му станиш.

А дечко? ЕЕееее кога имаш другарки има кој да ти најде дечко дури и ако си срамежлива како мене.

На Anne94, Sara123, zoki-poki и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    еееее драги мои секакви ги има :) еве од мое лично искуство додека имав дечко имав и другарки, штом раскинав со дечко ми и другарките испарија :) така да ништо да не ве чуди :!:
    Додека имав дечко имав и другарки (кои исто така имаат дечковци) и често излегувавме како парови ама од кога раскинав со дечко ми и тие почнаа да ме одбегнуваат. Не сум им се вклопувала во друштво веќе, тие само за дечковците зборат а јас сум немала за што да им зборам.. ЕЈЈЈЈЈ ПАЗИ КАКОВ ПАМЕТ БЕЕЕ :fubar: :fubar: па и за искачање не ме викале демек што ќе сум барала веќе со нив ако немам дечко :^) свашта еј. Реков ај ќе ги оставам некое време да видам дали ќе се врати се во нормала, луѓе сега ЕДВАЈ ЗДРАВО МИ ВИКААТ! До вчера што се викало ко гз и гаќи, сега ни здраво не ми викаат, не се познаваме! Чим немам дечко нема зошто да се дружат со мене :fubar: :fubar:
    Чувај ме Господе од пријателите, од непријателите и сама можам да се чувам! :fubar:

6. nepoznata33

nepoznata33 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    И јас да се надиврзам на темава и јас сум сингл и исто така не мислам да си фајќам дечко а немам друштво се обидувам да се зближам со другарки од училиште но попусто ако немаш мислење ко нив свиња си глупа и да не казувам понатаму.Пред некој ден имаше дискусија за наставник дали пишувал добри отценки или не сите шти имаа 1 рекоа дека не бил во право додека јас кажав дека тој е сосема во ред и сега секакви муабети се вада за мене и така и тоа само во калсот од другите класој што се вика секој 2 ми се пушта.А до вчера тие истите по одмори ТЕ САКАМ СРЦКЕ
    ДОЈДИ ДА ТЕ ГУШНАМ и слично.Дали треба да постапувам така или да застанувам на нивна страна иако наставникот го знам и се нервира ненормално дури и оди на психијатар заради тоа што му викаат на час го малтретираат а ова го знам од блиски возрасни личности на кои им верувам помошшшшшш.Што да правам не сакам да станам како нив ШМИЗЛА бидејќи знам како е некоја шмизла да ти вика се и сешто бидејќи е здружена со други ко незе или треба да прифатам дека таква ни е генерцијата и да му прам ќеф за да имам друштво ве молам за помош!!!!!!!!!!

7. catsruletheworld3

catsruletheworld3 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    27
    eee знам како е тоа. абе 90% се такви, не ги можам. :doh: јас искрено не ни пробувам повеќе да се 'вклопам' со таквите зашто едноставно не е можно. Имаат толку површни глупи мислења, за понашање да не зборувам, и со ништо не се согласувам со нив.. ама тоа е.. :sweat:
    тешко е да се најде некој нормален па да се дружиш ко човек. ;(

8. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Тоа што си го искусила ти го има искусено и една моја другарка, кога се развела од мажот и. Другарките, од страв да не им ги преземе мажите, комплетно ја искучиле од дружење...сурово и плиткоумно! :@

9. nepoznata33

nepoznata33 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    добро но...Дали да се замерувам со нив кога ке има некое прашање тие даваат одговор а јас му се спротиставувам или едноставно да си стојам настрана и да речам дека не знам одговор на тоа прасајне?Па така да не ме напајѓаат и да измислуваат се и сешто ?

10. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    џабе се трудиш на тие девојчиња да им објаснуваш-твој е животот можеш да правиш што сакаш
    обиди се да се вклопиш во некое друго друштво а за трачеви, оговарања, имало, има и ке има.

На nepoznata33 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Се согласувам со срцекршачка во потполност зошто воопшто не се дистанцираш и држи си се до својте ставови ..Ние сите гледаме различно верувај ако си имаш свој видици сигурно можеби тебе ке те најде некоја сродна душа и друштво....Престани ти да бараш кога најмалку ке наидеш можеби некој некое друштово другарка ке те најде тебе :) А за трачеви Македонија е град А др градови сеее најамали села...Трпение Спасение :)

12. nepoznata33

nepoznata33 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Ви благодарам за мислењата и подршката можеби би требало така да правам.Да бидам само битна јас и оној кој ми значи ме подржува и тогаш кога нема исто мислење со мене ме сака и битна сум му ќе дојде некој таков си велам

13. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Па има ли нешто побитно во животот на еден човек ако не се цени самиот нема свој квалитети мани и ПРАВО НА СВОЕ МИСЛЕЊЕ и начин на живот ...Животот е патека на која прво не држат за дланка додека проодиме потоа не пуштаат сами да си го одбереме патот и сами да најдеме или нас не најде некоја далнка што ке не подоржува за се до крајот на животот :) ТАКВИ КАКО ШТО СМЕ !

14. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Какви луѓе значи има, страшна работа! Како што може близок да те зезне, неможе ни непријателот :!: како да нема други мажи во градов па ние баш по нивните ќе тргнеме.. бог да чува

15. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    Јас пак сметам како дечко што може да ви помогне никој неможе. Со дечкото сме заедно 5 ипол години. Многу пати ми се нашол и тоа нема да го заборавам ( наоѓање работа, смртен случај, позајмување пари...) На почетокот се дружевме со моите другарки во парови. Подоцна тие почнаа да не одбегнуваат. ( ко демек досадни сме им биле, немале муабет со нас, не го сакале него, бла, бла, бла. ) Од мое искуство вистински пријатели не постојат. Само сакаат да те искористат, или ако некоја нема со кого да излезе ете мене ми се јавува. Ако сака да ги оговара другите пак мене ми врти. Свашта. :puke: А дека можете пријатели да запознате на купсеви потполно се сложувам. Се запишав на италијански и сега еднаш неделно пијам кафе со професорката и 3 девојчиња од група. Почнав да одам и на фитнес и таму девојчиња со кои си излегувам во град. Така да не ми се потребни старите, па ни мојата ЕКС најдобра другарка. :devil: Мислам дека тоа најдобра другарка било само до средно и можеби на факултет. Сме се лажеле дека се акме и сме верни. После видов какви се луѓето, се се прави од корист.

16. catsruletheworld3

catsruletheworld3 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    27
    кажи си што мислиш јасно и гласно, па ако почнат да ти се понашаат тргни си се на страна и не се замарај. :)

17. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Уф да речам гадна ситуација е мал збор . Сум се нашла и во ваква ситуација за среќа кратко ми траеше .Стандарт работа со во друштво никакво кај што има користење само , тоа не ти е толку значајно фаќаш дечко нив го откачуваш раскинуваш со него , а забораваш дека какви такви ти им раскина на нив и си сама .
    Другарства на 19-20 и натака ептееен тешко се склопуваат сите си имаат свои луѓе и не сакаат падобрани во нивниот им круг . Плус работа што се исфилмани луѓево и си замислуваат дека треба прво на тестови и аудиција да поминеш па да влезеш во некое шугаво друштво . И сеа што е муабетот , сакала нејќела треба малку по малку да форсира дружба , да не речам да се туткаш ако го правиш тоа огромни шанси имаш да добиеш |( напорна , сиротка , очајна . Да се одалчиш да чекаш да те викнат треба баш ептен да се потрудиш да им влезеш под кожа па да се задружите . грда работа знам ...
    Јас како не баш најпитомо створение настрана што не се пикам не се туткам па макар не знам што да е , онака почнав и на се или ништо . Реков ќе пробам кај други другарки или нека биде или пријатно ќе видам што со себе . Размислував бремето си поминуваше јас дома си очајував , петок домче , сабота исто тоа беше минатото лето , ни кафе , ни ништо . Како времето поминуваше веќе и се навикнав на самотија па одбивав и евентуална дружба со фамилијава , мајка ми , и било кој .
    Сфатив дека не оди почнаа да се чудат со мене моиве сфатив до мене ќе е проблемов и мора да си го решам . Си ја побарав мојата екс другарка што ми беше најблиска некад видов нема повратен одговор проба да ме реши некако , сфатив колку е саат . Побарав нови другарки , се прикажав онаква каква што сум без маски , не можам да глумам будала за да ме прифатат тоа ми уште поголем неуспех м за реќа тргна некако .Излегував со различни друштва , а друштвата нови друштва нови другарства се ствараат итн. Сега имам многу познајници а малку другарки но ок се , сосема ок . Си најдов другарка што не ја давам ни за 10 други , поблиски од сестри сме си . Не знам за понатака ама искрено ви кажувам секој би ни позавидел , кога таа беше во врска мене , не ме заборави , кога таа е сингл секогаш е со мене (речиси ) нема да направам пак грешка особено што овие стварно сум во загуба ако ги загубам .

Совет за вас женски , тука само сами на себе може да си помогнете убаво кажа некој погоре од дома нема никој да ве земе .
    Контакти мора да створите курс , факултет , средна , спортување , помогнете некому , не се лигавете не им лижете *с :!: не е на цена верувајте ми . Бидете пријатни , спремни за дружба и спонтани никако не давајте на значење дека сте сами и осамени . Предложете дружба но не на сам почеток . Иницирајте дружба но не бидете напорна . И секако дури и да се здружите со некои немојте од очај да дозволите да бидете будалата која ќе ја користат . Не бидете потрошна роба ...

Едит а онаа погорната што ми сврте грб која најмногу ми требаше ... Е сега кога виде колку ми е добро , дека јас си продолжив и тоа во нагорна линија сега ми се лигави на секое за едно кафе да пиеме . Со скриена надеж дека ќе ја приберам . Хмм се се враќа дечки тркалооо ;)

На WildCherry и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  18. Eci15

Eci15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    11
    Ситуацјата е што една моја друграка ми кажа дека и е убаво едно дете од клас,ама не дека и се свиѓа!Ни самата не знам како,за еден ден толку многу ми се засвиѓа истото дете,за само еден ден!Ни самата не сум свесна!Сега,мојата другарка лута ми е знам,само не сака тоа да го кажа,ми вика да уживам,ама не е така.Дома плачев,ми рече дека некако ќе ми го прости ова,ама нема да го заборави.Како,како да и докажам дека ни самата не знам што се случи?! ;( ;( ;( ;( ;(

19. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    You are missing the point....Тие верувале дека таа ќе им ги преземе мажите, ама јас искрено мислам дека потајно се плашеле дека мажите ќе им се залетаат по другарката. Од кај да знаеш, доволно е еднаш некој од нив да кажал дека си убава или добра, и тие веднаш ќе го стават тој под сомнение...

20. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    И тоа што викаш, ама и да било така, зарем не ме знаат дека не сум таква? Мислам како да нема машки па ајде еден кажал дека сум убава и јас одма по тој ќе се залетам, па уште дечко на другарка ... |( свашта. Во денешно време незнаеш кој попрв ќе те зезне. А мислиш ете, другарките се тие кои треба да се покрај тебе кога минуваш низ раскинување или развод, ама слабо дека било баш така. |(