Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. sie

sie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    помагајте ве молам многу ми е тешко. сите другарките имаат дечковци. и почнуваат и да не ме викаат ако одат негде собрани а и да ме викна нема да одам не секам да изигравам сијалица. цело лето ќе го поминам дома пред ком. моите дома не ме разбираат зошто сум во депресија. ама трпам дури трпам кога ќе ми пукне филмот спремна сум да му се јавам на бившиот за да се смириме а знам дека тоа не е добра идеја зошто многу ме повреди а и воопшто не го сакам. ама не се издрзува ова повеќе

2. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    мој совет е да се запишеш на било каков летен курс , или некоја спортска активност (тенис, пилатес) каде што сигурно ќе стекнеш нови пријателства. Незнам на која возраст си, ама не е лошо и да си најдеш некоја работа само за летниот период, така ем ќе зработиш, ем нема да си во депресија, ем ќе стекнеш искуство и пријателства за понатаму... Само немој да згрешиш и да го преседиш цело лето дома.

3. sie

sie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    А бе каков курс немам можности за тоа. дома сме зафатени работиме

4. dust.in.the.wind

dust.in.the.wind Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Фати си нов дечко- problem solved :D

5. sie

sie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    ееее ама за да си фатиш треба да излегуваш да се дружиш а мене друштвото ми е проблем

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dust.in.the.wind

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Како така да не те викат другарките што другарки се тие.. нека те запознаат со некој другар на нивните дечковци и мора да имаат време и за тебе ако не тоа се фејк другарки ..и едвај чекам кога ке раскинат со дечкото да видам кај ќе одат..

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    оо ете и моите..за ништо не викаат тие се комшивки јас доаѓам подалеку од нив...да ме викнат ќе отидам не сакаат да доаѓат ги мрзело..ЦЦЦ
    на диско "не оделе" ...а секогаш кога седиме јас најмногу ги смеам до солзи..ги забавувам..ама ете нз во што е пробл. аа да и љубоморни се мнооогу

8. dust.in.the.wind

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Јбг тоа е денешницата.. секој сака да гледа како другиот пати да биде поуспешен од него, другарството веќе е ретко сите се споредуваат па и уште ако некој е поубав или побогат одма се кова завера против него ...но ваше е да останете силни ваквите луѓе обично имаат пропаднат живот и цел живот се во сенка небитни ..така да не запагајте во депресии ке дојде ваше време и ќе им се смеете у фаца на тие што полека но сигурно љубомората ги довела на дното.

9. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    355
    леле деца вие сте пепел ...... абе ја коа имав 18 години и помалце и повеќе цел град ми беше друштво.....
    после е друго .....

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Aх па тоа не ти се вистински пријателки,па кога веќе толку се зафатени |( .Tреба да пробаш да се дружиш со стари пријателки,школски нека и се братучедки комшики некој познат или сега барем е лесно да дојдеш во контакт со луѓе по социјалните мрежи,само внимателно :!: .Tреба да си дадеш надеж сама,млада си премногу да се затвараш дома.Aко имаш брат или сестра ,пробај преку нив да запознаеш некое друштво и така,од некаде мора да се почне :) .A никако не му звони на бившиот,не заслужува плус ќе бидеш уште по депримирина ,ќе дојде друго момче во твојот живот ,само тоа не е решение за осаменост.

11. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    355
    Добро бе, девојчиња барате друштво односно барате совет место друштво. па не се погоди некоја да се понуди како друштво?!?!

12. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    а да ве прашам зашто не размислувате позитивно наместо како проблем..
    немаш другарки затоа што они имаат дечкоци а ти не?? душо они те немаат тебе..дечкото еден ден ќе го снема а она ќе тропне на твоја врата да рече „Mе остави„..за прво време најди си некоја домашна занимација или едноставо искачај со друго друштво. немој да речеш нема кој пошо светов е гооооооолем...не е ваљда да сите имаат дечковци..не кукај не плачи си немала дечко..незнам колкава си ама и 18г да си не ти треба дечко верувај..имаш слобода имаш се... не се предавај лесно, фатила дечко, изгубила другарка :)

На Anne94 и smigool им се допаѓа ова.
  13. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    И јас го имам истиот проблем..Кога би имало некоја стружанка да ме дружи.... :(

На smigool му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Kоја е од струмица ќе ја дружам ,се надеваме ќе се пронајдете тие кои бараат другарчиња и од другите градови :) .

На JackNicholson, smigool и m3a3c3a3 им се допаѓа ова.
  15. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Мило ми е што ти се допаѓа. ;)

Секогаш помага кога ќе седнеш и со лист хартија пред тебе ќе ја разработиш ситацијата.
    Размисли, што е проблемот, каква е твојата ситуација, каде си, каде сакаш да бидеш и што треба да направиш за да ја оствариш целта, што ти стои на патот.

Кога размислуваш за сето тоа, немој да си дозволиш тоа што си дошла до ваква ситација да ти предизвика негативи мисли во врска со себеси и твојата вредност; дека не те бива, дека си ваква или дека си таква....
    Гледај на тоа само како еден потежок период од твојот живот. Гледај на тоа како предизвик кој откако ќе го совладаш ќе бидеш подобра личност, посилна и поспособна.

Имаше една кратка анегдота: човек пред публика зема сто долари и прашува дали некој ги сака овие сто долари. Сите дигаат рака. Потоа ја згужвува стотката и пак го поставува истото прашање. Пак сите ја сакаат стотката. Потоа ја фрла на земја и ја гази. Пак сите ја сакаат.
    На крај им вика: Гледате, како и оваа стотка некогаш животот ќе не згужва и ќе не згази, но тоа не значи дека сме изгубиле од својата вредност и дека не не бива за ништо повеќе.

Помисли на тоа колку вредиш и колку можеш да постигнеш ако стварно запнеш. Кога ќе ја согледаш сопсвената вредност ќе сфатиш дека си го должиш тоа на самата себеси и на сите што те сакаат да го достигнеш својот полн потенцијал и да бидеш среќна.

Никогаш немој да запаѓаш во очај. Не дозволувај да се резигнираш и да помислиш дека не можеш да ја смениш твојата ситуација. Секогаш и за се што се случува во твојот живот барај ја одговорноста кај себе. That will empower you to take charge of your life.
    Тоа е клучната работа, да веруваш дека ти ја имаш моќта да ја контролираш сопствената судбина и дека таа е на твоја одговорност. Да веруваш дека вредиш и дека имаш потенцијал кој што имаш должност спрема себеси и спрема другите, да го оствариш.

Разгледај ги темиве од кајгана....
    http://bit.ly/13qw264
    http://bit.ly/1dCmuuU

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sie

sie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    да речиме најдов друго друштво но помали се од мене 3 год :(

На smigool му/ѝ се допаѓа ова.
  17. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Ех hermosa кога би биле сите како тебе....Некои луѓе не сакаат тукутака некој да им се појави и да се дружи со нив. :|

18. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Јас би ве дружел. Ако е некој од Гостивар, слободно пишете.

19. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    355
    тие ваљда не се ни на форумов, ниту пак имаат пријатели другари познаници.... живеат во затвор, гледај и ти да не влезеш тамо

20. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    jas bi gi druzel site osameni devojki , ako sakaat masko drustvo od skopje, neka pisat ke se vidime za iskacanje , zaebancii i slicno :D

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.