Епа и јас останав без другарки. Мојата бивша најдобра другарка, тргна по лош пат. Оди со турци, со албанци, се мува насекаде и сфатив дека со мене излегува само ради корист.. Другата што ми беше онака блиска, си фати дечко и се смени за 360 степени и сега е „нова„.. И така, летовоо мислам ќе си ми помине онака досадничко Не верувам дека постои вистинско пријателство, незнам или не сакам да верувам можеби дека и дека постои. Секогаш сум јас таа која е повредена на крајот, таа која што попушта нон-стоп, таа која што им помага на сите и таа која си останува САМА.
Немој да бидеш разочарана. Зарем само тие две девојчиња постојат? Викни на кафе некоја комшика,школска,братучетка.. Ем твоето време ќе биде исполнето, ем ќе заборавиш на тие две другарки кои те натерале да се чувствуваш лошо.
И јас останав без другари а немам ни дечко, тешко е, и јас сум за, можиме да се запознаеме и да си се најдеме другарки за излегување, за пријателство, за муабет, ако има некоја од тука и ако сака секако, која е од Битола, слободно нека ми пиши, јас живеам Бт но и од другите градови нека ми пиши кој има некаков проблем, се надевам дека ќе можам да му помогнам, ќе разговараме, поздрав до сите.
isto koj e za druzba i na koj mu e zdosadeeno i nekje letoto da si go pomine tapa , dosadno slobodno neka pise ima da bide leto za pamtenje..od skopje sum <3333
На вас новодојдениве сакам да ви кажам дека темава е за искажување на проблематични ситуации и апел за добронамерен совет, а не клише онлајн дејтинг сајт. Смирете си ги страстите
znaete i ja sum vo takov problem...imav edno drustvo do pred 1 mesec za koa jas togas jas mislev deka e "sovrseno" no po izvesno vreme pocnav da sfakam deka vsusnost tie samo me koristat mene za nivni celi i od togas ostanav sosem sama, potocno bev primorana da se vratam vo staroto drustvo kade sto bev i seuste sum ubedena deka ne pripagam megu tie mali, neporasnati, fanovi na Justin Biber i kakvi se ne gluposti. Ne odamna pocnav da se druzam so drugarka za koja ne bev bas sigurna deka ke mi odgovara no nemozev celo vreme pred kopmjuter da sedam, no sepak taa drugarka e malce...na nekoj nacin cudna poso edno vreme pusese, si gi secese lani racete...bese vo preterana depresija vo toj period, no sega e potpolno smeneta samo so sekoj ja znae so nejzinoto staro minato a i so toa deka ja izleguvam so nea mislat deka sum kako nea so mi e mn tesko i poradi toa nekoi "drugarki" pocnaa da me izbegnuvat....stvarno neznam so da napravam poveke...nemam nikoj so koj da izlezam, a i decko nemam ostanav epten sama
Леле и јас немам многу другарки, едната пак цело време дома седи неможеш да ја натераш да излезе, а и таа е сингл. Другите кој по одмори по роднини и никој нема буквално во маалово сум сама, другите не се ни јавуваат да прашаат како си што си, сите по свој пат и ја останав во 4 ѕида луѓе и буквално почнав да се шекнувам. Еве денес сабота јас цел ден дома ќе го поминам, за 9 дена ми е роденден на 14 јули, немам кого да викнам освен таа 1 другарка ако успеам да ја убедам да излезе од дома. барем да ги почестам некаде во град, на кафе, на сладолед, ама кого да викнам!? Многу сум осамена луѓе, да не е форумов да си пишам јас мислам дека во лудница ќе треба да ме однесат цркнав! А и неможам да сватам како на другарка ми не и е досадно по цел ден да пишува статуси на фб, јас фб не ни отварам од досада. Веќе се откажав и да и пишувам на фб да излегуваме, зошто знам каков одговор ќе добијам. Сега чекам да видам дали неа ќе и текне. Ама пак џабе, една другарка е малку луѓе ќе полудам, другите неколку од маало одртаеле скрос, пред недела дена излегов пред зграда колку да земам чист воздух ги гледам само седат на едно место со телефоните на рака и ниедна реченица муабет да направат. Не бе те ни ферпаат, а и помали се може си викаат што мајка бараме со магарицава. Ама од овие на моја возраст буквално се разочарав, на некои токму сега им ги видов вистинските лица но прекасно е, сега кога летово сите излегуваат и уживаат во него, јас го преседувам дома шетајки низ соба како балтазар. Мислам дека одлепив, неможаааам веќе да издржам неможааам! Многу ми е тешко луѓе, премногу!!!
И јас сум во иста ситуација веќе неколку години. Некои велат ова бил најубавиот период од животот, но јас на никој начин не можам да се согласам со ова. Ќе речете можеби вината е во мене, но со сите досега што сум ги сретнала бев предобра, дури и на некој начин се однесував понизно кон нив со почит. Кога си осамен почнуваш да ги цениш луѓето повеќе, бидејќи се плашиш да не ги изгубиш. Не е дека барам јас кој знае какво вистинско пријателство, друштво е доволно. Но, никогаш не е доцна да се почне од почеток некаде далеку од тука.
мислам дека барем за вас женските е лесно не ова за другарките али ова првото да не сте сингл е многу лесно, па има многу машки кои ви се пуштаат така да одберете некој поасолен и излегувајте со него не мора нешто да правите доволно е само да излегувате и да се дружите а машките и тоа го сакаат така да лесно би требало да е за вас тоа.
Здраво, и јас сум во истата ситуација... ем сингл ем без другарки ... страшно чувство.... се надевам дека нешто ќе се промени... не знам од каде на некои луѓе им произлегува потребата да им го завртат грбот на најдобрите другарки штом влезат во врска....
Абе мислиш лубеница на пазар си бираме, па ајде нека е некоја поасолна Не постојат така поасолни момци. Постојат такви чие друштво ненормално ни годи и такви од кои ни се темни кога ќе ги видиме, бар кога станува збор за рилејш‘ншип статус. Толку.
Абе, кога бираш лубеница гледаш да ја земеш најдобарата нели? Дури и да ти личи дека е најдобра. кога ќе ја пресечеш, ќе ти се одмили да гризнеш/
Да да, машките баш тоа го сакаат, само излегувајте вртете празни муабети и не правете ништо... добар совет Е затоа ке бидете сингл
Обично секогаш е така, а кога ке излезат од таа врска свакаат колку згрешиле. Искрено незнам дали нешто ке се промени, јас гледам по моите т.к.н другарки-тука сум само доколку им треба и доколку сите други комбинации им пропаднале. Веке ова ми е патетично!!
Многу е глупо кога другарките ке се оддлечат од тебе заради дечко. Јас секогаш наоѓам време и за двете. Имав една која се оддалечи заради дечко и. Кога раскинаа цело време ми вртеше да се видиме,да одиме на кафе,да излегуваме... Сфати дека не треба да се оддалечува и сега се видуваме почесто. И се смири со дечко и. Ама наоѓа време сега
Same here Само што мојава другарка си има др. Друштво. Преку ден сме двете заедно потоа вечер таа излегува и јас си се враќам дома и се мавам како пујка од таму до таму
Што понатаму? Ново поглавје. Никако затворање во четири ѕида! Посетувајте курсеви (цртање, пливање, боречки вештини) запишете се на јога или фитнес, најдете начин да се испукате, зошто со пишување статуси на фб ништо не правиме... Исполнете си го времето, бидете продуктивни, знам како е. Сите сме се нашле без другарки ама во тие долги летни ноќи, патикити и трк на кеј или водно или со ролерките по 2,3 саата. Книга, филм, изучување на нов јазик само никако седење во едно место и ништонеправење. Секоја нова работа води кон нешто друго во животот па може и кон нови пријателства или љубови
За дечко мислам дека нема потреба да се брза, една главоболка помалку. А за другарки секогаш постои начин да запознаеш некоја нова. Ама со седење цел ден на компјутер и меѓу четири ѕида ништо не бидува. Нема жалење, излезете прошетајте и така. И онака уште 4 дена сме на школо така да ќе живееме само за сабота и недела.