Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. kataleja1

kataleja1 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Same here :D
    Имам 24 години па доколку сте расположени за дружба пишете ми лична порака..:)

2. kataleja1

kataleja1 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Кој е за дружба и на кој му е досадно слободно нека пише <3

3. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    ^^ Добро бе немате попаметна работа од тролање по форуми? Мислам, ок сите тролаат од време на време ама да правиш нов акаунт со цел да тролаш е малку...незнам...no-life.
    Оцена 1/10 поради пробата.

4. ristovska123

ristovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Немам баш друштво,имам 2-3 излезено само,имам 13 год.Ама како да најдам? Сите од мојо клас имат.Имам многу другарки,ама сите со различни друштва.... :sweat: А за дечко немам,мала сум за тоа ама друштво барем да имам некое..........

5. viviette

viviette Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    Девојки, животот е променлив и еден период е добро, друг е лошо. Ние не сме машини, па се да ни биде совршено. На сите луѓе, без исклучок, им се случуваат и успеси и падови, и убави и лоши нешта. Лошите периоди не може да траат вечно. Може моментално така ви изгледа и така ги чувствувате. Тоа што сте во таква фаза не значи дека нешто не е во ред со вас. Можеби не ви се погодило друштвото, едноставно не ги сфаќајте работите лично и почнете да верувате во себе. Секој човек е посебен и има талент за нешто. Најдете си некое хоби, запишете се на некој спорт, учете странски јазици или волонтирајте во некоја организицијаи и ќе запознаете многу нови луѓе со кои ќе може да се дружите. Најголема грешка е да се затворите дома и да си викате дека сами на себе дека не ве бива, така ништо нема да направите. Така сами себе си се казнувате. Верувајте во себе, се е во главата! Со негативните мисли, само лоши работи може да ви се случуваат. Мисете позитивно, бидете искрени пред себе и пред другите. Не бидете завидливи, што е ваше ќе си дојде! Кога најмалку очекувате тогаш ќе сретнете некој што ќе ве сака и почитува како никој досега. Едноставно верувајте дека се ќе биде добро и ќе биде!

Ви го зборувам ова од лично искуство. Имам 22 години и како и секој човек, сум поминувала и низ тешки моменти и периоди, ама со позитивен став можете да продолжите напред. Животот е еден! Бидете храбри и верувајте во себе :l:

п.с. ви ја препорачувам да ја прочитате „Тајната“ од Ронда Бирн, книга што дефинитивно ми се има најдено кога сум поминувала во нетолку убави периоди.

На ristovska123, feminium и JoVaSt им се допаѓа ова.
  6. NapalenaNinfomanka

NapalenaNinfomanka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    93
    ако некој/а од Скопје сака другарка за дружење или пак муабет нека ми пише :u:

7. goddess1337

goddess1337 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    64
    си знаеш сонце :*

На NapalenaNinfomanka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nema-smisla

nema-smisla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    "nekoj/a" bilo shto, daj sta dash ahahhaha, ve molam bidete solidarni i ne dozvoluvajte "nimfomankata" od maski rod da oladi ahah :)

9. NapalenaNinfomanka

Се зачлени на:
    26 септември 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    93
    ¡
    Чичо Манијачее за мене ти ич да не се секираш,
    гледај ти од машки род да не оладиш!

10. nema-smisla

nema-smisla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Nema potreba da pokazuvas tolkava intelegencija pa da se sluzis so moj recenici :P
    btw mi se dopajga kako skokas so muvata na kapata ahhahah

11. NapalenaNinfomanka

Се зачлени на:
    26 септември 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    93
    Абе уживај,чиче Мањак!

12. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Феминки сакам да ве замолам за совет..имам 18 години и досега ниту сум имала дечко ниту се имам со некој смувано.. дали е проблемот до мене што мислам дека никој од тие што ми се допаѓаат не ме забележува или е нешто друго во прашање? :^) Во поглед на другарствата имам една другарка на која кога ќе и треба нешто се дружи со мене а потоа не и требам... сите со кои се дружиме сега само неа ја додаваат на фб, а мене очигледно не ме сметаат за другарка. :( Дали може да ми дадете некој совет како да се подобрам и што треба да правам? Ви благодарам однапред :*

13. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Мој совет ти е дека треба да бидеш самоуверена и самостојна не ти треба другарка за да си фатиш добар дечко, можеш и сама да отидеш да се зачлениш на некој спорт каде што има повеќе машки отколку женски, на пример некој боречки спорт или било што. Можеш да отидеш и да се зачлениш во некоја организација ,курс,спорт во кој ке запознаеш девојки и да почнеш со нив да се дружиш само пред се биди самоуверена и весела мисли најубаво за себе биди горда , цени се и тебе ке те ценат и ке сакаат да шетаат со тебе .Така ке запознаеш некој и може ке ти се допадне и немој да чекаш само они да ти пријдат дај им некој знак ,не приоѓаат момците на некоја која не изгледа добро за дружба. Девојчињата кои имале по многу дечковци тие им давале знаци ,опуштени се. Но напротив , не ти давам совет да ги менуваш како чорапи и да се пушташ на сите .Само биди дама ! Мислам дека многу момци ке го ценат тоа што не си се смувала со никој ако навистина те засака, бидејки кој сака да знае за дечкото со колку се лижел или е**л. А таа другарка не ти треба ,остави ја направи она да те бара ти да ја откачуваш и да ја бараш кога ке ти треба ;)

14. Ance-to

Ance-to Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    191
    Potpolno te razbiram, i jas sum bila vo slicni situacii... Mozes da go otvoris imenikot vo tel i da zvonis na nEkoi stari prijatelki da se vidite da odite na kafe, ili pak na nekoi rodnini bratucedki... Zboruvaj so tvoite drugarki deka si osamena sepak ne treba da te razberat i da se druzite pocesto :*

15. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    Ете дојде ден кога и јас се пронајдов во ваков пост... :doh:

16. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Осаменоста не е толку страшна колку што е страшно дека вие ништо не преземате околу тоа. Имате форум, имате приватни пораки, осамени сте, тажни, затворени, па зошто не пробате да комуницирате меѓу себе, да се отворите, па од тоа да произлезат многу другарства? Па, нели и за тоа служи форумот?

На оваа тема има преку 30-40 девојки што патат од истиот синдром, па зошто не пробате да ги комуницирате?

На Аматиел14, SnowWhite8, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Поздрав друже, ова ти е прво исправно и реално мислење на форумот, ми се допаѓа и така продужи.

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Замислете хипотетичка ситуација. Можеби звучам наивно, но искрено. Се запознавате 7-8 девојки преку приватни пораки. Таа живее во еден град, ти во друг град, трета во трет град, четврта во ист град. Разменувате Фејсбук, мобилен или било што, па одите следна недела на гости кај неа, па таа кај тебе, па трета кај тебе, па сите заедно кај четвртата. Од тука се раѓа и заедничко зимување, летување. Цела недела штедите, работите, затоа што знаете дека викендов ќе ја збришете со другарките во четврти град. Има толку многи комбинации од само еден храбар потег. Среќата нема да ви дојде сама ако не ја барате.

Ситни работи и гестови многу менуваат во животот, но ако не ја прифатите оваа понуда, т.е. совет тогаш дефинитивно верувам дека проблемот е во самите вас, а не кај бившите другарки или околината.

На Аматиел14, SnowWhite8, anichka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Лесно е да се каже пишете му на некој, ама некои од девојките што пишуваат тука се срамливи и не се толку комуникативни. Тоа да му пишеш на некој за некого е тежок чекор. Има девојки што неможат да се опуштат, незнаат муабет да направат. Сепак добра идеја е. Пробајте си ја среќата. (y):D

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Gore dolu vo istata situacija sum,ne deka nemam drugarki ama moite najdobri drugarki ziveat SK poslem studiranjeto i 2te ostanaja tamu da rabotat i zaiveat,odam kolku mi dozvoluva vremeto no ne e isto kako tuka da se imam so koj da izlezam i kafe da pijam i sve,ama sepak mi fali druzenjeto so moeto vistinsko drustvo nekoja dobra zurka itn,e sega to e to...