Луѓе ист проблем и кај мене,порано дома не се прибирав, скоро секој ден излезена надовр , на кафе , на муабет, по гости, дискотеки и слично, а последниве 2-3 години кој се омажил/оженил, кој си фатил дечко и слично....со некого прекинуваш комуникација, гледаш дека всушност не ти одговарал(си се дружел ради реда, колку да излезеш од дома)....и нема никој на кој би можела да му се јавам , да му пишам , да го викнам на кафе муабет и слично.Се бројат на прсти двајца-тројца и тие секогаш не се во можност кога јас сакам да прошетаме да дојдат со мене.За жал се навикнав веќе, ама понекогаш навистина ми фали некој со кој ке можам да си муабетам за слични теми и интереси , да прошетам и слично.Во меѓувреме си тепам време како знам и умеам, не смеам да дозволам да ми биде досадно
Офф ве молам помагајте вака веќе не може. Не дека сум немала шанси да склопам другарства ама сега сфатив дека јас сите ги отргнував од себе. Затоа и си мислат дека јас не сакам да се дружам со нив дека јас лошо мислам за нив. Ако ги прашате како би ме опишале првиот нивни збор би бил недружељубива. А јас толку многу сакам да се дружам. Не знам зошто имам оставено таков впечаток. И сега како понатаму? Каде да најдам нови личности со кои би се здружила? Што ми фали мене за да не ме сакаат? Што сум јас поинаква од другите? А годините ми минуваат, немам повеќе 15...
I jas go imam istiot problem. Jas od shesto oddelenie nemam drugari drugarki, sega koga pocnav da ucham vo drug grad sredno shkolo, imam ama i tie nekako ne se za sekoj den.. Neznam koj e problemot vo mene. Da znam koj e ke go smenam, nema da sum takva poveke, no ne znam koj e problemot. Ako moze nekoj da NI pomogne??
@1418 Преиспитај се која е причината за таквото размислување од страна на пријателите дека си недружељубива, сигурно има нешто штом така те опишуваат. Ако ти значат во животот побарај ги не биди горда, разговарај, побарај уште една шанса. Ако не ти се допаѓа друштвото, спријатели се со нови, сигурно имаш од порано некои подзаборавени од школо, роднини на твоја возраст, комшивки ...
Абе не е проблем гордоста, би ги побарала. Ама кој да побарам? Ништо од тие старите, тие се минато веќе. Сега сум во потрага по нови. Но како и каде да запознаам нови?
Ако работиш, можеш со некоја од колешките, ако учиш нешто, может со тие што учат со тебе. Напрај муабет, биди иницијатор за кафе.
@1418 Незнам конкретно со што се занимаваш, можам само да уфрлам неколку идеи Ако си студент, генерациски можеш да бираш друштво да започнеш разговор едноставно за предметите, да размениш мислења, исто и ако си средношколка нели сте повеќе класови, на одмор да побараш помош во врска со некој предмет, ако си вработена сигурно имаш колеги Ако не се пронајде, можеш да упишеш курс за јазици, пилатес, аеробик и на тој начин да се стекнеш со нови пријатели