Прашај ја зошто да не го одобрува, знае нешто за него? Или пак сака да ти го земе трето може и да има но сега не ми текнува.
Значи вака да и кажеш на другарка ти.Прво она ти е ДРУГАРКА а не родител/старател па она да ти ,,одобрува”.Тоа си е твоја лична работа и не може да ти се меша што и како да правиш или да команда.Ако е права другарка ќе те поддржи, ќе ти даде совет или мислење или ќе ти укаже на грешката ако грешиш.Нема да ти команда.Треба со фино да си ја ставиш на место. А ти ако си доволно сигурна дека типот ти се сфиѓа не ти треба некој трет да ти сугерира.Не знаеш дали е типот добар или лош.Кој не пробал не знае.Прај си како мислиш и сакаш ич не се замарај.Имаш еден живот и не дозволувај друг да ти ги влече конците ти кажувам од искуство.За секое машко со своја глава сум си мислела што како никогаш не сум ги слушала другарките што и како викале.Поштувам што сакаат да помогнат ама дур не видам со свои очи дур не опипам не верувам на муабети.
@filip4 @LoneWolfGuy таа смета дека тој е да речам ,„нрд“ и дека не си одговараме како пар туку само како другари..а мене баш ми е убаво и интересно со него.
Можеби знае нешто за него што ти не знаеш. Можеби не сака да бидеш повредена. Ти има ли кажано зошто има негативен став по тоа прашање?
@worrieddd не знае ништо за него..јас ги запознав и се имаат видено едвај 3 пати.. @x.Daisy.x си има она дечко не и е тоа...освен ако не сака јас да имам некој покрај себе тоа е веќе нешто друго..
По ова изгледа и се свиѓа и неа, не сака да ти каже па затоа ти кажува дека вие не си одговарате. Нема врска што има дечко. Слушај си го срцето. Но ако си млада и ако мислиш дека врската со дечкото ќе ти го растури пријателството со неа ... - размисли што ти е повредно и направи избор.
Да бидам искрена со неа сме другарки веќе неколку години, но во последно време почна да ми оди на нерви..се лути за ситници, сака да биде се по нејзино, што и да направам и пречи, најважен и е дечко и итн..повеќе не сме како порано, а и се сомневам дека ќе бидеме
Послушај ми го советот.Ги знам јас тие таквите ,,другарки” пречкртани ми се со Х поголем од нив.По муабетов од 18 немате поише?
Чим си 22, не ја слушај се другарка ти. Можеш сама да си одлучиш. Чим ти иде на нерви нешто не е во ред. Разговарајте ако мислиш дека нешто ќе се смени.
Не се замарај за тоа што ти збори другарка ти. Ако ти се допаѓа детето покажи му некако. Нрд бил, та големо чудо, што има тоа врска. Како да е криминалец.
@s.w-e.e-t.y taa ne mi deluva deka ti e vistinska drugarka,a i spomna ne vi e drugarstvoto ko sto bilo porano dobro taka da ete ti go odgovorot ne i se zamaraj za zamerkite na osoba koja kako trgnalo mozda nema da ja druzis ic. Znaci 22god. poveke i od dovolno da primetuvas koja drugaraka e za sva vremena koja e onaka meh te druzi da ti zaviduva ili rasipuva situacii,site sme imale po nekoja vakva i znaeme kako izgleda. No ako mislis drugarkava vredi da ja imas vo tvojot zivot togas poslusaj ja.
И 50 години да си таквите луѓе се усовршуваат и потешко се откриваат. Превртливи ти прават лице а позади тебе ти зборуваат нож во грб. И секогаш тој што настрадал последен дознава откого настрадал.
Не таквите се гонат у пичку матер и се ставаат во ред со време, за да не дојде до тоа да бидат добро уштекани-дволични идиоти кои ќе забиваат ножеви во грб ко да играат пикадо.
Не се разбравме, велам сите ние запознаваме нови луѓе, шириме познанства, може некој друг разрешил со таква особа ама таквата особа бара нова жртва се упикува, и те јаде од внатре. И ти сфаќаш дека е тоа така некогаш порано некогаш покасно. Тоа зависи од околностите исто
Аха сфатив во која конотација е ама ипак.Затоа друштвото/пријателите се бираат за да нема кукање и лаење после.Другар може да ти е секој амс близок не.