Да, те разбирам потполно. И јас се чувствував осамено и малку- депресивно, но сега како да се имам помирено со тоа. Бидејќи тогаш кога ми било најтешко, тие не биле со мене, сега немам некоја потреба од блискост, како да го зацврстив карактерот. Сега знам дека можам самата да се снајдам во животот, знам дека постојат луѓе што ме ценат и ќе има во иднина, како приоритет си го гледам факултетот и фамилијата. Всушност во време на корона вирусот, сфаќаме дека фамилијата е единственото нешто кое ни е најпотребно. Фалаа ти, и јас ти посакувам се најдобро, посебно на факултет ќе согледаш колку пријателки и колешки ќе запознаеш. Ќе си спремате испити заедно, со други ќе одете на кафе, некој пат на диско, кино итн. На факултет секој си е за себе ама и секој си е различен, тоа е убавината во студирањето. Преку секоја личност ние учеме нешто ново. Мене се уште ме чуди бидејќи сме во контакт и секој се однесува како ништо да не било а и се немам ништо пожалено, сум напишала неколкупати у смисла многу ретко се гледаме, кога ви одговара да се видиме некогаш итн.. Излекува како јас да молам пак, имаме премногу спомени и зборуваме само за тие.. не правиме ништо ново и ништо заедничко..
i mn podobro se osekjam ja bez niv neam anskizonost, inace ja od mala sum so niv preku 9 godini se druzevme ama ete , shtom treba da se trudam za da opstane nekoe prijatelstvo ne ni go sakam, sakam da e prirodno , i u tisina da sedam i da mi bide kul...ali toa e glavata gore i ne se zamaraj, kje ti bide nekoj period vaka ama kje projde samo misli pozitivno rabotaj na sebe ..pocni vo teretana , smeni kosa , sminka , obleka gledaj da se zanimavas so tebe i da ti bide udobno u tvoja koza i raspolozena kje si taka.
Другарки имам,ама сингл сум и тоа многу ме нервира сакам нешто интересно и вистинско да ми се деси у животов ако не најдам дечко за максимум година се откажувам скроз. А добро изгледам,имам карактер.. да не испадне дека сама си се фалам ама стварно ништо не ми фали.
Ne e dojden momentot za da go zapoznaesh toj shto treba. Bash koga najmalku se nadevash togas ke se pojavi. Nikogas ne e docna za da se razubavi zivotot a pak mozhebi i ti si kako mene da begash od spopstvenata sreka
18 години имам,можеби ќе си речете кај леташ млада си многу ама сакам да доживеам нешто вистинско.. Имав прилики до сега ама едноставно не сакам да имам било што со такви типови што им е само за бројка и за провод
Imash vreme zivotot pred tebe e. Sega iznauzhivaj se izleguvaj druzi se pojdi na odmor so drushtvo za obvrska(decko) sekogas mozish da imas
Мила јас имам 22 години, се гледав до пред кратко со еден дечко, и раскинавме. Не знам до што е проблемот, дали покажувам многу голема заинтересираност па тоа ги оладува. Не сум сретнала до сега нешто вистинско, реално, на некој начин цело време како да се заебава некој со мене. И бившиот дечко со кој што сме раскинати 5 години, знае напати да ми пише, а јас и после се што ми направи супер му се понашам и покажувам дека уште ми значи. Па ке го снема 3 месеци, па пак ке пише. Како да ме држи у рака или што е работава.
Баш ми е жал,се надевам дека наскоро ќе го најдеш вистинскиот. Иначе јас сум многу против смирување со бифши дечко,сум гледала вака и по другарки поголем број од случаите не успева врската џабе само ќе се мачиш..
Јас имав кратка врска додека бев во средно училиште, која не заврши добро. Оттогаш не сум била во нормална врска, мислев дека нешто пропуштам бидејќи сите околу мене имаа и сериозни врски (значи 3 4 5 години истите девојчиња, момчиња се заедно). Но, сега кога размислувам,(во раните 20 сум) јас знам дека ништо немам пропуштено. Можам да испаднам со кој сакам барем да прошетам да ги запознавам момчињата (ако си сингл не значи дека ако испаднеш со некој вие сте во врска или пак се свиѓате). А и се пронајдов себе. Се уште немам запознато некој со кој би била, но барем сега знам што не ме привлекува. Искрено, размисли добро. Доколку не го запознаеш некој нема да знаеш и дали е твој тип. Можеби на карактер би ти се свиѓал некој сосем трет, кој не би го ни забележала. Физичкиот изглед многу знае да не излаже, ние сметаме дека некој е романтичен, па дека е спортски тип и одма ох мајн год, но постојат многу различни момчиња. Пробај ти направи си на некој начин категорија каков сакаш на Карактер да биде твојот дечко. Можеби и го очекуваш на погрешно место. Би ти препорачала исто така да направиш и први чекори во врска со запознавањето. На пример мене секогаш ме задевале, ми пишувале за да се сретнеме машки кои сакаат забава, кои пишувале само за night time, a не и day time, тие не се достапни секогаш, нешто пример ќе ги прашаш а тие ќе ги одговорат утредента. Верувам дека тогаш баш кога не очекуваш ќе се појави некој, но размисли каков тип би сакала ти (пример културен, добар, директен). Познавам многу девојчиња кои не го прават првиот чекор, постојат и машки кои сметаат дека тоа не е добар чекор, а други пак машки немаат едноставно храброст или пак самодоверба за да те поканат. Осмели се да го направиш првиот чекор, пример ако некој знаеш дека е сингл и шернува слики а вие имате заеднички интереси, прати му нешто слика или филм, песна што него би то интересирано. Верувај дека ќе биде многу изненаден. Доколку познаваш некој од клас или од твоето школо најди начин да се зближиш или пак едноставно насмевни му се. Можеби трет има куче па сакаш само да го запознаеш, едноставно те интересира како е на карактер, некогаш ќе се договорите да испадните. Немора сега сите тројца во еден месец Сакам да кажам бидејќи си сингл и како што велиш си симпатична, можеби некои момчиња немаат храброст да ти пријдат. Имам правено муабет со некои момчиња, кога зборуваат за некоја која немале шанси да ја добијат, викаат дека тогаш немале многу храброст да и пријдат, мислеле дека тие не и биле нејзин тип итн. Плус ќе имаш поголема самодоверба, ќе сфатат и машките околу тебе дека си заинтересирана за врска а не за забава. Поздрав. Се надевам дека ти помогнав Доколку имаш слободно време изгледај го филмот how to be single, најважно е дека цел живот потоа ќе бидеме во брак нели, а оовие се годините за да се пронајдеш себеси. Би ти препорачала да не се врзуваш уште од средно со дечко, но тоа е само мое мислење. Овој период ти е најјубав, доколку си сингл не значи дека ти времето си го губиш со момчиња кои сакаат забава, едноставно искористи го периодот за себе, пронајди се, истражувај, контактирај со луѓе, invest in yourself., бидејќи понатаму во животот ќе го бараме ова време.
Ne mu pisuvaj. Sigurno te bara koga ke nema kogo drug. Za takvi shto se pojavuvaat od vreme na vreme edinstevno ova go imam sfateno deka mu ste kako vtora igrcka i ne popusto e bivshi. Izbrisi gi site od minatoto sekako i tamu mestoto mu e. Imam sfateno deka kolku poveke si nezainteresirana tolku poveke te bara. Ne bidi lesno dostapna za mashkive. Ne mu vrakaj odma igraj topli ladno. Jas barem taka pravev
А што да направам со тоа шо бившиот уште неможам да го заборавам? Скоро 6 години како сме раскинати. Он веке 4-5 години како живее во Дортмунд, и не можам да престанам да мислам на него. А и он ми пишува на месенџер, па го нема 3-4 месеци, па пак ке пише. Само со него можам да се замислам во иднина, само на него мислам. А испадна голем гад кон мене, да не ја должам многу...
Па нормално ќе пише кога му е досадно и нема никоја. Кога има не ти пишува. Иднина со него немаш, колку побрзо го сфатиш тоа толку подобро ќе биде за тебе.
Ама двете заедно истовремено е прегрдо. Been there done that! Фалат многу работи, ко што кажа членката љубов, секс, внимание. Но, фали и да имаш кому да се јавиш, да раскажеш ден, да споделиш нешто, да излезеш, да прошеташ... еве сеа пример со ситуацијава, колку би било грдо кај седиш дома затворен уште и да немаш кој да ти пише или да пишеш или видео разговор?! Фалат многу работи кога си сам само кој колку е спремен да признае...
Другари треба да, не викам не, а во таква ситуација сум била и јас. Ама не мора да се биде во врска за да бидеш среќен во животот. Кога си сингл немаш никаква одговорност кон никого. Љубов и секс и надвор од врска ќе ги добиеш.
Секс да, љубов како од дечко, не знам баш. Да, добиваш љубов од другар/другарка, мајка/татко, брат/сестра и сите тие се различни љубови. Но, љубов како од дечко кој те сака не знам каде би нашла на друго место.