Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Заборави ги и ти нив.
    Јас ги заборавив и поубаво ми е.

На Писана, AgentGinger, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  2. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.342
    Љубоморни ти се, затоа што тие не можат како тебе.

3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Се надевам дека не е така затоа што стварно нема зашто да бидат

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dirizabl

Dirizabl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    80
    Секогаш има светло на крајот од тунелот,останува само да се надевае дека не е воз ;)

На Писана, edna_malecka, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.342

Мжеби има нешто што тие гледаат кај тебе а ти не можеш да го видиш тоа кај себе, нешто кое ги вознемирува, нешто за што ти љубоморат.

Да те знаев ќе ти кажев онака директно што е тоа, ама не те знам, така да не био можел да знам што е тоа од што се внимателни и ти љубоморат.

6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.566
    Ова не е за конкретна ситуација ама ако долго време не можите ни еден пријател да најдите или по извесен период сите бегаат, освртнете се кон себе. Дали има некоја ваша карактеристика која можеби ги одбива и затоа се оддалечуваат? Каква корист имаат од вас па бегаат после некое време, ова ако сметате дека се само за корист? Што можите вие да направите за ваквите ситуации?

На Писана, S.W.A.G, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Имаше и една тема Дали денес постои вистинско пријателство или нешто слично. И 90% од одговорите се "Не постои. Се е од корист денес. Се вложуваш и џабе е." дрн дрн. А секој за себе смета дека е добар пријател.

Ако од старт се тргнува со таков став, што може да се очекува? Колку вложуваш, толку добиваш назад.
    А да не почнувам да пишувам па за тие што ги забораваат другарките ко ќе си фатат дечко. Па после изненадени зошто сите другарки ги откачиле.

На Писана, Angie1432, SnowWhite8 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Јас сум малку и интроверт, па сакам времето да го поминувам со себе. Иначе многу пати кривицата си ја барав во мене ама дали јас сум крива ако некој ми праи сплетки зад грб? ме оговара итн? А притоа јас на никој ништо да не му правам? Дури виделе поише добрина од мене што не ја заслужуваат. Иначе имам неколку другарки но не сме блиски премногу. За некое кафе и муабет само.

На Писана, LoneWolfGuy, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.566
    Зато и велам Кимберли. Зошто прат сплетки, која е заедничка точка на то? Онака ако седниш и да напрајш мапа на сите другарки шо вклучва нивно + твое однесување и нивни сплетки, кои се заедничките точки? Додуша ти и млада си. Ќе смениш уште многу другарки дур најдиш нешто шо ќе залепи и ќе видиш дека кафе другарки и не се толку лоши. Еден- двајца поблиски со кои можиш да се отвориш, со другите и да си кафе другар се дур си врвиш добро на то кафе - зошто би имало проблем? Ах ко спомнав ова уште нешто, важно е да видиш дали двете страни исто го перцепирате другарството. И мене, и на многу други, се случило едната страна да е инвестирана, а другата не. И то е океј, не секој клика. Едниот сака подлабока врска, другиот сака кафе пријателство. И не можам пример јас да се лутам на ИКС особа зошто не сме на иста страна, не ми должи пријателство. Не знам како да објаснам ова, прај смисла ова шо кажав или да се обидам пак? Нешто како врска, оти према мене и во врска прво си пријател после си партнер, не можи да си во врска ако едниот партнер сака врска без обврска, а другиот смета дека имаат a happy ever after.

Поентата ми е, најди заедничка точка на претходни пропаднати пријателства. Види со шо привлекваш, а со шо одбиваш пријатели. Види во кој дел креваат „нос“ и те оговараат за да знајш да се заштитиш следен пат. Ко ќе мапираш шо е заедничко на сите претходни пријателства, ќе знајш шо да очекуваш од следните и ако влезиш негде со очекувања ќе знајш како сама да се попрајш и како да се заштитиш во исто време. (highfive)

На edna_malecka, Kimberly11, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Зависно од години и од ситуации. Еве јас на периоди немам никој буквално никој ниту за кафемуабет.Зошто ? Затоа што пријателките со кои делвме леб,среќа и тага, фатија дечковци/партнери и постојано поминуваат време со нив.Од 7 дена во неделата,7 те ги поминуваат со партнерот. Стануваат себични поради тоа што ти на некој начин си зависен од нив.За кафе во 2 месеци треба молење и на тоаа кафе како да те жалат зошто немаш некој и ти велат ќе најдеш не се секирај аааа ти воопшто не ја почнуваш темата околу тоа.А креирањето нови пријателства е склоп на околности, живееме со менталитет каде што многу ретко некој да сака да прими нов член во друштво и слично и потребно е и ситуација за да почне едно пријателство да се развива.

На Black__, Elf, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.566
    Ох другарки со дечковци. :D Обично го сметам како нормално први три месеци пошто та е та фаза на интерес и имаат очи само и само за себе, али ако се врзани со папочна врвца со дечкото и од после ... Никогаш не го сфатив то. Мислам сум била со бишвиот многу блиска и многу време сум врвела со него ама секогаш имав потреба да излезам со некој шо не е тој да се излуфтирам. Инаку да, апсолутно треба време да се развие пријателство. Али обично сите држиме некои шеми, и ако се разгледаат тие шеми можиме да намалиме одредени однесувања кои можат да спречат развој на тие пријателства, или да „залепат“ и слично.

На edna_malecka и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  12. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Многу пати сум пробала и да развивам пријателства да бидам прва што ќе покане ајде да пиеме кафе,ајде ова да праиме и сум добивала негативен феедбек и после 2-3 пати прашување се откажуваш. И туку од некаде ќе ти се појави моменти кога некој ќе те покани ќе излезете или ќе отидеш на патување и ситее во тој момент сакаат да те дружат. Делуваш интересно. И тоа ти е само момент.Во мојот случај со другарќи буквално се од почетокот на нивните врски па до ден денес.. се не достапни. Достапноста им е на два месеци и кафе по дома и таа достепност им е по пола час ,зоштоо бидејќи пак ќе се виделе со дечкото.И ти изгледуваш лош како да ти смета врската нивна и слично.И седнуваш намаса и немаш муабет. Нема везе тоа што си ти подобро платен повеќе прошетан и што во тебе има муабети кои тие никогаш не ги виделе и доживеале и додека ти ги прифаќаш со се.Ти тебе те гледаат ко најнеинтересното битје на светот зато што си сингл. И те гледаат ко гревче некое и почнуваат да кријат работи одтебе бидејќи не си им интересна ,зошто заради тоа што си сингл. Вистинските пријатели прават компромис и одвојуваат време.

На Black__, tinka-mace, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Има такви другарки, има и луѓе што се од корист ако во некоја позиција си, ама не може сите да се такви, ко што пиша овој погоре, сите биле љубоморни, па сега ти го потенцираш моментот дека си поплатена и попрошетана од нив, во која смисла, демек и тие се љубоморни на тебе?
    Има случаи кога другите осеќаат љубомора, да, ама не може секогаш на ваквите проблеми тоа да е одговор.
    Некогаш па се менуваат работите во животот и се менуваат луѓето. На пример девојки кога ќе родат деца веќе не се дружат со другарки без деца, и тоа е нормално.
    Си бараат некој кој им одговара повеќе.
    Многу го потенцираш моментот дека си сингл и дека не се дружат заради тоа, а може да е само твоја перцепција тоа.
    Ако им е интересно дружењето со тебе, нема врска дали си сингл или не.
    Ако не им е, никому ништо, не го сфаќај лично.
    Ти анализирај се себе си, гледај дали нешто грешиш, ама ако не оди, не оди и јас сум имала другарки кои ги сметам за сосема океј личности, ама не ми се дружи веќе со нив пошто веќе во различни насоки сме отишле. И тоа е тоа, не дека грешат нешто ама сосила пријателство не им должам.

На edna_malecka и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  14. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Никаде не напоменав дека ми љубоморат. Тоа дали ми љубоморат или не тие најдобро си знаат самите. Сакав да напоменам дека јас сум ги прифатила какви што се и никогаш не сум мерела на вага ниту за изглед ниту за финансии . А го потенцирам тоа Сингл поради тоа што и тоа е причината. Секој муабет нивен почнува со тоа и со жалење ко не се секирај.. А ти воопшто и не зборуваш на таа тема и не ја спомнуваш.. Е сега ако воопшто несакаат да се дружат слободноо можат да се одалечат.Ама повеќе го сведуваат односот на социјални мрежи ти пишуваат ко фалиш да се видиме слушнеме..Само на муабет. Како што кажав секој човек со својата ситуација. И тоа преиспитување на самиот себе си додекаде е и добро до некаде е и лошо.Сепак на секој човек во различен период го стигнува среќа во било кој поглед и со луѓе на иста фрекфранција. Јас сакав да споделам од мое искуство за мој моментален проблем. После година две може и на пишаново ќе се насмеам.

На tinka-mace и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Не дека не ми се случило слично нешто, те разбирам што пишуваш.
    Ама баш сите да се вакви е чудно. Во тој случај би рекла тотално погрешна перцепција на луѓе во избор за пријатели.

16. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Се зависи,работна околина, генерација,живеење во друг крај подолг период.. буквално се.

На tinka-mace и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Не би рекла генерација, околината можеби да, до некаде.
    Средно, факултет е сепак полесно за формирање пријателства. Ама не дека и после тоа е невозможно.

За мене битно е за што теми правиме муабет. На пример, ако 90% се сведува за дечковци, добар знак дека ко ќе си фатат дечко ќе ме откачат. Пошто претпоставувам после ќе нема за што да правиме разговор.

Околината може да се смени. А доволно е и една-две другарки да ти се погодат.

18. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Па тоа е цлиот проблем, обично на среднистите уште влијаат поделби од големи размери. На факултет еве кога ќе се навратам во минатото во мојот случај имавме големи дружби и еве уште денес пак сме во блиска комуникација.Но самите тие луѓе се од различни градови и слично и после студиите гледањето се изретчува.Близината останува но средбите се поретки. Е сега самата околина и работа влијаат на шансите за нови пријателства. Затоа велам,можеби за некое време и ќе се насмеам на ова.Ама во моментов тоа е мојата причина. Понекогаш причината не е во самиот човек.

На tinka-mace, eliesaab и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.219
    Допаѓања:
    13.075
    @Summerbaby оти ми се смачи од такви другарки почнав сама да излегувам. Прво бев скептична, после видов дека имам ептен квалитетно поминато време. Престанав да се лутам на другарки со дечковци ако не ме викаат негде, или општо другарки што се оддалечуваат. Имам другари со кои знам да разменам убав муабет, да ми дадат совети и нормално, не дека не можам да излегувам со нив, но најчесто се гледаат или излегуваат со некоја и не сакам да им правам проблеми (имав еден случај со другар каде девојката беше хистерична што се дружевме, а баш напротив беше викана од наша страна, знаеше за нашето долгогодишно пријателство итн). На крајот се сведува на тоа да ако самите не си го направиме времето да ни биде убаво, друго не останува. Вака барем и кога правиме работи што нас ни предизвикуваат задоволство, толку повеќе можности имаме да се запознаеме со луѓе со слични интереси.

На GirlLove, AgentGinger, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Па така почнав и јас.. само што имаше прашања како баш одредени особи остануваат сами и да подразмислат дали е до нив проблемот. И сакав да им прикажам перспектива од другата страна и за тоа што не секогаш сме виновни за тоа покрај вложениот труд.

На tinka-mace, eliesaab и LoneWolfGuy им се допаѓа ова.