Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    394
    Гледај на позитивната страна, не го следиш catlady стереотипот :)

Шала на страна, имај самодоверба, продолжи да работиш на себе, остани на дејтинг сцената и сметам дека нема шанси да не наидеш на асален дечко.

На mouse и Naughty.redhead им се допаѓа ова.
  2. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.342

што куче имаш?

На Cookie21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mouse

mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    338
    Волк

На Markian, СуперДевојка, Aleksbonito и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    5.061
    Не смееш да чуваш волк.

На Markian, Summerbaby, Brinetka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Не знам зошто ова ми беше пресмешно:rofl:

На Markian, Компир Манџа и mouse им се допаѓа ова.
  6. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.342

да си го чуваш

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GIRLtheSOLDIER

GIRLtheSOLDIER Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    14
    Хај дечки имам 20 години нова сум на форумов која е расположена за ново пријателство нека ми пише :inlove::inlove::inlove:

На 100nogalka, Micka4, 90's Lolitaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Y2kbarbiedoll

Y2kbarbiedoll Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    haj, i jas sum nova tuka :)

На Micka4 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Моментот кога ќе се засакате себеси, кога ќе ви е буквално сеедно дали ќе најдете личност која сте ја барале - тогаш доаѓа. Звучи клише, знам. Вистина така биднува.

На Dudo, Aleksbonito, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    474
    Живееме во време кога на човекот не му е потребен човек, жално и вистинито 50% од населението не се ни погледнуваат со комшиите, девојки со девојки се хејтаат машки од по 30 години седат сами по кафулиња немајки храброст да пријдат на девојка очекувајки дека ке бидат откачени и истите тие девојки молат некој да им пријде но нема.
    Затоа е темата ем сингл ем без другарки и само имаме фамилија, и што понатака?
    Еве нешто за мене
    Од почеток на средно имав само две другарки и дечко од почеток на средно се до четврта година. Раскинав со дечкото и знаев дека веке ништо нема да биде исто. Пристапот на 16 години е поразлечен од тоа да фатиш дечко на 20. Сега имам само две другарки од кои едната е зафатеба пошто учи факс има други другарки има и дечко, за мене нема време но се слушаме чат пат. Другата другарка со мене заврши средно и, нема дечко нема работа нема ни една другарка освен мене и не учи факс.
    Јас правејки се силна личност одма се вработив и чат пат се допишував и ке искочев со дечко но ништо не бидна повеке од 3 искачања. Додека работев трпев секакви газдиби колеги и имав стрес, и понатака имав само една другарка фамилија и плата. Толку.
    Другарката ми е како сестра 5 години заедно по кафичи од немајки со кого и веќе ни здосади дветр сме утепани и тажни немаме што да збориме ништо не се случува во нашиот живот не сакаме да искачаме.
    Јаа пробав да не прекинам да бидам во контакт со луѓе се запишав на курс во теретана идев на кафе со неа ќутејки идев на шопинг но попусто, се ме измориваше а не ме исполнуваше
    Не ми треба шопинг за да се облакам и другарка ми да ме гледа и со неа да шетам, не можам ни на кафе да одам веќе ни сила да се шминкам(тоа ме исполнува) за да седам со неа притоа што живее до мене и можеме во двор да се гледаме
    Платата што ја имав беше ок, но не ми требаат пари за шопинг и кафе кое не ми вреди
    Сега не работам ненам дечко немам другарка што ми прија и не излагам. Пропаѓам полецка во својата соба без никаква порака од некого да ми стигне на телефон. Тешко е
    Се држев но веќе немам сила за попуста надеж, така да не е доволно само да се сакаш за да успееш, се обожавав додека ми беше добро а сега немам ни избор за било што
    Фемина фала ти што постоиш ептен ми олесна немав на кого да го кажам сево ова:l:

На Ana.brojka, Traveler91, christinnn и 14 други им се допаѓа ова.
  11. MS90

MS90 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    39

Епаааа еве ме мене после скоро не-цела година, тоа било само фаза низ која поминувал мојот ум но не и јас. Дечки короната си го прави своето, не губете надеж! Јас посетив психолог кој ми помогна доволно да сфатам дека не е проблемот во мене ниту во некој друг, едноставно некои луѓе се Алфа девојки и мажјаци, волци самотњаци итн боље квалитетно сам, него неквалитетно со некого. Упишете се на вежбање, на некој курс јазик, козметика... било што.. што може да ви ја поттикне самодовербата, па може и да се вклопите со некого, никогаш не се знае Ова го пишав со цел да му помогнам на било кој ако се чуствува осамено, отфрлено од општеството, недоволно добар итн. Од изминатото искуство можам слободно да кажам дека доволно е да сфатите дека се е минливо па и тие периоди на кризи, така да бидете сам свој мотиватор секогаш

12. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.342

а да беше се така едноставно да се сведеше на некои називи со кои се нарекуваат машките и женските, алфа, бета гама,и .тн.

13. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Многу работи ти се точни.. ама да прекинеш другарство или да се одалечиш бидејќи ти е досадна и или си изморена од потрага не чини. Другарство се прекинува од 500 други причини. Најдете занимација покрај дечковците е тератанва супер ти била.. пробај нешто и дома кога си плус. За да бидете срекни со некого треба прво со себе да сте срекни. И јас се нервирам излегувам на кафе сите молчат од тоа социјалните медиуми не знаат ништо да кажат никаква тема нема во нив.Ама не треба да се затвориш скроз.

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    7.116
    Што понатаму?
    Има ли некој најдено одговор?
    Мислам дека одговоров е потежок и од испитно прашање на факс.

Последна измена: 12 февруари 2022
    На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    16.447
    Одговорот е многу лесен ;).

16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Life goes on.
    Без секого се може.

На LoneWolfGuy и Dudo им се допаѓа ова.
  17. Dudo

Dudo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    368
    Човекот е комплетен организам и не му е потребен никој друг за да опстане тоа е факт.
    Дишеме, конзумираме, опстојуваме сами без никаков проблем.
    Тоа е преживување...

Јас мислам дека секој може да си најде партнер/ка доколку се потруди.
    Сите си наоѓаме некои изговори како немаме друштво, немаме доволно познанства.
    Дефинитивно е многу полесно ако имате богат социјачен живот да си најдете некој што ќе ви одговара или тој таа да ве најде вас.
    Јас мислам да се свртите околу вас и да потенцирате дека сте сингл и дека барате некој.
    Ако имате бар една колешка или колега на работа прашајте да не има некој слободен кој што може ќе сака да пие едно кафе со вас.
    Немора да биде колега некој роднина, пријател, пријателка, познаник, соработник не е битно.
    Ќе се изненадите колку сингл луѓе има околу вас.
    Едноставно put yourself on the market.
    Мене ми се случи да една комшика ја начекав во маркет претоварена, и помогнав до дома.
    По пат и кажав дека немам девојка, после 3 дена ми намести дејт со нејзина колешка.
    Запишете се на некој курс или некоја група по јога, фитнес, теретана, базен зависно што ве интересира, сакате природна градба, пермакултура има мал милион ствари што можат да направат да научите нешто ново и успат да запознаете нови луѓе.

Многу важно ако ви се допаѓа некој кажете му или покажете.
    Има слепи луѓе на тоа поле кои што не приметуваат или касно им доаѓа у глава дека некој ги свиѓал.. Јас сум еден од тие...
    Затоа ако некој ви се свиѓа кажете му, се што може најлошо да ви се деси е да ви каже не. А тоа веќе го имате.
    Ништо неможете да изгубите а само можете да добиете.

Извинете на долгите постови таков сум си сакам да си кажам.

На Stark, Аничкаa, Hisha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anon12345

anon12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    123
    Колку и да е добронамерно ова што го кажа не можам да се согласам со тоа. Уште во првата реченица кажа нешто што е погрешно. Човекот е социјално животно, исто како и другите примати, едноставно тоа ни е во самата ДНК и не може да се смени.

Второто исто така не е можно, колку и да се убедуваме дека за секого има сродна душа, затоа што нема еднаков број на мажи и жени. North_Macedonia_single_age_population_pyramid_2020.png
    Доколку немаш на кого, не можеш да потенцираш дека си сингл. Ти сепак си ја имал соседката и таа те запознала со колешка. Замисли да ја немаше, како многу други.

Со последниот дел се согласувам.

На Аничкаa и Dudo им се допаѓа ова.
  19. Dudo

Dudo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    368
    За првата точка за која не се согласуваме мислам дека погрешно си ја протолкувал.
    Како што можеш да видиш сум напишал дека тоа е преживување.
    Само да преживее човекот не му треба никој друг доволен си е сам на себе. Јадеш,пиеш идеш у вц, дишеш и тн. Тоа ми беше поентата.

За втората точка комшиката, искрено не ми се погоди девојчето после третиот дејт заврши таа приказна. Само го дадов како пример да не губите надеж. Јас сум многу зборлест по природа ќе полудам ако не си направам муабет. И си кажувам си прашувам што сакам нема зошто.

Муабетот ми е луѓе насекаде околу нас има еден куп.
    Ако имате проблем со комуникација има книги за self help, постојат психотерапевти отиди напрај си муабет. been there done that..
    Сакате партнер партнерка отворете уста, работи на себе, секој пат кога ќе излегуваш од дома дотерај се и намирисај ко да ќе ја запознаеш баш твојата сродна душа.
    Имав една симпатија од комшиската зграда и секој пат кога ќе чистев дома така цел запотен и умрсен у косата ќе се симнам да фрлам ѓубре и ете ти ја ко за беља Здраво што здраво како да и пријдеш свињац направен. Маицата од зелена побелена од сол што сум се потел па се исушило на мене..

Имам уште многу за пишување ама ми е страв ќе ме избркаат плус кој ќе сака толкави текстови да чита.

А тоа списокот мажи жени колку има ич да не се потресувате мислете си дека има за вас и готово.
    Плус кој кажа дека вашиот иден партнер мора да е од тука.

Ако ја гледате чашата полу празна цело време, ќе ви се одрази на повеќе полиња не само на Сингл статусот.

20. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.122
    За дечко не ми е воопшто гајле. Ама друштво си е друштво... Јас незнам дали имам друштво или немам. Некогаш имам друштво, некогаш немам. Веќе се помирив со тоа. Нема решение за тоа.

На Mikskmk и Cecko85 им се допаѓа ова.