Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.027
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    3.855
    Досадно на работа шо да прајш :D

3. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Ne pisav ja on odma se frla hahahahahhaha

4. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Колку слободни девојки имало, а си мислев сите се омажија :D

На GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    Zdravoo istiot problem go imamm.Imam 16 god i sum singll imam 2 drugarkii od koi ednata ima decko drugata ne.Mnogu sakam da imam drustvo i da izleguvam da se drzam ama so da pravam ko nemozam.Imam znaci problem celo vreme si velam deka sum grda deka nikoj me neki i trista gluposti.I nemozam da zboram so maski.Pisete sovettt

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Znaci imas samo 16. Doprva ke menjas drustva i drugarki. Ja ne ni pamtam so koj se druzev na 16, a 23 ke praam. Glej zanimavaj se so sebe, nadgraduvaj se, citaj knigi, uci jazik, vezbaj, najdi si hobi. Moze taka ke steknes novi drugarki

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    Sakam mnogu novo drustvo oti taja so ja imam drugarkata samo se sporedvam so nea demek poke uci poke znaj i takvi raboti.

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ama ne treba taka. Ti ucis za sebe, ona za sebe, ja za mene. Ja vezbam za mene, pijam dovolno voda za moe zdravje itn
    Nemoj da se sporeduvas so drugite, mislam ubavo e da se sporedis so nekoj so pr poise uci ama u smisla motiviraj se i ti taka. Reci ako mozat oni mozam i jas.
    Ama pak se prais za sebe.

На Jova201 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    3.233
    Sekoj na svoj nachin, ima neshto razlichno da ponudi. Na nekoj kje mu se svigja razgovor so tebe, na nekoj ne. Toa e.

10. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Јас периодов сум вака. Сфатив дека се доаѓа во животот и си оди. Сега целото внимание го свртев кон себе. Да се надоградам како личност.
    Нема кој да ми пишува, нема кој на кафе да ме вика. Го имам целото време на светот за себе. И добро е тоа. После од никаде ќе се појават и нови луѓе. Такви сме луѓето колку и да не можеш со нив, а не можеш ни сам. Се во свое време.

На idktbh, sunshinebabe, christinnn и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Angelwoman

Angelwoman Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Se vo svoe vreme mila ti posakuvam mnogu srejka vo zivotot ☺️

12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.492
    Малечка си, се шо треба е дур има луѓе да си своја и комуницираш. Пријатели и луѓе само ќе запознаваш и ќе си одат и само дел ќе останат. И то е океј. Но, мора да поработиш на то како ти се гледаш. Оти како ти се гледаш, невербално, се поставуваш така и пред другите. И уствари - со твои "очи" те гледаат другите. Колку повеќе зрачиш со самодоверба и леснотија - така и ќе бидиш перцепирана. Така да комуницирај и дружи се без некоја намера (пр. Да добиеш трајна другарка или дечко). Ако со некој кликните природно ќе сте привлечени да ја одржите таа комуникација. Ништо не форсирај само вајбај. :D Easier said than done ама ќе пробаш доволни пати и ќе успејш.

На Trexane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    254
    Јас сум 37 години и синлг.Ок ми е.Убаво се чуцствуам.Правам што сакам.Нооо не ке на одмет да си најдам кој ќе ми биде партнер.

На Sweetlove_0312 и deckoto86 им се допаѓа ова.
  14. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    1.341
    Ти посакувам успех во потрагата.

15. deckoto86

deckoto86 Нов член

Се зачлени на:
    4 јули 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Тогаш треба повеќе шетња, спорт па ке се најде друштво. 38 сум па не се разочарувам 8)

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.379
    Мило ми е што читам коментари каде што сте задоволни од тоа да сте сингл . Јас сум 23 години сега, досега со малку другарки. Млада сум за да велам сеуште така ама несакам да го избегнам да не го кажам.Сега скоро и ништо немам од друштво само малку ќе се прошетам, пешачам, вежбам тоа ми е активност што се занимавам за да го исполнам своето слободно време . Прифаќав лажни другарки и слепо гледав во тоа порано и немав некои навистина другарки да ми биле. Сама сум и уживам во поглед на тоа што сум без другарки и исто така кога гледам и вака некои коментари ми се утеха за да гледам на слободен живот, без да се обврзувам со тоа што гледам и сама дека е многу подобро што нема грижите да ги гледам . Дозволувам да имам партнери само кога се доволно совладливи на моите карактеристики. 8)

17. NoName0513

NoName0513 Нов член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    5
    Се мислев дали да отворам ваква тема и еве ако ништо друго барем ќе се искажам можеби ќе наидам на разбирање.
    Од Скопје сум , 20 и кусур години и буквално моментално се наоѓам во период каде што немам друштво и немам девојка и деновите ми поминуваат со безволие , меланхолија и самотија. Имам 5-6 познаници со кои договарам така излегување чат пат ама тоа му доаѓа договарај се 2 недели за да излезеш еднаш месечно во превод само кога они се слободни и можат. Сите со кои се дружев ме откачија пополека и да признаам останав сам. Секогаш сум гледал на секого да му удоволам , кога имале тешки периоди сум бил тука за нив да ги сослушам, да им правам друштво и дури и да станам во 3 саатот сабајле да шетаме низ населба а сега кога имам јас ваков период немам човек со кој можам ако ништо друго муабет да направам или да прошетам. Никогаш не сум одбивал да помогнам некому доколку можам. Не сум дејтал одамна бидејќи немам друштво за редовни излегувања , интроверт сум а и немам како да излезам од комфор зоната моментално бидејќи секојдневно се борам со самиот себе.

Животот ми се сведе на работа-дома-работа-дома и почнав пополека да се десоцијализирам. Додека бев на факс имав 2-3 колеги со кои многу добро се дружевме и се уште сме во контакт но за жал не се тука или се од други градови па откако дипломирав контактот ни остана онлајн. Почнав да им љубоморам на луѓето што секој ден наоѓаат друштво за активности , заедно одат на одмор и знаејќи дека летото го користат максимално да уживаат додека е такво времето додека јас го проаѓам за нигде. Имав премногу амбиции за кариера и за иднината но пополека се тоа ми пропаѓа во вода бидејќи немам ни еден вистински пријател или партнер со кого можам да споделам нешто дали е тоа радост/тага или нешто друго. Се чувствувам мизерно и не знам кој крај да го фатам веќе. Мислам дека како личност сум океј и немам направено нешто за да го заслужам ова, макар на се тоа имам проблем со домашните секојдневни расправии, тензии на работа и сето тоа ми влијае на психата а немам како да си помогнам. Не сакам да посегнувам по терапија бидејќи не се осеќам депресивно или самоповредувачки но сепак ми фали социјална интеракција со луѓе периодов , нека е тоа и обичен муабет , кафе или нешто слично.

На Tam4yy, Ann123123, Just_a_kid и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.792
    Изгледа многу не' има што сме поминале низ ова или се' уште сме вакви. Ме потсети на периодот кога се чувствував лошо поради тоа. Научив да бидам сама со себе и тоа е тоа. Колку и да сака човек, не се запознаваат така лесно нови другари. Со колеги од работа не можеш да се зближиш? А за девојка, па, ќе си дојде спонтано, колку и да е клише муабет...

На idktbh, quattro и Algorithm им се допаѓа ова.
  19. Algorithm

Algorithm Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    198
    Те разбирам потполно. Доколку имаш шанса бегај во странство. Мене тоа ми помогна. Буквално се почнуваш од почеток, нов старт. Ако ти треба помош и си заинтересиран пиши ми во лп. Секоја година се поразочаран ќе бидеш ако продолжиш исто. Знам дека е тешко ама мој совет ти е да почнеш да читаш библија и да не трчаш по никого и по ништо, да се фокусираш на себе. Пиши ми в лп

На Tam4yy, SkBoy20, SnowWhite8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.914
    Допаѓања:
    7.108
    Целосно те разбирам и знам колку е лошо и не убаво, не си само ти да знаеш така, не има многу..

Обиди се да си најдеш некоја разонода, негде каде што вишокот време ќе го трошиш наместо да седиш во место и психички се измачуваш и поставуваш прашања. Оди некаде тренирај, вежбај или нешто друго каде што ќе бидеш опкружен со луѓе.

Јас тренирам, одам во теретана, за мене е најубавото нешто до сега, ем физички се надоградуваш ем психички. Таму ќе сретниш некој, дали познат или не познат, со некој муабет ќе напрајш ова она, ќе прашаш или ќе влезиш во дискусија и реално повеќето идат за тоа, да се социјализираат, да се дружат речено за муабет. Башка вишокот време ќе ти поминува кога ќе си најдеш некоја разонода или занимација, ќе ти стани интересно. Физичката активност или некоја друга влијае врз самата психофизичка состојба. За осаменост нема подобро од ова, верувај.

Последна измена: 8 јули 2024
    На Tam4yy, SkBoy20, SnowWhite8 и 2 други им се допаѓа ова.