Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    @annikas_. сега ти изгледа ова нешто огромно, ко којзнае што е. Ама стварно не е. Ќе излегуваш, ќе се дружиш и ќе си најдеш другарки. Во тие години многу полесно е, се менувате од училица до училница. Ќе се задружиш со генерација-две поголеми. Ако имаш прилика за плус спортски активности во склоп на училиштето, вклучи се. Ќе вежбате заедно, ќе запознаеш пропратно и други. Исто, ако има било што како драмски секции, исто е прилика за дружби. Ораторство еве. Сега само губење време ти е да анализираш какви биле/се. Скроз небитно.

Сингл статусот нема врска. Ти треба да си најдеш друштво. Замисли па да имаш дечко и да му се обесиш на врат 24/7 со жалопојки, сам ќе ти раскине.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. annikas_.

annikas_. Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Fala za sovetott.Ama me nervirat tie takvi se gnasni.Neznam nemozam da se zdruzam so nekoj kompleksi imam

3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    @annikas_. не мора по секоја цена. Одиш, гледаш дали ќе ти се допадне. Ако нема некоја со која би можела да искомуницираш на одредени теми, не мора да значи дека нема да најдеш. Но дај шанса. Е сега не треба ни да си премногу пребирлива и да имаш толеранција за различности во карактери (зашто сепак совршенство нема, а и самите не сме совршени).

4. annikas_.

annikas_. Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Epa neznam kako da si najdam drustvo

5. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    329
    Najgolema greshka spored mene vo ovaa situacija e toa shto povekjeto koi se bez prijateli i single pri prvata prilika se vrzhuvaat za partnerot i idat “preku sve” samo da ne se sami. Iam drugar na koj mu e tolkav problem toa shto e single shto se zatreskuva vo sekoja koja kje mu dade shansa i gi idealizira. Najgolema ironija e shto ne mu se posrekjuva iako tolku mnogu se trudi so sekoja edna. Zborot mi beshe deka treba da se nauchi chovek da e srekjen samiot so sebe, po cena i sam da ostane do krajot na zhivotot, ne treba da chekame nekoj drug da ne napravi srekjni duri togash kje dojde vistinskata lichnost, treba da se trudime nie da staneme vistinskata lichnost za sebesi prvo. Ne vikam daka ne e ubavo da se ima nekoj koj te razbira, saka, pochituva, vrednuva, site sakame.. a da i godinite ne se tolkav problem spored mene osobeno okolu 30 nekoj porano nekoj pokasno si ja pronaogjaat vistinskata ljubov. Znam dosta primeri shto na 20 godini napravija svadbi i po nekolku godini razvod, taka da ne si sozdavajte tovar:)
    Nekoash bolje sam otkolku vo nesrekjna vrska ili brak..

На Ane_na_Bisera16, Aschenputtel, Dominodancing и 3 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    :D Breath of fresh air е ваков проблем, тинејџерски морам да бидам искрена. Глеј, јас сум сигурна дека не си грда. Пошто хормони, интензивни емоции, лесно е на таа возраст да се перцепираме така иако е далеку од вистината. То е внатрешен глас шо мора полека да учиш да го прајш потивок. Секој пат кога тој глас ти збора ти потсети се дека тој глас сака само да удри на твојата самодоверба и дека не е реален. Како се гледаме себе многу влијае на тоа како не гледаат другите, во исто време како не гледаат другите прај да влијае како се гледаме себе. Така да проширување на социјален круг во секој случај ќе биди во твоја полза.

Шо сакам да кажам е, ако сакаш да комуницираш со повеќе луѓе - комуницирај со повеќе луѓе. Млада си, одиш на училиште, застани со други на одмор. Излезете со другарката во дворот и надоврзете се на разговор, прашајте некоја од кај ѝ е блузата оти ѝ седи п-р-е-д-о-б-р-о. Иницирај да излезите цел клас во кафич, како шо се менвате зборни тука- зборни таму, некои од вас ќе се зближат малку поќе особено зошто е релаксирана ситуација, училишни проблеми не се со вас и сега остана да се зборува за забавните работи. Па со тие шо ќе се задружиш и ќе почните да се дружите приватно, сигурно ќе знат и други од други класови и училишта. Па после ќе се запознаеш и со нив и така, преку луѓе најлесно се запознаваат луѓе. А ти си во одлична ситуација шо си во училиште. Училиште е одлично место за социјализација.

И запамти, дури и да се усрамиш во некој интерпесонален однос - никој нема да го памти то подолго од неколку дена и тоа неколку дена преку сила. Сигурна сум дека и ти кога гледаш некој за кој знајш дека се обрукал јавно, кога комуницираш со него не ти е то во глата. А некогаш, се срамиме, а пример не сме се обрукале едноставно ние ја перцепираме ситуацијата како да сме се обрукале. Перцепцијата на другите за нас, да, влијае многу од тоа како се гледаме ние ама во исто време на никој не му е толку многу гајле за да се фокусира на нас целосно. И то е одлично!

Ајде, верувам во тебе и дека ќе се вратиш за некој месец да кажиш дека си го прошири социјалниот круг.

7. annikas_.

annikas_. Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Fala ti premnugu za sovetot.No jas sakam operacija da se pravam estetska i si mislam posle toe ke se resi problemot i ke komuniciram i uste mi fali da se zdebelam i toe to

8. SkBoy20

SkBoy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    70
    Ete i jas posle dve,tri godini rabota na sebe i teshenje so toa deka se si doagja vo svoe vremei red drugi frazi ,seushte si ostanav sam ,i toa e edinstvenoto neshto sto me deprimira. Ne sum star,ama vekje moi vrsnici pochnaa svadbi da pravat,a jas nemam seushte vlezeno vo poseriozna vrska. Toa beshe prvata prichina poradi koja go napraviv forumov,za da si se pozhalam,pa posle jas bev toj sto im davashe soveti na drugite,velejkji da rabotat na sebe i deka lichnosta sto treba da dojde,kje dojde. I taka posle 2,3 godini,povtorno tuka za istoto... ochigledno sum go staval pod tepih i sum se pravel deka ne mi nedostasuva ushte edna osoba do mene ... mozhebi sum staromoden,neguvam vrednosti sto denes ne se cenat,iskrenost,lojalnost,ednostavnost,da imam na kogo da mu kazham "te sakam" nekoja sto kje me prifati takov kakov sto sum,i obratno. Osoba so koja sto kje bidam svoj,ednostaven,kje gi pominam site dobri i loshi raboti zaedno,problemi,uspesi,patuvanja... tolku malku mi fali..ili pak tolku mnogu :/ . Rabotam,izlagam,no ete,vo tie krugovi barem do sega ne sum zapoznal nekoja. I porano,a i sega kje kazham,si se cenam i fizichki i intelektualno,rabotam na sebe, znam kolku mozham da dadam vo edna vrska,i pak nishto. Site okolu mene se chudat i mislat deka sum tip sto si pishuva crtki so kolku bil ,nekoi mislat deka sum gej poradi toa sto ne sum vo vrska, a jas sirot baram samo edna lichnost sto kje me saka i kje ja sakam...

Последна измена: 15 октомври 2024
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.914
    Допаѓања:
    7.108
    Вежбај, тагата нее снег да се истопи, едноставно тоа е.. Тогаш само ова останува за човек да биде јак духовно не само физички. Теретаната нека ти биде втор дом, таму никогаш нема да се чувствуваш осамено, од искуство ти кажувам, вежбај и само вежбај.
    golden-fitness-the-family-gym-gurukul-ahmedabad-gyms-yyepvzo0he.jpg

На Stark, Trexane, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. SkBoy20

SkBoy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    70
    Фала ти многу другар,ми значи. Инаку вежбам (fingers)

11. SkBoy20

SkBoy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    70
    Само што ова ми помагаше одредено време,но повеќе не :?:.

12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.914
    Допаѓања:
    7.108
    Зависи колку си се трудел, колку си посветил внимание и со која причина одиш. Не само шо физички ќе растиш туку и психички. Прво сонот ќе ти се подобри, второ ќе ти се излачува повеќе хормонот за среќа серотонин, потоа невроните ќе добиваат свежа крв и кислород а со тоа и психички ќе се подобруваш, трето стануваш карпа и духовно и физички. Башка ако немаш голем круг на другари ќе запознаеш некој, па муабет ова она било, ќе се социјализираш повеќе. Те разбирам дека тие душата празна, и јас се соочувам со таква ситуација ама едноставно тоа е, мора да си најдиш нешто шо нема да те доведува во уште полоша ситуација. Вистинската личност, велам вистинската, која треба да зачекори во нашите животи, не знаеме кога ќе се случи тоа, до тогаш мора да сд градиш ти а не да паѓаш вака.

На SlatkaMalaMala, Tam4yy и SkBoy20 им се допаѓа ова.
  13. SkBoy20

SkBoy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    70
    Ти благодарам уште еднаш,ретки се луѓето што ќе одвојат малку време за да помогнат некому .

14. Filil

Filil Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    32
    Здраво дечки, некој расположен за пишување? :D
    Јас сум на медф ОМ