1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    16.321
    Пиши слободно, ќе се нагоди во календарот.

На Harley Quinn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    2.188
    @Harley Quinn
    Почни да правиш некои нови работи, пешачи сама, спортува, читај книги..
    Немој да се заглавува во мисли со бившиот колку повеќе мислиш на него, колку повеќе гледаш слики повеќе ќе те боли и ќе си ствараш не реална слика дека не можеш да продолжиш понатаму.
    Ако си осамена и без другарки, и јас мислам дека не треба никој да молиш постојано, кој сака да се дружи со тебе нема да остави да го молиш. Можеш да си земеш мачка или куче, ако немаш услови за нив да ги чуваш земи си едено папагалче ќе ти прави друштво..

На Лејди Гага, Melissa_39, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    2.873
    @Harley Quinn ќе треба да почнеш сама да правиш ствари.
    Во иста ситуација бев.

Нема некое решение.

Најди хоби, имаш зумба/теретана/денсинг нешо, јога, медитација.

Соло патувања. Некоја нова работа најди.

Друго нема. Тоа е реалноста. Да знаеш

На Лејди Гага, Melissa_39, dromka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    11.559
    Додека си била во врска, сте шетале некаде со другарки, викенд нешто, излегувања, собиранки, ти дали си одржувала контакт со сингл другарка можеби, која била во истава ситуација, без партнер? Доколку си била во целосна изолација од нив, не ми е чуден третманот кој го добиваш, ова јас поаѓам од себе, јас го нудам истиот третман кон особи кои заборавале дека постојам додека биле во врска/брак. Во моментов ме дави особа која е пред развод, а заборавив како изгледа некои 5-6 години. Нормално е доколку си се изолирала, истите тие да формирале свој микрокосмос со други луѓе. А ако не е ништо од ова кое ти го лапрдам, едноставно си се такви - никакви, себични, батали ги, најди си хоби и запознавај нови луѓе, гледај серии, филмови, читај книги, уживкај си малку.:l:

На Felix Anima, boo3, Лејди Гага и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    525
    Не знам колку години имаш, ама многу од луѓето во дваесетите поминуваат низ истава ситуација.
    Едноставно, дел од животот е. Знам дека сега ти е многу тешко и ти делува како да е крај на свет, ама верувај ми, значи верувај ми, сум го поминала истото, сѐ се дешава со причина, сѐ е за наше добро. Сега не изгледа така, ама еден ден ќе видиш дека ќе бидеш среќна што некои луѓе веќе не се дел од твојот живот, ќе сфатиш зашто морало така да биде.
    Секогаш доаѓа нешто подобро од тоа што си заминало, во тоа биди сигурна.
    Самотијата некогаш не е лоша, може да си сама, а да не си осамена. Искористи ја да се пронајдеш себеси, посвети си го тоа време на себе, максимално. Ама пополека, прво расчисти со минатото, дај си време да преболиш, не чувај во себе, плачи кога ти се плаче, пишувај дневник, разговарај и со психолог доколку осеќаш потреба за тоа.
    Ќе си најдеш и дечко, и другарки, многу подобри од претходните, верувај. Сѐ во свое време. :f:

На Harley Quinn, Лејди Гага, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.991
    @Harley Quinn
    Не се разочарувај толку брзо. Може и подобро што така прават 'другарките', барем ќе видиш која ти е вистинска другарка.
    Посвети се на себе си, по добро сама отколку со другарки кои не ти се другарки. Ти ја разбирам самотијата, како нов живот да почнуваш, се од 0.
    Ако можеш отиди прошетај до кај другарка ти што е во странство, шири познанство овде низ форумот.
    Ќе си дојде и твоето на место. Само не размислувај негативно, полека ќе се среди се. Дај му време на времето. :l:

На Harley Quinn, Лејди Гага, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    296
    Kje se vrabotis, zapisi se na nekoj kurs, zacleni se vo nekoja nevladina organizacija I ete ti novi lugje.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. n.lauda

n.lauda Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2023
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    573
    Aко Ви одговара може да почнете со планинарење. Од искуство меѓу планинарите има многу фини и пријателски луѓе. Ако сте од Скопје има мноу друства, ако не сте и нема во Вашиот град може да побарате членство во најблискиот град.

На Tam4yy, Ane_na_Bisera16 и Curious cat им се допаѓа ова.
  9. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    198
    Ај да не те навредам може не е кај тебе таа ситуација, па прво ќе те прашам.. додека беше во врска дали излегуваше со другарките или ти текна кога раскина?

На Gosh, FlirtBerry, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    9.640
    Истото сакав да го прашам... повеќето кога влегуваат во врска или брак ги запоставуваат друштвата, и кога ќе дојде ваква ситуација бараат од тие исти другарки да се тука и да ги тешат. (facepalm)

На eliesaab, Curious cat, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    198
    Ми се случило. "Другарки" ги немало со години и кога ќе раскинат очекуваат да си тука за нив и да ги дружиш..епа извини ама нема. Јас сум била тука и во врска и сингл секогаш, барем едно кафе ќе сум испиела со нив. Затоа и денес имам друштво, а они се сами. Одма помислив дека е тоа, ама ајде да не ја нападнам членката затоа ја прашав прво. Зашто ако е таква ситуацијата и ја не би ја дружела и секогаш ќе бидам "веќе договорена".

На Gosh, eliesaab, Burevesnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    60.040
    Јас порано додека бев во врска имав едно друштво кое ми се лутеше иако го делев времето меѓу нив и партнерот. :tmi: А не ни беа сите сингл. Така да има секакви случаи.
    А дека има луѓе што забораваат на пријателите додека се во врска/брак, има и тоа како. Повеќето од времето ми се чини дека баш тие луѓе се оние кои се дистанцираат некако, не сингл пријателите. Формираат нов круг на луѓе кој се врти околу партнерот (негово семејство, друштво, девојки/жени на другарите), па така ако не поминуваат време со нивните сингл пријатели и тие си формираат друг круг на луѓе со кои можеби поблиску ќе комуницираат на крај. Еве јас на пример побрзо можам да се договорам со луѓето со кои често комуницирам и повеќето се сингл, отколку другарка во брак, бидејќи секогаш ќе има други приоритети пред мене.

Не би да тврдам за ситуацијата на членката бидејќи не ја знаеме целата приказна, но има вистина ова што го пишуваат и другите членови. А како возрасен човек многу е потешко да се сретнат нови луѓе. Најчесто е преку хобија и заеднички активности. Најдобро е човек да се посвети на себе во овие моменти и да не западни во депресија, другото полека ќе си дојди.

На Gosh, FriendOfDorothy, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    7.236
    Да, пеават многу така, а тоа не е добро. Е сега не знам каква била ситуацијата до членката, ама и да е така и да не е така, треба да си најде нови другарки.

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.735
    Допаѓања:
    132.211
    а каква беше ти другарка додека имаше дечко? Зашто ги има такви кои забораваат на другарките кога ќе фатат дечко и после плачат нема другарки. Дечко за дечко, маж за маж ама другарство мора да се негува.

На GirlLove, Snowflake97 и Burevesnik им се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    7.236
    Чекајте, не судете одма. Може не е така како што мислите. Може дур имала дечко другарките се оттргнале од неа.

Не знаеме што е точно ситуацијата.
    @Harley Quinn да се јави на главна каса.

На FlirtBerry, eliesaab, Лејди Гага и 3 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.735
    Допаѓања:
    132.211
    А бе види јас сум со партнер па другарките не се отргнале од мене. Ниту јас од нив. Него има девојки кои ќе фатат дечко и забораваат на другарки на све околу а после сакаат другарство.. Е па чекај, другарство се негува.

На Лејди Гага и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  17. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    7.236
    Сите луѓе се различни. Не знаеме кај неа каква била ситуацијата. Ама те поддржувам дека другарите и другарките треба да останат блиски, освен ако не се за корист, ама тоа треба да си глуп за да не го приметиш.

Скоро сите сме имале другари од корист, ама тие добрите што стварно ти мислат добро, треба да се чуваат.

На Snowflake97, Panda00 и nena2010 им се допаѓа ова.
  18. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.155
    Знам дека многу боли, и не поминува така лесно. Треба време:l:Исплачи се, ќе ти олесни, разговарај со блиските.
    А за другото, батали ги, тие не ти се ни другарки:)Блокни ги и крај, зошто ги трпиш незнам. Извини вака, вистината боли, ама тие не се интересираат вистински за тебе. Гледаат само корист:!:Нека си бидат и понатаму ,, договорени''. Ме интересира во каков однос си со твоите дома и роднините? Имаш ли некој од фамилија на кого можеш целосно да му се довериш? :fubar:

19. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    429
    да

секогаш сум искачала и кога ќе ме викнеле и ја сум иницирала искачанки

само сфатив дека сите биле онака површни, повеќе ти прават лице

па не