Аааа ќе дочекаш така.. Не брат, чим ти се свиѓа, идеш и преземаш чекор. Твоетo си го направил знаеш, понатаму е нејзино. Крај на свет не е ако биде сеен одговорот.
А зошто да чекаш? Наредно стори што ќе го видиш може да биде винарија и спроти неа да седи машко со црвено вино во чаша. Не ѝ пишувај глупост некоја но немој ни да чекаш да ти падне сама во скут.
Реално првиот чекор е најтежок да се направи. За некого и најлесен. Но сите, и машки и женски се плашат да бидат одбиени и да се изглупираат. Но предходно, според мене истражи дали девојката има дечко и пиши и на стори. Смисли некој креативен муабет со што би и го свртел вниманито. И така ке почнете муабет.
Ништо не значи и лајк и стори и реакции шо ти знам таму, ништо не ни значат социјалните мрежи воопшто. Многу се замараш со глупости. Ако знаеш дека е сингл и не е во врска, биди маж и пиши и порака, ништо не губиш, и да не ти врати и да те остави на сеен пак ништо не губиш. Не трауматизирај само ниту си ставај стравови оти и од спротивната страна на екранот стои човек исто како и тебе, нема да те изеди, плус машко си треба да имаш храброст во животот, покажи таму дека умееш да се понашаш со девојче и да го третираш примерно за да оставиш убав впечаток
Зависи од човек до човек. На некој може не значи ништо, па си лајкнува така на сите. Јас ако лајкнам стори и исто и мои другарки, значи дека ми се свиѓа некој. Истото важи и за заследување на инста. Тоа е ете така некако покажување на интерес, и не е ретко, скоро сите во моето опкружување мислат така, без разлика машко женско. Особено ако не сакаат запознавање во живо, па единствено што им останува се социјалните мрежи.
Те разбирам, но пак ќе кажам приоритетите се менуваат. Нормално е, посебно на почеток кога некоја ќе стане мајка наеднаш да ја снема, односно да се привикнува на новиот начин на живот со бебе дома, па да не се видите и неколку месеци. После тој период сметам дека тој што сака ќе најде време за своите пријатели. Инаку не им стануваат подраги другарките со деца, туку повеќе им одговараат за дружба бидејќи дружбата ги вклучува и нивните деца на кои ем им е исполнет денот, ем им е поедноставно излегувањето наместо да организираат чување. Сепак, сметам дека може да има баланс доколку се сака и со едните и со другите. Ама пак се зависи од очекувањата и на двете страни.
@Dek0 Убаво ти пиша Рајт. Барем сега преку инста најлесно е да започнеш нешто. Ако ти одговара ќе одиш на дејт, ако не никому ништо.
Мене ме иритира социјални мрежи како Инстаграм да се гледаат како дејтинг простор и дека воопшто преминаа да се третираат така. И толку ме иритира шо напрајв deep cleaning на профилот годинава и се згрозив ко си помислив: "и као са сингл ќе останам зошто го затворив профилот и избришав сите?". Следно. Лајк на стори е дека ти се бендисва стори. Можи да е двосмислено, ама и не мора да е. На крај на ден ако си заинтересиран за некој кажи му. Да, секогаш можи да те одбие ама јебига. Ако не напрајш чекор како ќе знајш? Не можи и да ти влези и невин да си.