Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ендометриоза и ендометриозни цисти

Дискусија во 'Бременост' започната од toasumjas, 23 септември 2010.

1. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    225
    Jas ne ziveam vo mk vo svajcarija sum. Ima takov razgovor so doktor samo za endometrioza zatoa zakazav. Ne nemam nisto drugo samo obilni menstruacii

2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    5.388
    Немам искуство со такви консултации, јас знаев дека имам од првиот гинеколошки преглед. Со лесно, пиши како помина.

На Tblagica.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Лапароскопија си правела?
    И јас има обилни менструации, но не поради ендометриоза, туку поради дебел ендометриум.
    Правев дијагностичка лапароскопија за да се потврди дека немам ендометриоза.
    Успешни инвитра имам само со максимално тенчење на ендометриумот за целосно да се обнови и со строга контрола на хормоните од докторот.

4. Tblagica.11

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    225
    Ne ne sum pravela laparaskopija kodam utre na termin nz kako ja vikat tuka operacijata pa ke razgovaram kako sto ponapred. Endometrumot za vreme na terapii za invitrq mi bese okolu 7 do 9 doktorot rece deka e dobar

5. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Za prvata operacija koja bese klasicna ne primav nikakva terapija, pred 2 nedeli imav pak oper. zafat polipektomija i mi dadoa kontraceptivni tableti, posle toa mi dadoa probiotik i citozin mislam. Sega cekam da mi dojde mens. , a potoa ke bide oper. laparoskopski endometrioza

6. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Zdravo, konkretno za termin vo Ch, posto jas ziveam ovde mozam da ti kazam deka toa e samo gubenje na vreme. Ovde sakaa da mi go otstranat jajnikot, klasicna oper. itn.
    Od ovde direktno doma vo Mk sosem druga prikazna. 3 razlicni lekari site rekoa kakvo vadenje jajnik, od kade posle jajce kletki itn.
    Sekako zavisi i od toa so koj lekar ke se konsultiras. A i po pisuvanjeto gledam deka si od Sr, ili Stip, Radovis, taka da Sistina ili Organziski ti se po moe najdobra opcija.

7. Tblagica.11

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    225
    Zdravo greska ste, tuka ne gubenje vreme tuku ako bev dole tolku nemase da se sekiram, jas mislev deka imam endometrioza bidejki site simtomi gi imav, a odbiv operacija pred 1 godina tuka i pred nekolku dena bev za da pitam zosto se sakale da mi pravat operacija tie se sakalr samo da vidat koj vid na pcos imam bidejki krvta ukazuvase a ehoto ne i blagodarjke na tukasnite doktori jas si go srediv ciklusot i go izleciv pcos. Da bev vo sistina vo mk samo kako para te gledat otkako me prasaa kaj ziveam, dadov preku 7 iladi fr za se na kraj samo do punkcija stignav i nemav objadnuvanje ponatamu. A sega si najdov nas doktor tuka i tuka invitroto e 4 ipol iljadi sto e pomalko od mk

8. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Kazi mi vo koj kanton/ grad si? Koj doktor te leci?

9. Tblagica.11

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    225
    Vo langhental bern bev do sega od sega sum basel

10. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Ok, fala ti ... So sreka ponatama

11. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    2.735
    Девојки, дијагнозата за ендометриоза се постапува нели 100% преку лапароскопија, но кај мене само ми ги исчистија атхезиите настанати од восплание (кламидија) и затворија јајоводите, не зедоа примерок да испратат на хистопатологија.
    Дали е можно да сум ја имала и да не виделе преку лапаро, со тоа што не испратиле примерок на хистопатологија?
    Бидејќи тоа е болест која не се јавува преку ноќ, лапаро ми беше пред две години, а сеа има сомнеж за постоење чоколадна циста на десен јајник, која се појави пред еден месец, ќе видиме дали следен циклус ќе ја има.

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.645
    Допаѓања:
    79.449
    Вие што сте оперирале ендометриозни цисти, на ГАК, нели даваат број да се јавиме за резултат од хистопатологија. Со денови не ми креваат телефон. Какво искуство имате вие? Да отидам на клиника да прашам? Ама не сум од Ск, ако нема уште резултат, а три недели има од операцијата, џабе ќе ми биде одењето. :?:

13. Kumanovka95

Kumanovka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    203
    ja se operira u februar vrte ss dnovi i normalno ne se javjav digna ruke u april kd otide po otpusnu listu tg sve pisuese moe iskustvo e takoj

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cvetche888

Cvetche888 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    18

15. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.645
    Допаѓања:
    79.449
    @Cvetche888 Мене, за жал, не ми помогна Леколид, што не значи дека не помагаат кај други случаи. Матичниот баш ми кажа дека кај други пациентки имало ефект. Кај мене, од некоја причина, растеше цистата, иако земав Леколид, па се направи и нова циста веднаш до таа што веќе ја имав. Секој месец, секоја наредна менструација, растеше цистата и морав на лапаротомија. Сега пак ги пијам, еден месец по операцијата, како превентива, така ми кажа докторката. Пробај, не губиш ништо, само консултирај се со гинекологот. Инаку, колешка ми кажа дека со чај од вирак излечила циста, пробај и така. Јас сега и чај пијам таков, да знаев додека ја имав цистата, ќе пробав со чајот уште тогаш.

На Cvetche888 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.645
    Допаѓања:
    79.449
    Дали некоја од вас што имала ендометриоза, имала проблем и со дебелото црево?

17. Vanna*

Vanna* Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    18
    Zdravo devojki!
    Iskustva so operacija za endometriozna cista na jajnik, preporaka za doktor?

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    2.735
    Dimitrov - Sistina

19. Feminka1234

Feminka1234 Истакнат член