1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ендометриоза и ендометриозни цисти

Дискусија во 'Бременост' започната од toasumjas, 23 септември 2010.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    24.841
    Дали може да ми препорачате гинеколог на приватно, што навистина ќе се потруди да откриеме дали имам ендометриоза?

Имам неиздржливи болки, обилно крварење, болки во десен јајник надвор од циклус и болки за време на овулација и на мојата матична гин. сето тоа и е нормално и вели дека имам ниска толеранција на болка, што воопшто не е случајот инаку. :(

Од една страна ја разбирам, затоа што имам редовна менструација, хормоните ми се океј и се е добро на ехо, ама сакам некој да ме барем слушне за симптомите.

Ај што секој месец умирам од болки, ама и скоро сум слабокрвна затоа што моето тело не постигнува да се опорави после толку крварење, иако се многу здраво хранам. Навистина сомневам дека имам ендометриоза, ама да дојдеш до таа дијагноза ми изгледа како научна фантастика.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Modernistka

Modernistka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2018
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    44
    Здраво,би ти препорачала да одиш во болница Плодност таму имаат најдобра апаратура или во друга приватна болница…

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.224
    Симптомите се тие, точно.

4. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    6.787
    Малце касно го гледам одговоров. Инаку мислев на одма само што ќе заврши менструацијата, следниот ден-два штом заврши крварењето имам сеуште болки. А за овучација тоа си е башка плус, си ги имам тие овулативни болки од секогаш.

Значи да сумираме, имам болки во:
    1.ПМС
    2. За време на менструација
    3. Веднаш по завршувањето на менструација
    4. Во овулација.

Значи кога ќе видиш скоро цел месец :D

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.