Енергија за вежбање!

Discussion in 'Фитнес' started by IamSexyAndIKnowIt, Oct 17, 2013.

1. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Здравоо!!

Незнам дали на вас ви се случило нешто такво ама мене ми се случува овој месец.. Пред еден месец престанав да вежбам редовно и сега никако да почнам, не дека не сакам туку немам некоја сила, енергија. Значи имам услови, имам мотивација, имам се, само немам ЕНЕРГИЈА за да почнам да вежбам, постои ли нешто што може да ми даде енергија, некој рецепт, совет било што? :D :( Позз :$ :*

2. Celebrity3

Celebrity3 Активен член

Па ако запнеш нагло како порано што си вежбала сигурно дека ќе немаш сила ама постепено почни вежбај и ќе видиш дека не било до 'немањето енергија' ..:)

sofijanoka likes this.
  3. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Ако ги слушаш Хербалајфовци,да постои,нивниот шејк. :D :D

Шала на страна,секако дека нема да можеш со исто темпо да вежбаш,се сложувам со Селебрити.Почни пак,редовно,ама малку по малку.И не забушавај пак. :) И мене ми се случувало,после недела дена ти се `враќа` енергијата. :D :D

Celebrity3 likes this.
  4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Барем еден час пред да вежбаш не јади ништо.
    Тоа е една од најчестите грешки, а со полн стомак не се вежба. Притисокот паѓа, а желудникот почнува да работи повеќе за да ја свари храната. И ти автоматски имаш помалку сила. Ги гледам на пилатес женичкиве што доаѓаат, ручаат пред да дојдат, па одма на вежбање. Не оди тоа така, затоа како папсани се и не можат да вежбаат.

sofijanoka likes this.
  5. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Да, во право сте. Некни почнав со малку кошарка надвор со децата од маалото, па одкога изиграв се осеќав некако поенергично, па пробав кардио, издржав до крај 30мин. и сега имам немам, сакам нејќам, некако навика ми стана, си вежбам и кога не ми се вежба, бидејќи мислам само на тоа што сакам да го постигнам. Фала ви многу на мислењата. :* :inlove: