Сигурна си дека од раната крвариш? Јас крварев по месец дена светла крв, ама испадна дека е од матка, не од раничката...
Мхм ми престана крварењето од матката,се бањав и пред да се облечам викам де да се видам и беше раната крвава и почна да ме боли дали од топлата вода ми се случи тоа не знам..
И мене ми престана тоа крварење и за два дена прокрварев чиста крв и мислев пак е чистење, ама затера чиста крв 7+ дена и бев на гинеколог, раничка некоја во матка, со вагинално ехо само што ме допре рипнав, и рече еве од овде крвариш, што беше незнам, дали некое хематомче. Ми даде капки да пијам и ми престана. Види баш убаво дали е од раната... уште крвариш?
Не крварам веќе,а и ептен малце беше,а како треба да изгледа местото пример како оние рани од царски рез или..? Јас кога бев на контрола ме гледаше само на ехо и рече супер е матката,ама тогаш немав проблем со епизотомијата па не ме прегледа...
Па надуенко е некое време, па со тек на време си спаѓа. Како потечено е местото да, како мазно, црвено. Многу време е поминато кај мене имам заборавено колку време ми беше така...
Фала ти така е и кај мене сепак само месец и пол е поминато ама за секој случај после ќе отидам да ме види матичната се надевам се ќе биде во ред
Бев на контрола,добра ми била раната а тоа што прокрварела малце било од топлата вода и јакиот млаз,ми рече да внимавам уште некој период на тоа..и дека не заздравувало кај сите исто,кај некој можело за 1 месец,а кај некој за 5..јас сум од овие вторите
Zdravo,neodamna se porodiv no mi pravia epiziotomija I imav hematom,veke nemam nikakvi bolki pomimaa 3,nedeli,prasanjeto mi e dali moze sea da se koristat gelovi za tusiranje,strav mi e da ne napravam nekoja belja
Да ти кажам право поубаво поминав кога ме успаа и не го осетив шиењето. Малку е језивко со локална, пак се осеќа болка и многу долго траеше Но пак опоравувањето со мал рез е многу брз, веќе 5от ден седев нормално. Ете кураж како и да поминеш на крајот на краиштата сѐ се издржува и поминува
Ама тоа они тамо одлучуваат не јас така ?? Дај Боже да е малце само па да не ме мучат,баш ми фуфка од тоа